Maydanoz Nasıl Kurutulur: 3 Farklı Maydanoz Kurutma Yöntemi
Maydanoz, birçok yemeği süslemek için kullanılabilir ve uygun şekilde kurutulup saklanırsa bir yıla kadar saklanabilir. Sizlere üç farklı maydanoz kurutma yönteminden bahsettik. İşte, 3 farklı maydanoz kurutma yöntemi:

Maydanoz, birçok yemeği süslemek için kullanılabilir ve uygun şekilde kurutulup saklanırsa bir yıla kadar saklanabilir. Bir demet taze maydanozunuz varsa, ne yapacağınızı bilmiyorsanız, nasıl kurutacağınızı ve kalıcı olmasını öğrenmek için okumaya devam edin. Sizler için maydanoz nasıl kurutulur anlattık. İşte, maydanoz nasıl kurutulur:

Fırında Maydanoz Nasıl Kurutulur?

  1. Taze maydanozu soğuk suda yıkayın. Sapın odunsu parçalarını çıkarın ve yumuşak yaprakları ayırın ve doğrayın. Ardından maydanozu kaynar suda 20 ila 30 saniye haşlayın.
  2. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin. Haşlanmış maydanozları tepsiye dizin. Büyük maydanoz kümeleri birbirine yapışmadan düz ve eşit aralıklı tutmaya çalışın.
  3. Fırına yerleştirin. Fırını mümkün olan en düşük ayara getirin. Bu yöntemi yapmak için en iyi zaman, diğer pişirme işlemlerinden sonra fırın kapatıldıktan sonradır. Aksi takdirde, her zaman çok sıcak tutmaktan ve maydanozu yakmaktan daha uzun süre beklemek yanlış olur.
  4. Maydanozu 2-4 saat kurutun. Kesin süre, bölgenizdeki bağıl neme ve rakıma bağlı olarak değişecektir. Dikkatli olun, çünkü daha çabuk kuruyabilir. Parmaklarınızda kolayca parçalandığında hazırdır.
  5. Fırından çıkarın. Maydanozu elinizle veya havanda dövün. Kalan sapları çıkarın.
  6. Ezilmiş, kurutulmuş maydanozu bir saklama kabına alın. Kuru, karanlık bir yerde veya hatta dondurucuda saklayın. Bu şekilde kurutulan maydanoz uzun süreler için iyi olabilir, ancak birkaç ay sonra lezzetini kaybetmeye başlayacaktır.

Havada Maydanoz Nasıl Kurutulur?

  1. Sabahları maydanozu toplayın. Maydanozu havayla kurutacaksanız, sabahın erken saatlerinde, ancak güneş doğduktan sonra bir önceki geceki çiyi yakmaya yetecek kadar en hassas noktasında topladığınızdan emin olun.
  2. Maydanozun kuru olduğuna emin olun.
  3. Maydanozu demetler halinde toplayın. Yaprakları kurudukça havanın dolaşabilmesi için oldukça gevşek tutun. Eliniz kadar büyük demetler yapabilir veya dilerseniz demetleri daha küçük tutabilirsiniz. Sadece bağladığınızda çok sıkı olmadıklarından emin olun.
  4. Demetleri sabitleyin. Daha büyük demetleriniz varsa, lastik bantlar en kolayıdır. Maydanozun saplarını sabitleyin, kururken daha büyük, yapraklı kısmın dışarı çıkmasına izin verin.
  5. Demetleri kahverengi kağıt torbalara yerleştirin. Kurutma demetlerini torbalarda saklamak onları tozsuz tutacak ve güneş ışığının maydanozun rengini açmasına izin vermeyecektir. Havanın dolaşmasına izin vermek için torbalarda bazı delikler açın ve demetleri güzel ve kuru tutun.
  6. Torbaları iyi hava sirkülasyonu olan serin ve kuru bir yerde saklayın. Bunları bir kurutma rafına veya eski bir elbise askısına yerleştirmek, onları saklamak için iyi bir yöntem olabilir.
  7. Alternatif olarak poşetlerin dışında bırakıp iple bağlayarak mutfağınıza asıp kurutabilirsiniz. Daha dekoratif, ancak eşit derecede etkili bir kurutma yöntemi için demetleri baş aşağı asın.
  8. Paketleri iki hafta sonra çıkarın. Maydanoz parmaklarınızda kolayca ufalanınca kurumuş demektir. Demetleri bir parça yağlı kağıt veya kesme tahtası üzerinde tezgahın üzerine yayın ve odunsu sapları çıkarmaya özen göstererek salkımları ufalayın.
  9. Maydanozu hava geçirmez bir kapta saklayın. Kurutulmuş maydanozunuz için yeniden kullanmak üzere eski bitki kaplarını saklayın, kavanozlarda veya başka kaplarda saklayın. Mutfağınızda serin ve kuru bir yerde saklayın.

Diğer Maydanoz Kurutma Yöntemleri

  1. Bir gıda kurutucu kullanmayı düşünün. Pahalı olsalar da kurutucular, fırından daha düşük ısı ve daha fazla kurutma kontrolü sunabilir. Maydanozu hızlı bir şekilde kurutmak istiyorsanız bu etkili bir yöntem olabilir.
  2. Genellikle, gıda kurutucuları bir bitki ayarına sahip olacaktır. Maydanozu fırında kurutur gibi temizleyin, maydanozu kurutma tepsilerine yayın ve kurutucunuzdaki talimatları izleyin.
  3. Güneşin gücünü kullanın. Maydanozu kurutmak için ihtiyacınız olan tek şey, çok fazla bulut örtüsü ve bir fırın tepsisi olmadan güzel ve sıcak bir gün. Çok nemli olmamasına dikkat etmelisin yoksa maydanoz düzgün kurumaz.
  4. Gün boyunca maydanozu ters çevirin, böylece her iki tarafı da eşit şekilde kurur. Yaşadığınız yere ve mevcut güneş miktarına bağlı olarak, birkaç gün sürebilir veya öğle yemeğine kadar tamamen kuruyabilir. Bir gözünüz üzerinde olsun ve çiyden kaçınmak için hava karardığında getirdiğinizden emin olun.
  5. Mikrodalgayı kullanın. Maydanozu mikrodalgada kurutabilirsiniz, ancak aynı zamanda çok hızlı bir şekilde yakabilirsiniz ve maydanozu eşit şekilde kurutmak zordur (çoğu mikrodalgada olduğu gibi).
  6. Mikrodalgayı kullanmak istiyorsanız, temizlenmiş maydanozu bir kağıt tabak üzerine tek kat olacak şekilde yayın. Her dakika mikrodalga fırını yakından inceleyin.
  7. Yanma ya da duman gözlemlerseniz mikrodalgayı mikrodalgadan çıkartın.


Şunlara da göz atın;

  1. Maydanoz suyu nasıl hazırlanır?
  2. Terenin faydaları nelerdir?
  3. Ispanağın faydaları nelerdir?
  4. Maydanoz suyunun faydaları nelerdir?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Krem Peynir Yerine Kullanılabilecek 9 Lezzet
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Çikolata Soslu Tatlılar: Çikolata Sosuyla Yapılan 14 Nefis Tarif
Sebzeli Kek Tarifleri: 10 Lezzetli Sebzeli Kek Tarifi
Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?