Mahlepli Tarifler: Mahleple Yapılan 10 Farklı Tarif
Mahlep nedir, hangi tariflerde kullanılır? Mahlep ile ne yapılır? İşte, mahlep aromasıyla lezzetlendirebileceğiniz birbirinden farklı 10 nefis tarif:

Mahlep, gülgiller familyasına ait bir ağaç türüdür. Boyu 3-6 cm, yaprakları dairemsi, kenarları dişli ve tüylü bir bitki çeşididir. Güzel kokusuyla tanınan mahlep ağacının çiçekleri beyaz renklidir. Meyveler olgunlaştıkça siyah bir renk alır. Acı ve aromatik bir tada sahip olan mahlep, vanilyaya benzeyen hoş bir kokuya sahiptir. Bu yüzden hamur işlerine aroma ve koku katmak için kullanılır.

  1. Mahlepli Burgu Kurabiye

Un, mahlep ve kabartma tozu ile hazırlanan mahlepli burgu kurabiye, ismini şeklinden almıştır. İsteğe göre üzerine susam ekleyerek zenginleştirebilirsiniz.

  1. Kandil Simidi

Kandillerde dağıtılmasıyla bilinen kandil simidini evde kendi ellerinizle hazırlama ne dersiniz? Üzeri susama bulanan kandil simitlerine halka şeklini verebilirsiniz.

  1. Mahlepli Pilav

Patlıcan, kuzu eti ve nohut ile hazırlanan bu pilav, mahlep aromasıyla zenginleştirilir. Sıcak bir şekilde servis edilir. İsteğe göre farklı malzemeler de ekleyebilirsiniz.

  1. Mahlepli Poğaça

İç harcı beyaz peynir ve maydanoz ile doldurulan mahlepli poğaça, çay saatleri için idealdir. İsteğe göre iç harcında zeytin veya patates de kullanabilirsiniz.

  1. Damla Sakızlı Mahlepli Simit

Damla sakızı ve mahlep aromasıyla hazırlanan simit, ortalama 1 saat içinde sofralardaki yerini alır. Kalabalık sofralarda ikram edilen mahlepli simit, üzeri kapatılarak muhafaza edilebilir.

  1. Mahlepli Kurabiye

Yalnızca 6 malzemeden oluşan mahlepli kurabiye, fındık ve kek unu ile hazırlanır. 15 dakikalık pişirme süresinin ardından servis edilir.

  1. Mahlepli Çörek

Kahvaltı sofraları için farklı tatlar denemek isteyenleri böyle alalım. Açma şekli verilen mahlepli çörekleri pikniğe giderken de tercih edebilirsiniz.

  1. Mamül

Mersin mutfağıyla özdeşleşen mamül, irmik, un ve mahlep ile hazırlanır. İç harcında hurma veya ceviz kullanılır. Yöreden yöreye göre değişiklik gösterebilir.

  1. Tahinli Tuzlu Kurabiye

Yulaf unu, tahin ve mahlep ile hazırlanan bu kurabiye, diyet listelerinde de tercih edilebilir. Ancak dışında susam kullanıldığı için, bir öğünde maksimum 2 adet tüketilmesi önerilir.

  1. Mahlepli Çubuklar

Un, anason ve mahlep ile hazırlanan bu çubuklar, galeta olarak da bilinir. Özellikle ara öğünlerde tüketilir ve uzun süre tokluk hissi verir. 


Şunlara da göz atın;

  1. İncirli tarifler
  2. Profiterol tarifleri
  3. Biscotti tarifleri
  4. Kadayıflı tatlılar
  5. Ekonomik makarna tarifleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Kimler restoran, cafe açmalı veya açmamalı? Şef Murat Bozok'a sorduk
Şef Alp Çekici'den 3 Nefis Tarif
Zahter Nasıl Tüketilir?
13 Kasım 2024 Masterchef: 2. Oyunu Hangi Takım Kazandı?
Neden Yavaş Yemek Hızlı Yemekten Daha Sağlıklı?
Şefler neden uzun şapka takıyor?