Karanfil yağı, diş ağrıları için sıklıkla kullanılan doğal bir ilaçtır. "Büyüsü", güçlü bir antioksidan olan kimyasal öjenolden gelir. Ticari olarak hazırlanmış karanfil yağını, uçucu yağların satıldığı her yerden satın alabilirsiniz, ancak kendi karanfilinizi yapmak da nispeten kolaydır. Karanfil yağı kullanmayı düşünüyorsanız, doktorunuza söyleyin; özellikle kronik bir sağlık durumu için ilaç kullanıyorsanız, almanız gerekebilecek tüm önlemleri size önerebilirler. Evde kendi karanfil yağınızı yapmak için bu 10 adımı izleyin.
Çevrimiçi olarak veya bir markette taze bütün karanfil bulun. Karanfildeki öjenol yaşlandıkça bozulmaya başlar, bu nedenle en iyi sonuçları elde etmek için alabildiğiniz kadar taze olduklarından emin olun. Kurutulmuş karanfiller o kadar öjenol içermeyeceğinden muhtemelen onlardan o kadar fazla etki görmeyeceksiniz.
Yaklaşık 2 yemek kaşığı (yaklaşık 28 gram) bütün karanfili ölçün. Karanfillerinizi bir kaseye koyun ve havanda hafifçe ezin. Bu, karanfilden özün salınmasına yardımcı olur. Karanfilleriniz pürüzlü bir kıvam aldığında bırakın.
En az 59 ila 118 mL içeren bir kavanoz seçin. Koyu cam, ışığın yağın bozulmasını önler. Kavanozun dibine ezilmiş karanfilleri atın. Kavanozun dibine eşit şekilde dağıldıklarından emin olmak için onları biraz sallamak isteyebilirsiniz.
Taşıyıcı yağ olarak hindistancevizi yağı, üzüm çekirdeği yağı veya zeytinyağı kullanın. Yağı karanfillerin üzerine, yağın altına dalana kadar dökün - fazla bir şeye ihtiyacınız olmayacak! Karanfillerinizin tamamen kaplandığından emin olmak için kavanozu biraz sallamak isteyebilirsiniz.
Dökülmeleri önlemek için kapağı sıkıca kapatacak şekilde kavanozun üzerine koyun. Yağı ve karanfilleri hafifçe sallamak, karanfillerin tamamen yağ ile kaplanmasını sağlar. Bu aynı zamanda karanfil özünün yağ şişesi boyunca eşit olarak dağılmasına yardımcı olur.
Kavanozu çıkarın ve günde bir kez sallayın. Çalkalama, karanfil özünün taşıyıcı yağda eşit olarak dağılmasını sağlar.[8] Kavanozu kilerin arkası gibi serin ve karanlık bir yerde saklayın.
Bir parça tülbenti kavanozun üstüne lastik bir bantla sabitleyin. Yağ tülbentten geçecek ve katıları kavanozda bırakacaktır. Yağın bir kaseye akmasına izin verin, ardından tüm katı parçaları çıkardıktan sonra tekrar kavanoza dökün.
Karanfil yağı yaklaşık 4 ay saklanır. Bundan sonra da kullanabilirsiniz, ancak yavaş yavaş etkisini kaybedecektir. En iyi sonuçlar için karanfil yağınızı 25 °C'nin altında tutun. Işık ve ısı etkisini daha çabuk kaybetmesine neden olur.
Karanfil yağı, ağrıyı hafifletmek, iltihabı hafifletmek ve böcekleri kovmak için yararlıdır. Çalışmalar, karanfil yağının birçok farklı şekilde yardımcı olduğunu göstermiştir. Tüm bu çalışmaların ticari olarak hazırlanmış karanfil yağı olarak değerlendirildiğini unutmayın; istediğiniz etkiye sahip olmayabileceği anlayışıyla, riski size ait olmak üzere ev yapımı yağ kullanın! İşte deneyebileceğiniz bazı şeyler:
Büyük miktarlarda maruz kalma veya yutma karaciğer ve böbreklere zarar verebilir. Bir seferde yalnızca bir veya iki damla karanfil yağı kullanıyorsanız, iyi olmalısınız. Aşırı dozlar, bir kerede 10 ila 30 mililitre karanfil yağı tüketilmesini içerir, bu da sadece birkaç saat içinde bilinç kaybına ve komaya yol açabilir.
Şunlara da göz atın;