Soğuk havaların gelmesiyle birlikte, kestaneler de tezgahlardaki yerini almaya başladı. Eskiden sobada pişirilen, kokusu tüm eve yayılan ve sıcak sıcak yenilen kestaneler, soba devrinin bitmesiyle birlikte farklı yöntemlerle pişirilir.Kayıngiller familyasına ait bir besin olan kestane, kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Tatlı ve tuzlu tariflere çok yakışan kestane ile hazırlanan tuzlu tarifleri sizler için derledik. İşte, birbirinden lezzetli 10 farklı tuzlu tarif:
Kestaneler tavuk suyu ile pişirilir. Bu lezzet kış aylarına çok yakışır. Dilerseniz içerisine tavuk dideleyerek servise edebilirsiniz. Lahana sarması şüphesiz oldukça lezzetli tariflerden biridir. İç harcına kestane eklenerek hazırlanan kestaneli lahana sarması zeytinyağlı olarak soğuk şekilde servis edilir. Pırasa, havuç, bezelye, mısır, kestane, peynir ile hazırlanan bu sebze köftelerine bayılacaksınız. Lezzetli pancarlı bulgur pilavına bir de kestane eklenince kış aylarına uygun inanılmaz bir lezzet ortaya çıkıyor. Pancarlı ve kestaneli bulgur pilavının yanına et sote çok yakışacaktır. Kuşbaşı et ve kestanenin birleşiminden ortaya çıkan şahane bir yemek tarifi ile karşınızdayız. Özellikle Karadeniz mutfağında çok sevilen maragyani, düğünlerin baş yemeğidir. Kış aylarının ve yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi haline gelen kestane, genellikle pilav ve hindi tarifleri içerisinde kullanılır. Kalabalık sofralarda sunulabilecek nadide lezzetlerden biridir. Tarçın, zencefil, karanfil gibi baharatlarla zenginleştirilerek aromatik bir tat elde edilir. Kestaneli kutab, Azeri mutfağından yayılan bir tariftir. Kendine has tadıyla çok sevilen bu tarif, kestaneli soğanlı harç ile doldurulur. Hazırlanan hamurlar, yağsız ve yapışmaz yüzeyli bir tavada pişirilir. Hindi eti ve kestane ile hazırlanan nefis bir börek tarifi ile karşınızdayız. İç harcı hindi eti, domates, biber ve kestane ile hazırlanan bu börek, hazır yufkaya sarılır. Sağlık dolu bir lezzet ile karşınızdayız. Kereviz, portakal suyu ve terbiye ile hazırlanan bu yemeği, akşam menülerinde afiyetle sunabilirsiniz. Besleyici mi besleyici bir kış çorbası tarifi ile karşınızdayız. Kestane ve bal kabağı ile hazırlanan nefis çorba tarifini çok seveceksiniz. Yapımında tavuk eti, kabak çekirdeği ve havuç kullanılan balkabaklı kestane çorbası, bağışıklığı güçlendirir. Şunlara da göz atın;