Kuzu Göbeği Mantarları Nasıl Temizlenir ve Saklanır?
Kuzu göbeği mantarı yapısı gereği zor temizlenebilir. Sizler için nasıl temizlenir ve sonrasında nasıl saklanır anlattık. İşte, kuzugöbeği mantarı temizleme ve saklama yöntemleri:

Kuzu göbeği mantarına sahipseniz nasıl temizleyeceğiniz konusunda soru işaretleriniz olabilir. Sizler için kuzugöbeği mantarı nasıl temizlenir ve nasıl uygun koşullarda saklanır anlattık. İşte, kuzu göbeği mantarı temizleme ve saklama yöntemleri:

Buzdolabında Kuzugöbeği Nasıl Saklanır?

  1. Mantarlarınızı sıralayın ve sağlam ve esnek olanları seçin.
  2. Mantarların dolgun hissetmesi gerekir; kurumaya başlayan mantarları veya sümüksü hissettiren mantarları kullanmayın.
  3. Mantarları bir kağıt torba içerisine koyun. Kese kağıdı içerisine koyduğunuz mantarları buzdolabında saklayabilirsiniz. 
  4. Mantarları yemeden hemen önce temizleyin. 
  5. Mantarlar çok kirli değilse soğuk suda durulayın ve tamamen kurulayın.  Çok kirliyse, 30 dakika kadar soğuk tuzlu suda bekletin ve iyice durulayın.


Kuzugöbeği Mantarları Nasıl Pişirilir ve Dondurulur?

  1. Mantarların soğuk suda yıkayın ve uçlarını kesin.
  2. Zengin lezzet ve en iyi doku için mantarları soteleyin.
  3. Mantarları önceden pişirmeden dondurursanız, daha yumuşak, daha yumuşak bir dokuya sahip olurlar. En iyi lezzet için mantarları tereyağı veya sıvı yağ ile 3 dakika soteleyin. Ardından sotelenen mantarları tamamen soğumaya bırakın.
  4. Mantarların rengini korumak için haşlayabilirsiniz. 
  5. Uzun süreli saklamadan önce mantarları ayrı ayrı dondurun.
  6. Mantarları fırın tepsisine yayın ve 2 saat boyunca dondurun. Ardından, donmuş mantarları bir kapta birleştirerek dondurucuya atın.
  7. Dondurucuya koyarken tarih etiketlemeyi unutmayın.
  8. Dondurulmuş mantarların buzunu çözmek için, pişirmeden önceki gece kabı buzdolabına kaldırmanız yeterlidir. Kurutulmuş mantarların aksine, onları pişirmeden önce suda bekletmenize gerek yoktur.




Kuzugöbeği Mantarları Nasıl Kurutulur?

  1. Mantarları kurutmadan önce temizleyin.
  2. Çok kirli değilse, soğuk suyla durulayın ve tamamen kurulayın. 
  3. Mantarlarınızı kurutucuda 43 °C'de kurutun. 
  4. Kurutucunuz yoksa fırında kurutun.
  5. Fırınınızı en düşük ısı ayarına getirin ve bir fırın tepsisine yayın. Bunları tek bir katmanda olacak ve aralarında boşluk olacak şekilde düzenleyin. Ardından, kırılgan hale gelene kadar kurutun. 
  6. Cam kavanoz içerisinde 6 aya kadar saklayabilirsiniz. 


Şunlara da göz atın;

  1. Trüf mantarı nasıl tüketilir?
  2. İstiridye mantarlı tarifler
  3. Kanlıca mantarı nasıl pişirilir?
  4. Kültür mantarı nasıl pişirilir?

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Farklı Kek Tarifleri: Çay Saatlerine Özel 15 Nefis Kek Tarifi
Sigara Böreğinin Yanına Ne Gider: Sigara Böreğinin Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif
Yılbaşında Neden Hindi Yenir?
Yılbaşı Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?
Yılbaşı Oyunları: Evde 14 Eğlenceli Aktivite
Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı