Daha pişmeden kokusu tüm mutfağa yayılan kek harcı, isteğe göre limon, portakal, çikolata, vanilya gibi çeşitlerle sunulur. Çay saatlerinin en lezzetli eşlikçisi olan kek tarifleri, misafir ağırlarken de sofralardaki yerini alır. Genellikle yumurtanın çırpılıp şekerle birleştirilmesiyle hazırlanan kek harcı, elenmiş un ile kıvam alır. Hazırlanan harç tarif detaylarında verilen süreye göre fırına verilir ve geriye sadece pişmesini beklemek kalır. Ancak büyük bir hevesle pişmesini beklediğimiz kekin içi kimi zaman hamur kıvamında kalabiliyor. Peki, kekin içi neden çiğ kalır ve kek nasıl kurtarılır? İşte, içi hamur kalan keki kurtarma yöntemleri:
Kekin İçi Neden Hamur Kalır?
Kekin İçi Hamur Kalırsa Ne Yapılır? Diyelim ki, henüz yapım aşamasındasınız ve kek harcının çok cıvık olduğunu düşünüyorsunuz, hemen üzerine elenmiş un ekleyin. Bu sayede kek harcının kıvamını koyulaştırabilirsiniz. Keki fırına atıp pişirdikten sonra mutlaka kürdan testi yapın. Eğer kürdan testinde kekin içinin pişmediğini fark ettiyseniz, kek kalıbının (tepsi, borcam) üzerine başka bir kek kalıbı ile kapatın veya kek kalıbını tencerenin içerisine yerleştirin ve kapağını kapatın. Keki tekrar fırına alın ve fırın derecesini 120'ye kadar düşürün. Fırının üst kısmını kapatın, sadece alt kısmını çalıştırın. Kekinizi düşük ısıda 15 dakika daha pişirin. Bu sayede üzeri yanmayacak ve içi pişecektir. İçi hamur kalan kekinizi bu yöntemle kurtarabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun. Şunlara da göz atın;