Karbonat Nasıl Kabartma Tozuna Dönüştürülür?
Kabarması gereken bir unlu mamül hazırlıyorsanız ve evde kabartma tozunuz yoksa karbonat kullanabilirsiniz. Ancak karbonata minik bir ekleme ile kabartma tozuna tam olarak nasıl dönüştürülür anlattık. İşte, karbonat nasıl kabartma tozuna dönüştürülür:

Karbonat ve kabartma tozu arasında bir ana fark vardır - eksik bir bileşen. Daha spesifik olarak, bir asit bileşeni. Karbonat, başlı başına sodyum bikarbonat olarak bilinen bir bileşendir. Kabartma tozu aslında sodyum bikarbonat ve toz asit ve bazen mısır nişastasının bir kombinasyonu olan kabartma tozu içerir.

Karbonattaki eksik asit, iki mayalayıcı arasındaki farklı kullanımları tanımlayan şeydir. Tarifin içindekiler listesinde ayran veya limon suyu gibi bir asit varsa, kabartma tozu aktifleşecek ve onunla temas ettiğinde gazla köpürecektir. Kabartma tozu yerleşik bir asit bileşenine sahip olduğundan, tek ihtiyacı olan bir sıvı artı aktive edilecek ısıdır.

Karbonatı her şey dahil kabartma tozuna dönüştürmek için ekleyebileceğiniz basit bileşen, elinizde olabilecek başka bir kiler tozu - tartar kremasıdır. Krem tartar, kabartma tozunu aktive etmek için gereken eksik asittir. Bir yemek kaşığı karbonat tozuna iki yemek kaşığı krem tartar ekleyip iyice karıştırmanız, kendi ev yapımı kabartma tozunuzu elde etmenizi sağlayacaktır.

Krem Tartar Nedir?

Tartar kreması, hem karbonat hem de kabartma tozu ile çok benzer görünebilir, ancak oldukça farklıdır. İsim kesinlikle neyden yapıldığına dair herhangi bir fikir sunmuyor - hiç kremsi değil ve hayır, kesinlikle tartar sosuyla hiçbir ilgisi yok. Resmi kimyasal adı potasyum bitartrattır ve genellikle çırpılmış yumurta akı veya çırpılmış kremayı stabilize etmek için kullanılır. Beze kurabiyeleri gibi yapı için daha çok kullanılır. Hevesli bir fırıncıysanız, muhtemelen bu tür amaçlar için ortalıkta yatanlarınız vardır.

Krem tartar, üzüm suyu fermente edildiğinde ortaya çıkan şarap yapımının bir yan ürünüdür. Potasyum bitartrat, fıçı duvarlarında daha sonra tozu yapmak için işlenen kristaller oluşturur. Teknik olarak sadece kabartma tozunu aktive etmekle kalmayan, aynı zamanda sebzelerin rengini parlak tutabilen ve unlu mamullere biraz keskin bir tat katabilen toz halinde bir asittir.

Şunlara da göz atın;

  1. Karbonat bozulur mu?
  2. Neden yatağınıza karbonat dökmelisiniz?
  3. Kabartma tozu mu iyi kabartır, karbonat mı?
  4. İngiliz karbonatı faydaları nelerdir?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Krem Peynir Yerine Kullanılabilecek 9 Lezzet
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Çikolata Soslu Tatlılar: Çikolata Sosuyla Yapılan 14 Nefis Tarif
Sebzeli Kek Tarifleri: 10 Lezzetli Sebzeli Kek Tarifi
Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?