Kenya, Afrika kıtasında yer alan, Etiyopya, Tanzanya, Uganda, Somali ve Sudan'a komşu olan bir ülkedir. Volkanik topraklara sahip olduğu için, mineraller bakımından oldukça zengindir. Kenya kahve çekirdekleri, 1700-1800 metre arasında değişen, yüksek kesimlerde bulunan yaylalarda yetişir. Arabica çekirdekleri 160 bin hektarlık bir alanda yetiştirilir, Kasım-Aralık aylarında hasadı yapılır. Kenya, yılda 2 kez hasat yapabilmek için uygun bir konumdadır. Hasat edilen kahve çekirdekleri 36 saatlik bir fermantasyon sürecinden geçer. Bu sayede çekirdeklerin üzerindeki şekerli tabaka ayrılır.
Kenya kahvesinin hikayesi, ülkenin İngiliz sömürgesine girmesiyle başlar. İlk kahve fidanlarını ülkeye getirenler, misyonerlerdir. 1893 yılında Brezilya'dan gelen kahve bitkisi ekilmiş ve bu bitki Kenya topraklarına kısa sürede adapte olmuştur. İngilizler Kenya'yı sömürgeleştirdikten sonra, tüm mahsullerin kontrolünü ellerine aldı. 1900'lü yılların başında ise Londra'da Kenya kahvesi için alış-satış ofisi kuruldu. Kenya 1960'lı yılların başında İngilizlerden bağımsızlıklarını kazandı. Kenyalıların cesareti sayesinde çiftçiler kahvelerini özgürce üretmeye başladılar. Kenya topraklarında her yıl yaklaşık 60 milyon kg kahve çekirdeği üretilir. Üretimin %95'i ise diğer ülkelere ihraç edilerek ülkenin ekonomisine katkı sağlar.
Şunlara da göz atın;Kenya Kahvesinin Özellikleri Nelerdir?
Kenya Kahvesi Nasıl Yapılır?