Kokusuz Karnabahar Pişirmek İçin 5 İlginç Püf Noktası
Karnabahar nasıl haşlanır? Karnabahar haşlarken kokmaması için ne yapmak gerekir? İşte, kokusuz bir şekilde karnabahar pişirmek için bilmeniz gereken 5 püf noktası:

Küçükken pek sevmediğimiz yemekler arasında yer alan karnabahar, hem sağlıklı, hem de düşük kalorili bir besindir. Kış aylarından yaz aylarına kadar tezgahlarda yerini alan bu besin, faydalarıyla sık sık tüketilmesi gereken besinler arasında yer alır. Çorba, salata ve ana yemeklerde kullanılan karnabaharı yumuşatmak için, ilk olarak haşlamak gerekir. Ancak haşlama esnasında tüm eve yayılan kokusu, koku hassasiyeti olan kişileri rahatsız edebilir. Tam da bu yüzden, kokusuz karnabahar haşlama tekniklerini sizlerle paylaşacağız.

  1. Çiçeklerine ayırmak

Öncelikle karnabaharı bütün olacak kullanmayacaksanız, mutlaka çiçeklerine ayırmanız gerekir. Ortadan ikiye böldükten sonra, daha kolay bir şekilde çiçeklerine ayırabilirsiniz. Eğer bütün halde kullanacaksanız, sert yapraklı yeşil kısımları çıkarmanız yeterlidir. Daha sonra karnabaharları yıkayın ve limon dilimlerinin olduğu bir suda bekletin.

  1. Sirke ve limon

Eğer karnabaharları limonlu suda bekletmediyseniz, haşlarken suyun içerisine 1 yemek kaşığı sirke ve limon dilimleri ekleyin. Bunları ekledikten sonra suya karnabaharları ilave ederseniz kokusu önemli ölçüde azalacaktır.

  1. Süt

Karnabaharı limonlu suda beklettiyseniz, haşlama suyuna az miktarda süt koyabilirsiniz. Böylece karnabaharlar beyaz kalacak ve kokusuz bir şekilde pişirilebilecektir. 

  1. Defne yaprağı

Kaynar suya maydanoz veya defne yaprağı eklemek de karnabaharın kokusunu azaltacak yöntemler arasındadır. 

  1. Şoklama

Karnabaharların lezzetini korumak için, haşlama işleminden sonra soğuk suyun içerisine alıp 1-2 dakika bekleterek şoklama yapabilirsiniz. Özellikle kızartma ve fırınlama yöntemlerinde şoklama işleminin çok işe yaradığını söyleyebiliriz.

Karnabahar graten, kıymalı karnabahar ve karnabahar yemeği tariflerine göz atmayı unutmayın.

Şunlara da göz atın;

  1. Mücver hazırlamanın püf noktaları
  2. Makarna haşlamanın püf noktaları
  3. Pişi yapmanın püf noktaları nelerdir?
  4. İyi çorba yapmanın püf noktaları
  5. Zeytinyağlı yaprak sarma yapmanın püf noktaları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Sebze ve Yemek Kokularına Elveda: Evdeki Ferahlığın Sırrı Bu İpuçlarında
Tatlı Bir Miras: Kestane Şekerinin Efsanevi Lezzet Yolculuğu
Hastalıklara Meydan Okuyun: Kış Aylarının Vazgeçilmez 10 Besini
Türk Mutfağı'nın Sofraları Süsleyecek En Lezzetli 13 Mezesi
Lezzetin Ötesinde: Sakatat Çeşitleri ve Sofralardaki Yeri
Taş Gibi Sert Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları