Gün sohbetlerinin vazgeçilmezi olan mercimek köftesi, özellikle misafir ağırlarken en çok tercih edilen lezzetlerden biridir. Marul yaprağı, limon ve ayran eşliğinde sunulan bu lezzet, doğru kıvamda hazırlandığında kalabalık sofralarda ikramlık olarak sunulabilir. Ancak mercimek köftesini hazırlarken bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Aksi takdirde, mercimek köftesi çok kuru veya lapa gibi yapışkan olabilir.
Eğer tüm dikkat ve çabalarınıza rağmen mercimek köftesinin kıvamı tutmadıysa, onları hemen çöpe atmayın. Eğer köfteleriniz çok yumuşak ve yağlıysa, bir miktar bulguru sıcak sudan geçirip şiştikten sonra harca ilave edin. Biraz daha yoğurarak cıvık kıvamdan kurtulabilirsiniz.
İkinci önerimiz ise, mercimek köftesinin içine haşlanmış patates koymaktır. Çünkü haşlanmış patates, harcın fazla suyunu ve yağını çekerek köfteye şahane bir kıvam verir. Ayrıca lezzetini de arttırır. Bu yüzden kıvamı tutmayan mercimek köftesine, haşlanmış patatesi gönül rahatlığıyla ekleyebilirsiniz.
Eğer mercimek köfteniz çok sert olduysa, salçalı sosa az miktarda yağ ekleyebilir veya harcın içerisine bir miktar daha sıcak su ekleyerek mercimekleri yumuşatabilirsiniz.
Tarif için sizi böyle alalım; Tam ölçülü mercimek köftesi
Şunlara da göz atın;