Karpuz Nasıl Dondurulur: 3 Farklı Yöntem
Karpuz, yaz aylarının en sevilen meyvesidir. Peki, karpuz nasıl dondurulur, donmuş karpuz kaç ay saklanır? İşte, mutlaka denemeniz gereken 3 farklı karpuz dondurma yöntemi:

Karpuz, yaz aylarında bol bol tüketilen ve çok sevilen meyvelerden biridir. Hem sulu olması, hem de içerdiği vitaminler sayesinde birçok faydası vardır. Nisan ayının sonlarında çıkmaya başlayan karpuz, Eylül ayına kadar pazar tezgahlarında kolaylıkla bulabileceğiniz meyveler arasındadır. Karpuz, kesildikten sonra buzdolabında maksimum 7 gün muhafaza edilebilir. Eğer daha uzun süre saklamak ve kış aylarında da tüketmek istiyorsanız, karpuzu farklı yöntemlerle dondurabilirsiniz. Hem çekirdekli, hem de çekirdeksiz karpuzu dondurmak mümkündür. Ancak dondurmadan önce karpuzun çekirdekleri ve kabukları mutlaka temizlenmelidir. Aksi takdirde meyveniz çok fazla sertleşir ve lezzetini kaybeder.

Karpuz Nasıl Dondurulur?

  1. Küp veya Top Şeklinde

Karpuzu parçalara ayırarak dondurmak, tarifler için daha iyi sonuç verir. Bunun için ilk olarak karpuzu soğuk su altında durulayın. Ardından karpuzun kabuğunu güzelce kurulayın. Bir bıçak yardımıyla karpuzu bölün ve hem kabuklarını, hem de çekirdeklerini çıkarın. Karpuzu küçük küpler halinde kesin. Dilerseniz, dondurma kepçesi ile top şeklinde de çıkarabilirsiniz. Karpuz dilimlerini yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin ve 4 saat dondurucuda bekletin. 4 saatin sonunda karpuz parçalarını kilitli bir torbaya aktarın ve üzerine etiket ekleyin. Dilediğiniz zaman çözdürerek kullanabilirsiniz. Karpuz toplarını 6 ay içinde kullanabilirsiniz.

  1. Karpuz Püresi

Karpuzu püre şeklinde dondurmak, smoothie, kokteyl ve tatlı yapımında kullanmanızı sağlar. Bunun için, karpuzu ortadan ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Daha sonra kabukları temizleyin. Karpuzu bıçak yardımıyla parçalara ayırın. Karpuz dilimlerini blendera aktarın. 1 fincan meyveye karşılık 1/2 yemek kaşığı şeker ekleyin. Karpuzu pürüzsüz olana kadar karıştırın. Hazırladığınız püreyi, buz kalıplarına dökün ve 4 saat dondurun. Donmuş karpuz püresini, buzdolabı poşetlerine aktarın ve ağzını kapatarak buzlukta muhafaza edin. Dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz. Karpuz püresini 3 ay içinde kullanmaya özen gösterin.

  1. Karpuz Suyu

Karpuzu meyve suyu şekline getirerek de dondurabilirsiniz. Bunun için, karpuzu bıçak yardımıyla parçalara ayırın. İçindeki çekirdekleri temizleyin ve kabuklarını çıkarın. Karpuz dilimlerini blendera yerleştirin ve pürüzsüz olana kadar çektirin. Karışımı, ince gözenekli bir süzgeçten geçirin ve suyunu çıkarını. Karpuz suyunu bir kabın içine alın ve ağzını kapatın. Bu şekilde buzluğa yerleştirerek dondurabilirsiniz. Karpuz suyunu 3 ay içinde kullanın.

Şunlara da göz atın;

  1. Karpuzlu tarifler
  2. Karpuz nasıl seçilir?
  3. Karpuz nasıl saklanır?
  4. Karpuz nasıl kesilir?
  5. Karpuz nasıl yenir?

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Yılbaşı Oyunları: Evde 14 Eğlenceli Aktivite
Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı
Donut Tarifleri: Farklı Çeşitleriyle 8 Nefis Donut Tarifi
Patlıcanlı Meze Tarifleri: Patlıcanla Yapılan 13 Meze Tarifi
20 Ülkeden Yılbaşı Yemekleri: Farklı Ülkelerden Yılbaşına Özel Yemekler
İlginç Bir Yılbaşı Geleneği: 12 Üzüm Yeme Ritüeli