Mükemmel şekilli kurabiyeler, kurabiye kepçesi olarak bilinen çok yönlü bir araçla başlar. Çikolata parçacıklı kurabiyelerinizin, yulaf ezmeli kuru üzümlü kurabiyelerinizin veya favori tarifiniz ne olursa olsun, boyut ve şekilde tek biçimliliğin yanı sıra kolay bir temizlik istiyorsanız, kepçe kullanmak şarttır. Ayrıca her kurabiyenin aynı boyutta olmasını sağlamak yalnızca estetikle ilgili değildir. Kurabiyelerinizin eşit şekilde pişmesine yardımcı olur. Bir kepçe, bu pişirme işi için olmazsa olmaz bir alettir.
Kurabiye hamurunu kaşıkla ya da farklı bir ekipmanla porsiyonlama işlemine başlarken çok soğuk olmamalıdır, aksi takdirde o güzel top şeklindeki hamur parçasını oluşturmakta zorlanmakla kalmaz, aynı zamanda kepçenizi bu süreçte kırabilirsiniz. Hamurunuzu soğutabilir ve daha sonra bir saat içinde ısınmasına izin vererek kepçe yapabilirsiniz, ancak bu zaman kaybı gibi görünür ve hamurun çok ısınması riskini doğurabilir. Ne yazık ki hamurunuz çok fazla ısınırsa kurabiyelerinizin fırındayken aşırı derecede yayılması riskiyle karşı karşıya kalırsınız.
Tıpkı matematikte olduğu gibi, özellikle kurabiye yaparken, pişirme işleminde işlem sırası önemlidir. Bu, en iyi çözümün kurabiye hamurunu soğutmadan önce kepçeyle almak olduğu anlamına gelir. Bu, kepçenizi herhangi bir yoğun hamurdan geçirmenizi kolaylaştırır ve aletinizin kırılma olasılığını azaltır. Hamur toplarınızı oluşturduktan sonra, bu mükemmel kepçeleri pişirmeden önce en az 30 dakika boyunca buzdolabına koyabilirsiniz.
Kullandığınız kepçenin türü önemli mi? Elbette. Dondurma kaşığı kullanıyorsanız kullandığınız kaşığın sıyırma aparatı olmasına özen gösterin. Aksi takdirde hamuru kaşıktan aktaramazsınız.
Şunlara da göz atın;