Kivi Nasıl Soyulur?
Kivi tüylü dışı, ekşi tatlı iç kısmı ile tam kış meyvesidir. Peki kivinin kabuğu nasıl soyulur? Sizler için kivi nasıl soyulur anlattık. İşte, kivi nasıl soyulur:

Kivi (Çin bektaşi üzümü veya kısaca "kivi" olarak da bilinir), genellikle salatalarda, soslarda, soslarda, pavlovalarda ve dondurma için meyve tepesi olarak kullanılan çok yönlü bir meyvedir. Kivideki enzimler de onu et için mükemmel bir yumuşatıcı yapar. Kivi meyvesinin narin eti, meyvenin oyularak veya yarılarak zarar görmesini önlemek için dikkatli bir şekilde soyulmasını gerektirir. Bir bıçak veya sebze soyucu ile deriyi çıkarmak, eti bir kaşıkla çıkarmak gibi yaygın bir yöntemdir. Peki kivinin kabuğu nasıl soyulur? Sizler için kivi nasıl soyulur anlattık. İşte, kivi nasıl soyulur:

Tırtıklı Bıçak veya Sebze Soyucu Kullanmak

  1. Kiviyi baskın olmayan elinizde sıkıca tutun.
  2. Bıçağın veya soyucunun ağzını kivi meyvesinin üstüne yerleştirin. Soyucuyu veya bıçağı tutmak için baskın elinizi kullanın.
  3. Bıçağın altındaki derinin gevşediğini hissedene kadar hafif baskı uygulayın. Tutmak için ciltte küçük bir çentik açmanız gerekebilir.
  4. Kiviyi aşağıdan yukarıya doğru soymak için bir testere hareketi kullanın - yanlışlıkla kendinizi kesmemek için elinizden uzağa doğru soyun. Yavaşça soyun - derin kesmeyin, aksi takdirde meyvenin etinin çoğunu çıkarırsınız.
  5. Nazik kesme hareketini kullanarak tüm kivi meyvesinin etrafında çalışın.

Kaşıkla Kivi Soymak

  1. Kivi meyvesinin her iki ucunu tırtıklı bir soyma bıçağı kullanarak kesin.
  2. Meyvenin kabuğu ile eti arasına bir kaşık sokun (bir çorba kaşığı genellikle kullanmak için iyi bir kaşık boyutudur). Kaşığın arkası derinin iç kısmına dayanmalıdır.
  3. Cilde az miktarda baskı uygulayın ve diğer elinizle kiviyi hafifçe döndürün, eti deriden ayırın. Kaşık başlangıç noktasına geri döndüğünde kivi kabuktan fırlamalıdır.

Deriyi Çıkarma

  1. Bir tencereye kiviyi kaplayacak kadar su doldurun. Suyu yuvarlanan bir kaynamaya getirin.
  2. Bütün kiviyi kaynar suya atın ve 20 ila 30 saniye haşlayın.
  3. Kiviyi kaynayan sudan alın ve soğuk su altında şoklayın. Dokunulamayacak kadar soğuduğunda, parmaklarınızla derisini soyabilmeniz gerekir.

Şunlara da göz atın;

  1. Kivi nasıl yetiştirilir?
  2. Kivi nasıl olgunlaştırılır?
  3. Kivinin bozulduğu nasıl anlaşılır?
  4. Kivinin kabukları yenir mi?
  5. Kivi hangi mevsimde yetişir?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Tavuklu Salata Tarifleri: 10 Değişik Tavuklu Salata Tarifi
Kadıköy Burger Restoranları: Kadıköy’de mutlaka görmeniz gereken 13 hamburgerci
Mahlepli Tarifler: Mahleple Yapılan 10 Farklı Tarif
Karadeniz Mutfağından 14 Sevilen Yemek
Gözleme Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif: Gözlemenin Yanına Ne Gider?
Denizli Kahvaltı Mekanları: Denizli'de Gidebileceğiniz 10 Kahvaltı Mekanı