Yaz mevsiminin en popüler meyvelerinden biri de karpuzdur. Bu serin, tatlı, meyve çok sağlıklıdır. Genellikle bütün olarak satın alınırlar. Onları dilimlemek ve doğramak bazen zor olabilir. Karpuzu yuvarlak, üçgen, dilim şeklinde kesebilirsiniz. İşte, karpuz kesme yöntemleri:
Karpuz Nasıl Dilimlenir?
- Karpuzun kabuğunu yıkayın. Kabuğu yıkamak önemlidir, çünkü bıçak karpuzun dışından doğru kesileceği için iç kısmı ile temas eder.
- Karpuzun üstünü ve altını kesin. Tırtıklı bir bıçak, kavun, domates ve ekmek gibi daha yumuşak bir iç ve daha sert bir dış yüzeye sahip öğeler için en iyi sonucu verir. Bıçaklar keseceğiniz meyveden daha uzun olmalıdır.
- Karpuzun ortasından dilimleyin.
- Her yarıyı bölümlere ayırın. Parçalarınızın ne kadar küçük olmasını istediğinize bağlı olarak her bir yarıyı ikiye, üçe veya dörde bölebilirsiniz.
- Karpuzun kabuğunu çıkarın. Karpuz kabuğundan eti çıkartırken dikkatlice kesin.
- Meyveyi sonrasında dilimlere bölün.
Yuvarlak Şekilde Karpuz Nasıl Dilimlenir?
- Karpuzu halka halk dilimleyin.
- Kabuğu kesin. Kabuğu kesmek için bıçağınızı dikkatlice etin dışına kaydırın.
- Parçalara ayırın. Bu şekilde üçgen halinde kesebilirsiniz.
Karpuz Nasıl Dilimlenir?
- Karpuzu ortadan ikiye kesin. Karpuzun ortasını bulun ve meyveyi ortasından kesin.
- Yarıları yarıya kesin. Meyveyi kesme tahtasına, kabuğu yukarı ve eti aşağı bakacak şekilde yerleştirin, ardından her bir parçayı tekrar ikiye bölün.
- Meyveleri üçgen şeklinde dilimleyin ve servis edin.
Şunlara da göz atın;
- Karpuz nasıl saklanır?
- Karpuz çekirdeği yenir mi?
- Karpuz hangi mevsimde yetişir?
- Karpuzlu tarifler