Pancarın Faydaları Nelerdir? Hangi Hastalıklara İyi Gelir?
Pancarın faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Yemek ve salata yapımında yaygın olarak kullanılan pancar, sağlık açısından da önemli bir besindir. İşte, pancarın hiç bilmediğiniz faydaları:
Pancarın Faydaları Nelerdir? Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Eşsiz rengini veren betain grubu sayesinde, glutasyon sentezini hızlandırarak vücuttaki toksit maddelerin etkisiz hale gelmesinde önemli rol oynayan kırmızı pancar; suyu sıkılıp, havuç, elma, armut veya portakal gibi sebze ve meyvelerin sularıyla yarı yarıya karıştırılarak tüketilebilir. Ayrıca karşımıza en fazla çıktığı yerlerden bir diğeri de bir kavanozun içinde turşu şeklinde olanıdır. Pancar çok eski çağlardan itibaren hastalıkların tedavisinde alternatif tıp tarafından kullanılmış ve yüzyıllar boyunca da birçok hastalık tedavi edilmiştir.

Sağlığa oldukça yararlı besinler arasında yer alan pancar; A, B, C, P vitaminleri içerir. Ayrıca mineraller bakımından çok zenginken fosfor, demir, magnezyum, potasyum, çinko ve kalsiyum deposudur. Anavatanı Akdeniz olan bu sebze, ülkemizde sahil kuşağında yetiştirilmektedir. En büyük üretim ve tüketim Ege ve Marmara bölgelerindedir. Akdeniz Bölgesi’nde de sınırlı miktarda olmak üzere kırmızı pancar üretilir.

pancar

Pancarın Faydaları Nelerdir?

  1. İltihap engelleyici özelliğe sahiptir.
  2. Pancar anti kanser özellikleri ile tanınır ve birçok kanser çeşidine yakalanmamak için bünyenin direncini artırır.
  3. Detoks etkisi yaratarak kanın temizlenmesine ve karaciğerin zehirlerden arınmasına yardımcı olur.
  4. Yüksek kan basıncını düşürerek, normal seviyelere indirmede yardımcı olur.
  5. Egzersiz öncesi içilen pancar suyu, egzersize dayanıklılığı artırır ve dinçlik verir.
  6. Bağışıklık sistemini destekler.
  7. Yoğun lif yapısı sayesinde hazmı kolaylaştırır.
  8. Sinir ve kas fonksiyonlarını güçlendirir.
  9. Kemik, karaciğer, böbrek ve pankreas sağlığını destekler.

Kırmızı Pancarın Besin Değeri

1 adet çiğ pancar, yaklaşık 45 kaloridir. Karbonhidrat, yağ, lif ve kolesterol değeri düşüktür. İçeriğinde yüksek miktarda A ve C vitamini barındırır. Potasyum, demir ve kalsiyum bakımından zengindir.

Kırmızı Pancar Zayıflatır Mı?

Kalori değeri düşük olan bu besin, diyet listelerinde sık sık yer alır. Özellikle salata tarifleri içerisinde kullanılır. Diğer besinlere oranla %88 oranında daha az kalori içerir. Bu nedenle düzenli tüketildiğinde kilo vermeye yardımcı olan besinler arasındadır.

Şunlara da göz atın;

  1. Pancarlı tarifler
  2. Pancar nasıl hazırlanır?
  3. Pancar nasıl haşlanır?
  4. Pancar hasadı nasıl yapılır?
  5. Pancar suyunun faydaları nelerdir?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Nasıl çay tadım uzmanı olunur? En güzel Türk çayı nasıl demlenir? Ebru Erke anlatıyor:
Çıtır Çıtır Ispanaklı Böreğin Püf Noktaları
Doğduğunuz Güne Göre Hangi Tatlısınız?
Sadece 7 Püf Noktasıyla Kuru Fasulye Islatmanın Sırrı Çözüldü
Anne Köftesi Gibi Olsun Diyorsanız Bu 10 Püf Noktasını Kaçırmayın
Günlük Su Tüketimi ve Sağlık Açısından Önemi