Kereviz Nasıl Soyulur ve Doğranır?
Kereviz nasıl soyulur? Kereviz nasıl doğranmalıdır? Kereviz sapı nasıl kullanılır? İşte, şifa deposu olarak bilinen kerevizi soyma ve doğrama teknikleri:

Zeytinyağlıdan etli yemeklere, salatadan mezeye birçok yemeğin içerisinde kullanılan kereviz, kök sebzelerin en sağlıklılarından biridir. Sadece yumru şeklindeki kök kısımları değil, kerevizin sapı ve yaprakları da oldukça faydalıdır. Anavatanı Doğu Akdeniz olan kereviz, A ve C vitamini bakımından zengindir. Bununla birlikte kalp ve damar sağlığını koruyarak kalp krizi geçirme riskini düşürür. Kan basıncını dengeler. Hafızayı güçlendirici etkileri mevcuttur. Vücuttaki ödemin ve şişkinliğin giderilmesinde etkilidir. Peki, yemeklerin içinde kullanılan kereviz nasıl soyulur ve nasıl doğranır? Kereviz sapı nasıl kullanılır? İşte, adım adım kereviz soyma teknikleri:

Kereviz Nasıl Soyulur?


İlk olarak kerevizin sap kısmını kesin ve sonradan kullanmak için kenara alın.  Kerevize bir elinizle bastırarak iki ucunu kesin. Kerevizin bir ucundan başlayarak küçük parçalar halinde kabuğunu soyun.

Kabuklarını tamamen soyduktan sonra dilimleyerek limonlu su dolu kase içerisine alın. Böylece kerevizleriniz kararmayacaktır. Daha kolay soyabilmek için, bıçağa benzer sebze soyucuları kullanabilirsiniz.

Kereviz Sapı Nasıl Kullanılır?

Kereviz saplarını güzelce temizleyip yıkadıktan sonra, detoks yapımında kullanabilirsiniz. Özellikle karaciğeri temizlemek ve ödem atmak için kereviz sapı suyu tarifini deneyebilirsiniz. Bunun dışında uygun çorba ve salata tariflerinde de, kereviz sapı kullanabilirsiniz.

En Lezzetli 5 Nefis Kereviz Tarifi

  1. Kereviz çorbası
  2. Zeytinyağlı kereviz dolması
  3. Etli kereviz yemeği
  4. Cevizli kereviz salatası
  5. Kağıtta ayvalı kereviz

Şunlara da göz atın;

  1. Kereviz tarifleri
  2. Kök sebze yemekleri
  3. Enginar nasıl temizlenir?
  4. Mantar nasıl temizlenir?
  5. Palamut nasıl temizlenir?
  6. Sebzeleri pişirirken yapılan hatalar

Haber Kategorileri

Kesim Teknikleri

Lezzetli Haberler

Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Eliff Karadayı’dan yılbaşı sofrası için öneriler
Şık ve Lezzetli Yılbaşı Sofrası İçin 4 Nefis Tarif
Picanha Nedir, Nasıl Pişirilir?
Pasta Şefi Ebru Özgün'den 6 Yılbaşı Tatlısı