Lavaş ya da Tortilla Nasıl Wrap Yapılır: 3 Farklı Wrap Yapma Yöntemi
Tariflerinizde tortilla ya da lavaş kullanarak wrap hazırlayabilirsiniz. Ancak ne şekilde bir wrap hazırlamak istersiniz? Sizlere 3 farklı wrap katlama yönteminden bahsettik. İşte, 3 farklı wrap katlama yöntemi:

Tariflerinizde tortilla ya da lavaş kullanarak wrap hazırlayabilirsiniz. Tüm lezzetli malzemeleri içeride nasıl saklayacağınızdan emin değil misiniz? Yemek yerken tüm malzemelerin dökülmesi yerine, bir ambalajı katlamak, yemeğinizi dağınıklık olmadan mükemmel bir şekilde taşınabilir hale getirir ve bunu yapmak çok hızlıdır. Wrapinizi nasıl saracağınız sizin tercihinizdir ancak sizlere en sık kullanılan 3 farklı wrap yapma yönteminden bahsettik. İşte, 3 faklı wrap yapma yöntemi:

Bilmeniz Gerekenler

  1. Tortillanın ortasına iç malzemesini koyun ve sol ve sağ kenarlarını ortaya doğru katlayın.
  2. Sargının alt kenarını dolguların üzerine katlayın ve tortillanın içine sokun.
  3. Tortillayı üst kenara doğru sıkıca yuvarlayın. Sargınızı kapalı tutmak için üst kenar boyunca bir sos veya çeşni yayın.

Standart Wrap Nasıl Yapılır?

  1. Kullandığınız malzemeleri tortillanın ortasına, sarmanızın içine yerleştirin. Daha sonra, sargınızın hem sol hem de sağ tarafını, sargının ortasına doğru yaklaşık getirin. Katladıktan sonra kenarlar arasında yaklaşık 5,1–7,6 cm boşluk bırakın.
  2. Sargının alt üçte birini merkeze doğru getirin. Sargınızın alt kenarını kaldırın ve yaklaşık üçte biri kadar merkeze doğru hareket ettirin.
  3. Doldururken dolgunun taşanını tekrar içine sokun. Sarma sandviçinizi hazırlarken dolgularınız dışarı kayarsa, bunları sarmanın alt kenarıyla örtün.
  4. Sonuna ulaşana kadar sargıyı alttan yuvarlamaya devam edin. Tortillanın alt kenarını ortada tutun ve sargıyı yavaşça yukarıya doğru yuvarlayın. Eğer dolgular dışarı çıkmaya başlarsa yavaşça tekrar içeri doğru itin. Tortillanın üst kenarına ulaşana kadar sarmanızı 1-2 kez daha sıkıca sarmaya devam edin.
  5. Yerinde tutmak için katlandıktan sonra sargının üzerine bastırın. Wrapinizi katlayıp kenarına biraz yaydıktan sonra, kenarını sargının alt kısmına konumlandırın. Sargının dağılmadan şeklini korumasına yardımcı olmak için sargının pürüzsüz tarafına hafifçe baskı uygulayın.
  6. Dilerseniz wrapi ortadan ikiye bölün ve o şekilde servis edin.

Silindir Şeklinde Wrap Nasıl Yapılır?

  1. Harcı tortillanın ortasına koyun ardından yarısını tortillanın üzerine kapatın.
  2. Katladığınız kısmı harcı kavrayacak şekilde kıvırın ve doğru eşit şekilde yuvarlayın. Geri dönmemesi için ilk katlamanızı yerinde tutun. Daha sonra sargının alt kısmını üst kenara doğru yavaşça yuvarlamaya devam edin. Dolguların kenarlardan düşmesini önlemek için tortillayı sıkı tutmaya çalışın.
  3. Sargıyı tortillanın üst kısmına doğru eşit şekilde yuvarlayın. Geri dönmemesi için ilk katlamanızı yerinde tutun. Daha sonra sargının alt kısmını üst kenara doğru yavaşça yuvarlamaya devam edin. Dolguların kenarlardan düşmesini önlemek için tortillayı sıkı tutmaya çalışın.
  4. Sargının kenarlarını sıkıştırın. Tortillayı sargının açık uçlarından dolguya doğru sokun. Uçları yaklaşık 3-4 kez içe doğru katlayın ve köşeleri yerlerinde kalacak şekilde sıkıştırın.
  5. Servis etmek için sarmanızın ortasından çapraz bir kesim yapın. Sargının ortasından 45 derecelik bir açıyla kesmek için keskin bir ekmek bıçağı kullanın. Yarımları ayırıp bir tabağa koyun ve yemeye hazır hale getirin.

Zarf Şeklinde Wrap Nasıl Yapılır?

  1. Sol ve sağ tarafları sargının ortasına katlayın. Tortillanızın sol ve sağ kenarlarındaki kenarları alın ve merkeze doğru getirin.
  2. Sargıyı alttan başlayarak kendi üzerine katlayın. Bir elinizle katlanmış tarafları yerinde tutun ve diğer elinizi kullanarak sargınızın alt kısmını dolgunuzun ortasına doğru getirin. Tortillanın altına sıkıştırmak için dolguları sargının kenarıyla geri çekin. Daha sonra sarmanın alt kısmını alıp kendi üzerine katlayın. Sargıyı üst kenara ulaşıncaya kadar katlamaya devam edin.
  3. Sarma sandviçinizi ikiye bölün ve bir tabak veya kağıt havlu üzerinde servis yapın. Sargınızı katlamayı bitirdikten sonra keskin bir tırtıklı bıçak kullanarak ortasından 45 derecelik bir açıyla kesin. Daha sonra sarmanızı servis edin ve keyfini çıkarın.

Şunlara da göz atın;

  1. Lavaş ile hazırlanan tarifler
  2. Lavaş tarifleri
  3. Vejeteryenler için dürüm tarifleri
  4. Meksika mutfağı yemekleri

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Krem Peynir Yerine Kullanılabilecek 9 Lezzet
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Çikolata Soslu Tatlılar: Çikolata Sosuyla Yapılan 14 Nefis Tarif
Sebzeli Kek Tarifleri: 10 Lezzetli Sebzeli Kek Tarifi
Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?