Kırlangıç Balığı Nedir? Nasıl Pişirilir?
Kırlangıç balığı, bilimsel adı ile Triglia lucerna, Trigliade ailesine aittir. Kırlangıç balığı nedir? Nasıl temizlenir? Nasıl pişirilir? İşte, kırlangıç balığı hakkındakiler:

Kırlangıç balığı, bilimsel adı ile Triglia lucerna, Trigliade ailesine aittir. Ortalama boyutu 25-30 cm olan kırlangıç balığı kırmızı renktedir. Kırlangıç balığı bütün denizlerde bulunmasına rağmen genellikle Marmara, Akdeniz ve Ege’de görülür. Nisan ayı itibari ile satışa başlanır, Eylül ayında ise satışı sonlanır. Dünyada, Doğu Atlantik’ten başlayarak Norveç ve Batı Afrika sahillerine kadar olan kıyı şeridinde, Hint Okyanusu’nda, 8-24 derece sıcaklık aralığındaki sularda yaşar. Sizler için kırlangıç balığı nasıl pişirilir anlattık. İşte, kırlangıç balığı nasıl pişirilir:


Kırlangıç Balığı Nasıl Temizlenir?

  1. Kırlangıç balığı oldukça pullu bir balıktır. Pullarını dikkatlice temizlemeniz gerekir. Bıçağın tersi ile balığın pullarını temizleyin. Kesin olarak emin olmak için birkaç kez bu işlemi tekrarlayın. Balık zarar görmesin diye balığı ters tutmak iyi bir seçenek olacaktır.
  2. Pulların ardından balığın iç organları temizlenmelidir. Bu temizleme adımlarını satın alırken balıkçınıza da yaptırabilirsiniz.
  3. Balığın hangi yemekte kullanılacağına göre balık uygun şekilde dilimlenir.

Kırlangıç Balığı Nasıl Pişirilir?

Kırlangıç balığı hemen hemen her tarifte kullanılmaya uygundur. Çorba, köfte, yahni, fırında, tavada, ızgarada ya da buğulama şeklinde pişirilebilir.

Balık temizlendikten sonra damak tasınıza uygun şekilde baharatlar ve pişirme yöntemi ile kırlangıç balığını hazırlayabilirsiniz.

Kırlangıç Balığına Dair Püf Noktalar

Her balık türünde olduğu gibi Kırlangıç balığı satın alırken taze olmasına özen gösterin. Balık pulları dökülmüyorsa, gözleri parlak ve canlıysa kırlangıç balığı taze demektir. Alabilirsiniz.

Sulu olarak tüketmek için kırlangıç balığının derisi çıkartılmamalıdır. Piştikten sonra deriyi çıkartarak tüketebilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Palamut balığı nasıl temizlenir?
  2. Balık buzlukta nasıl saklanır?
  3. Barbun balığı nasıl temizlenir?
  4. Ton balığı nasıl yenir?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Krem Peynir Yerine Kullanılabilecek 9 Lezzet
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Çikolata Soslu Tatlılar: Çikolata Sosuyla Yapılan 14 Nefis Tarif
Sebzeli Kek Tarifleri: 10 Lezzetli Sebzeli Kek Tarifi
Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?