Masterchef Özgül Coşar ile Röportaj Yaptık!
2020 yılında Masterchef Türkiye'ye katılan ve yarışmayı 4. ile tamamlayan Özgül Coşar'la keyifli bir sohbet ettik. İşte, Özgül Coşar'ın Masterchef anıları ve Lezzet okurlarına özel tarifi:
  1. Masterchef'e katılmanızda kimin etkisi oldu?

Yarışmaya katılmam için kızım çok ısrar etti. İçten içe ben de çok istiyordum. Başvuru yaptıktan sonra kızıma haber verdim onun için çok güzel bir sürpriz oldu.

  1. Masterchef'e katıldığınızda hedefiniz neydi?

Ben bir işi yaptığım zaman sonuna kadar götürmeyi çok isterim ve istediğime ulaşmak için elimden gelen her şeyi yaparım. Çok da sabırlı bir şekilde çalışırım. Masterchefe katıldığım zaman en büyük isteğim orada şampiyon olmaktı ama gözümde çok korkuyordu. Çünkü oradaki herkes profesyonel mutfaklarda çalışmış tecrübeli kişilerdi ve benim böyle bir tecrübem yoktu.

  1.  Masterchef'te yaptığınız yemeklerden unutamadıklarınız hangileri?

Yarışmada eleme gecesi yaptığım bıldırcın yemeği en favori yemeğimdi. Hem ilk defa bıldırcın pişirmiştim, hem de şeflerden çok büyük övgü toplayarak gecenin en iyi yemeği olmuştu.

Yine bir yaratıcılık temalı dokunulmazlık oyununda somon pişirmiştim ve çok sevdiğim yemeklerimden biridir. O da gecenin en iyi yemeği oldu. Bir keresinde de fıstıklı bir köfte yemeği yapmıştım şefler onu da çok beğenmişlerdi.

  1. Masterchef hayatınıza ne kattı, ne gibi değişiklikler oldu?

Yarışmadan sonra hayatımda en büyük değişiklik sokakta yürüdüğüm zaman insanların beni tanıyıp bana olan sevgisini dile getirmesi oldu. Amerika’da Almanya’da bile sokakta yürürken beni tanıyan insanlarla çok denk geldim. Onun dışında yemek anlayışım çok değişti. Eskiden korkarak reçeteye bakmadan yapamadığım bazı yemekleri artık göz kararız yapıyorum hatta mutfağımda bile yaratıcılık kullanıyorum :)

  1. Masterchef'te 4. olmak büyük bir başarı, bu size ne hissettirdi?

Ben her zaman hayatımda neden daha iyisi değil diye sorgulayan ve ona ulaşmaya çalışan bir insanım. Yarışmada dördüncü olmak şef ceketi giyen tek kadın olmak benim için çok büyük başarı ama tabii ki şampiyon olmayı çok isterdim.  

  1. Şuan hayatınızda neler yapıyorsunuz, bir şef olarak ne hedefleriniz var?

Şu an evli mutlu ve Çocuklu modunda çok güzel bir yaşantım var. Aileme ve sevdiklerime her şeyden öte çocuklarıma çok zaman ayırıyorum. İşimle ilgili de sosyal medya üzerinden devam ediyorum. Bir yer açmak çok isterim ama bunun için çocuklarımın biraz daha büyümesi lazım. Belki onlarla birlikte açarız çünkü mutfağa çok yatkınlar.

Fıstıklı Köfte ve Ispanaklı Beşamel Sos

Özgül Coşar'dan nefis bir tarif..

Fıstıklı köfte malzemeleri;

  1. 800 gram yarım yağlı kıyma 
  2. ¼ bağ ince kıyım maydanoz
  3. Bir baş rendelenmiş soğan 
  4. İki diş sarımsak 
  5. Bir yumurta
  6. Üç kaşık dolusu galete unu 
  7. Bir kaşık toz antep fıstığı
  8. Bir tatlı kaşığı tuz
  9. Bir tatlı kaşığı pul biber
  10. Yarım çay kaşığı karabiber
  11. Bir çay kaşığı kimyon
  12. 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

Ispanaklı beşamel sos malzemeleri;

  1. 500 ml süt
  2. 2-3 kaşık zeytinyağı
  3. İki kaşık un
  4. Yarım çay kaşığı tuz
  5. Çeyrek çay kaşığı
  6. Çeyrek muskat rendesi
  7. Bir bağ ıspanak
  8. Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  9. Domates sos için:
  10. Beş-altı kaşık zeytinyağı
  11. Bir su bardağı rendelenmiş domates
  12. Yarım çay kaşığı tuz
  13. Çeyrek çay kaşığı karabiber
  14. Biraz kekik ve pul biber

Yapılışı: Ispanaklı beşermiş sos için; Bir tencereye tereyağı ve zeytinyağı konulur. Eriyince un eklenir ve biraz kavrulup unun kokusu çıkarılır. Daha sonra ıspanaklar eklenir ve biraz daha kavrulur. Yavaş yavaş süt eklenir ve peynir hariç kalan tüm malzemeler eklenip fokurdayana kadar karıştırılarak pişirilir. Pişen beşamel sos blendırdan geçirilir ve peynir eklenir iyice karıştırıp kapağı kapatılır. Fıstıklı köfte için; bütün malzemeler karıştırıp en az 15 dakika yorulur. Daha sonra köfteden ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır ve çok az yağ koydunuz bir tavada pişirilir. Domates sos için; bütün malzemeler sos tavasını karıştırılıp pişirilir. En son servis ederken tabağa önce beşamel sos üzerine köfteler en üste de domates sostan koyularak varsa yufka çıtırları ile servis edilir. Afiyet olsun.

Röportaj: Elif Güryel

Şunlara da göz atın;

  1. Masterchef tarifleri
  2. Masterchef 2022 yarışmacıları
  3. Masterchef Danilo Zanna kimdir?
  4. Masterchef Mehmet Yalçınkaya kimdir?
  5. Masterchef Somer Sivrioğlu kimdir?

Haber Kategorileri

Söyleşiler

Lezzetli Haberler

Krem Peynir Yerine Kullanılabilecek 9 Lezzet
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Çikolata Soslu Tatlılar: Çikolata Sosuyla Yapılan 14 Nefis Tarif
Sebzeli Kek Tarifleri: 10 Lezzetli Sebzeli Kek Tarifi
Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?