Mercimek Köftesi Yapmanın 5 Püf Noktası
Çay saatlerinin vazgeçilmezi mercimek köftesi, birçok kişinin favori yemeğidir. Sizlere mercimek köftesi yapmanın püf noktalarından bahsettik. İşte, mercimek köftesi yapmanın 5 püf noktası:

Çay saatlerinin vazgeçilmezi mercimek köftesi, birçok kişinin favori yemeğidir. Temel malzemeleri mercimek ve bulgur olan bu tarif aynı zamanda oldukça doyurucu ve besleyicidir. Genellikle marul ile birlikte servis edilir ve limon sıkılır. Farklı şekillerde sunabilirsiniz. Sizlere mercimek köftesi yapmanın püf noktalarından bahsettik. İşte, mercimek köftesi yapmanın 5 püf noktası:


  1. Taze Ürün Kullanın

Mercimek ve bulgur sıklıkla kilerinizde bulunan iki malzemedir. Bu malzemelerin son kullanma tarihini kontrol etmelisiniz. Aynı zamanda içerisine koyulan yeşilliklerin taze olmasına dikkat etmelisiniz. Temiz ve taze yeşillik kullanmak iyi bir mercimek köftesinin ilk adımıdır. 

  1. Oranlara Dikkat Edin

Mercimek ve bulgur oranına dikkat edin. İki oran birbirine dengeli olmalıdır. Bulgur mercimekten fazla olursa lezzeti olumsuz yönde etkilenecektir. 

  1. Yeşillikleri Sonradan Ekleyin

Mercimek köftesi yaparken yeşillikleri en son aşamada eklemelisiniz. Son anda eklenen yeşillik sayesinde renkleri solmadan lezzetlerini katacaklardır. 


  1. Baharatları Ekleyin

Baharat ilave etmeyi unutmayın. Kırmızı pul biber, kimyon, tuz ve karabiber mercimek köftesinin olmazsa olmaz baharatları arasında yer alır. 

  1. İyi Dinlendirin

Bulgurun şişmesi ve tatların birbirine karışması için mercimek köftesini iyi dinlendirin. 

Şunlara da göz atın;

  1. Mercimek köftesinin yanına ne gider?
  2. Mercimek köftesinin kıvamı tutmazsa ne yapılır?
  3. Mercimek çorbasının faydaları nelerdir?
  4. Mercimek nedir?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Americano Nedir, Nasıl Yapılır?
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?
Mehmet Yaşin: Bizde glutensiz beslenmek moda oldu
Hangi Burç Hangi Keki Sever?
Sirke Anası Yenir Mi?
20 Kasım 2024 Masterchef: İlk Oyunun Kazananı Belli Oldu!