Krem peynir, soslar, ezmeler, çorbalar ve tatlılar dahil olmak üzere birçok yemekte temel olan yumuşak, sürülebilir bir peynirdir. Bununla birlikte, süt ve kremadan yapılır ve yağ ve kalori bakımından nispeten yüksektir. Bu nedenle, kalori alımınızı azaltmak veya süt ürünlerinden kaçınmak istiyorsanız, alternatifler bulmak isteyebilirsiniz. Ayrıca kendinizi krem peynirin dışında bulabilir ve hızlı bir şekilde değiştirmeniz gerekebilir. İşte, krem peynir yerine kullanılacak 9 lezzet:
Süzme peynir ve krem peynirin birçok benzerliği vardır, ancak süzme peynirin yağ oranı biraz daha düşüktür ve daha yoğun bir dokuya sahiptir. Süzme peyniri bir tutam limon suyuyla püre haline getirerek dokuyu kolayca daha pürüzsüz hale getirebilirsiniz. Dip soslar ve sürmeler için 1:1 oranında krem peynir yerine süzme peynir kullanın. Pişirme veya pişirme için kullanmadan önce, krema veya yarım buçuk ile karıştırmayı düşünün.
Yoğurt, krem peynire harika bir alternatiftir. Ayrıca protein, kalsiyum ve B12 vitamini açısından zengin olduğu için en sevdiğiniz yemeklere sağlıklı bir dokunuş katar. Sürme, krema ve unlu mamuller yapmak için krem peynir yerine eşit miktarda yoğurt kullanın. Ayrıca bir tülbent kullanarak yoğurdu bir gecede süzebilirsiniz - bu, krem peynirin dokusuna ve kıvamına uyması için yoğunlaştırabilir.
Ricotta, yumuşak dokusu ve tatlı, keskin tadıyla bilinen bir peynirdir. Krem peynir ve diğer süt ürünleri gibi iyi bir protein, kalsiyum, B12 vitamini ve riboflavin kaynağıdır. Krem peynir kadar kalın olmasa da, soslarda ve sürülmelerde dolgu veya bileşen olarak işe yarar. Ayrıca eşit miktarda krema veya yoğurtla karıştırıp unlu mamullere ve tatlılara ekleyebilirsiniz.
Mascarpone, tipik olarak süt yerine krema kullanılarak yapılan yüksek yağlı bir krem peynir çeşididir. Yağ ve kalori bakımından krem peynirden daha yüksek olmasının yanı sıra daha zengin, daha kadifemsi bir dokuya sahiptir ve özellikle dolgular, sürülebilir ürünler, kremalar ve tatlılar olmak üzere birçok tarifte işe yarar. Mascarpone'unuza krem peynirinkine benzer keskin bir tat vermek için bir tutam tuz ve bir tutam taze limon suyu eklemeyi deneyin.
Humus, krema veya peynirli kek gibi tatlı ürünlerde krem peynir için uygun bir takas olmasa da, sürülebilir ürünler için lezzetli bir alternatiftir. Süt içermeyen ve vegan olmasının yanı sıra mükemmel bir protein, lif ve manganez, bakır ve folat gibi mikro besinler kaynağıdır.
Ekşi krema, kremaya laktik asit bakterileri eklenerek yapılır. Bu, krem peynir yerine birçok tarifte işe yarayan kalın, keskin bir ürünle sonuçlanır. Ekşi krema, krem peynirden daha düşük yağ içerdiğinden, en sevdiğiniz yemeklere düşük kalorili bir eklemedir. Ekşi kremanın krem peynirden daha asidik olduğunu unutmayın, bu nedenle tatlılar yerine çorbalarda, soslarda ve soslarda kullanım için en iyisidir.
Lor peyniri krem peynire kıyasla oldukça az yağ içeriğine sahiptir. Sade şekilde tariflerde krem peynir yerine kullanılabilir. Baharat ekleyerek kahvaltılarda sürülebilir bir alternatif olarak kullanılabilir.
Zeytin ezmesi, ekmekler ile birlikte tüketilebilecek iyi bir lezzet. Zeytin yağlı olduğu için yağ oranı yüksek bir ezmedir. Ancak sağlıklı yağ içerir. Krem peynir yerine kahvaltılarınızda kullanabilirsiniz.
Salça ya da salçalı karışımlar krem peynir yerine kullanılabilir. Tuz oranı yüksek olabileceği için tüketiminizi yine de sınırlandırmanız iyi olacaktır.
Şunlara da göz atın;