Mango Nasıl Saklanır?
Mangolar oldukça hassas meyvelerdir. Hemen yemeyecekseniz eğer uygun koşullarda muhafaza etmek gerekir. Mango nasıl saklanır sizlere anlattık. İşte, mango nasıl saklanır:

Mango aromatik ve lezzetli bir meyvedir. Alındıktan sonra hemen tüketmek istemezseniz bozulabilir. Oldukça hassastır. Mangolar elementlere karşı hassastır ve bozulmaması için biraz özen gösterilmesi gerekir. Bunları güvenli, sıcaklık kontrollü kaplarda tutmak, uzun süre dayanmalar��na yardımcı olabilir! Sizlere için mango saklama yöntemlerinden bahsettik. İşte mango nasıl saklanır:


Kısa Süreliğine Mango Nasıl Saklanır?

  1. Mangolarınızın olgun olup olmadığını kontrol edin. Mangolarınızın olgunluğu, sertliği ve kokusuyla belirlenebilir. Çoğu meyvenin aksine, olgunluk söz konusu olduğunda mangoların rengi önemli değildir.
  2. Olgunlaşmamış mangoları karanlık, oda sıcaklığında bir kapta saklayın. Oda sıcaklığında saklama, olgunlaşmamış mangoların çok hızlı bozulmadan lezzetlerini korumasına yardımcı olur. Hava akışlı kavanozlar ve plastik torbalar, mangolarınızı oksijeni engellemeden zararlılardan koruyabilir.
  3. Mangolarınızı olgunlaşana kadar 2 günde bir kontrol edin. Mangolarınızı ne zaman satın aldığınıza bağlı olarak olgunlaşmaları 8 güne kadar sürebilir.
  4. Olgun mangoları buzdolabında saklayın, böylece lezzetlerini daha fazla korurlar. Mangolar olgunlaştıktan sonra buzdolabı gibi daha soğuk bir depoya koyabilirsiniz.
  5. Buzdolabında taze mangolar 6 güne kadar dayanabilir.
  6. Mangoların çürüdüğüne dair işaretlere dikkat edin. Altı gün sonra, olgun mangoların yumuşak, siyah ten ve ekşi bir koku gibi çürüme belirtileri göstermesi muhtemeldir. Mangoların içinde renk değişikliği varsa, atın.


Uzun Zamanlı Olarak Mango Nasıl Saklanır?

  1. Daha kolay saklayabilmek için mangolarınızı küpler veya dilimler halinde kesin. Dondurabilmek için mangolar küçük parçalar halinde saklanmalıdır. 
  2. İsterseniz dondurmadan önce mangonun kabuklarını soyabilirsiniz. 
  3. Kilitli poşetlere mangoları porsiyonlayın. 
  4. Yatay şekilde mangolu poşetleri dondurucuya yerleştirin.
  5. Dondurulmuş mangolarınızı dondurucuya yerleştirdikten sonra 6 ay içinde yiyin. Mangolarınızı dondurucudan çıkarın ve buzdolabında çözülmesine izin verin. 
  6. Mangoların üzerinde renk farkları varsa tüketmeyebilirsiniz. 


Şunlara da göz atın;

  1. Mangolu tarifler
  2. Mango nasıl seçilir?
  3. Avokado nasıl seçilir?
  4. Mango nasıl yenir?



Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Tavuklu Salata Tarifleri: 10 Değişik Tavuklu Salata Tarifi
Kadıköy Burger Restoranları: Kadıköy’de mutlaka görmeniz gereken 13 hamburgerci
Mahlepli Tarifler: Mahleple Yapılan 10 Farklı Tarif
Karadeniz Mutfağından 14 Sevilen Yemek
Gözleme Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif: Gözlemenin Yanına Ne Gider?
Denizli Kahvaltı Mekanları: Denizli'de Gidebileceğiniz 10 Kahvaltı Mekanı