Kale Nasıl Temizlenir?
Kale, salatalarda ve diğer tariflerde kullanılabilen sağlıklı, yeşil yapraklı bir sebzedir. Bir tür lahanadır. Kullanmadan önce yıkanması gerekir. Peki kale nasıl temizlenir:

Kale, salatalarda ve diğer tariflerde kullanılabilen sağlıklı, yeşil yapraklı bir sebzedir. Kaleyi tariflerinizde kullanmak istiyorsanız önce yıkamanız önemlidir. Kaleyi yıkamak için saplarını çıkarıp suya batırmanız gerekir. Daha sonra, kalan kir ve döküntüleri gidermek için lahanayı musluk suyu altında durulayın. Oradan, kullanmanız gerekene kadar lahanayı dikkatli bir şekilde saklayın.

Kale Nasıl Yıkanır?

  1. Kaleyi alır almaz kesip yıkayın. Aslında kaleyi yiyene kadar beklemek yerine hemen yıkamalısınız. Bu, kalenin üzerinde herhangi bir kir veya döküntü oluşmasını önleyecektir.
  2. Sapları çıkarın. Saplarını daha sonra yemek pişirmek için saklayabilirsiniz ancak yapraklara ulaşmak daha kolay olduğundan, kalenizi temizlemeden önce bunları çıkarmak genellikle daha kolaydır.
  3. Bir kaseyi temiz su ile doldurun. Tüm kalenizi tamamen suya batıracak kadar büyük bir kase alın. Kaleyi eklediğinizde su biraz yükseleceğinden üstte biraz boşluk bırakın.

Kaleler Suda Nasıl Bekletilir?

  1. Kaleleri suya batırın. Kalelerin tamamen su içerisinde olduğuna emin olun. Su yüzeyinin üzerine hiçbir yaprak çıkmamalıdır.
  2. Kalenizi çevirin. Suya batırdıktan sonra hafifçe suyun içinde çevirin. Bu, bariz kir ve döküntüleri yerinden çıkaracaktır. Ancak yaprakların kırılmasını önlemek için nazik olun.
  3. Kalenizin ıslanmasına izin verin. Kaleyi birkaç dakika suda bekletin. Bu, yaprakların yarıklarında kalenin üzerine yapışan kirlerin yumuşamasına yardımcı olacaktır. Beş ila 10 dakika lahananızı ıslatmak için iyi bir zaman aralığıdır.
  4. Suyu boşaltın. Beş ila 10 dakika geçtikten sonra suyu lavabonun üzerindeki bir kevgir veya benzeri bir alana dökün. Lahananın tüm suyunu boşaltmak için süzgeci birkaç kez sallayın.
  5. Kaleyi akan su altında durulayın. Lavabodan çıkardıktan sonra akan suyun altında son bir kez durulayın. Bu, ıslatma işlemi sırasında gevşemiş olan kirleri temizleyecektir.
  6. Kaleyi kağıt havluyla kurulayın. Biraz kağıt havlu alın ve lahanayı üzerlerine koyun. Biraz daha kağıt havlu alın ve lahanayı hafifçe vurun. Lahanayı saklamadan önce mümkün olduğu kadar kurutun.

Kaleler Yıkandıktan Sonra Nasıl Saklanır?

  1. Kaleyi hava geçirmez bir kapta saklayın.
  2. Kaleyi buzdolabınızın en soğuk yerinde saklayın. Kale oda sıcaklığına maruz kaldığında daha da acılaşır. Kalenizi mümkün olduğu kadar taze tutmak için buzdolabınızın en soğuk bölümünde saklayın.
  3. İki hafta sonra kalenizi atın. Kale, uygun şekilde saklandığında iki haftalık raf ömrüne sahiptir. Buzdolabınızdaki lahananın bulunduğu kabı tarihleyin. İki hafta geçtikten sonra kalenizi atın.

Şunlara da göz atın;

  1. Kale bitkisinin faydaları nelerdir?
  2. Kale ve pazı arasındaki farklar nelerdir?
  3. Pancar suyunun faydaları nelerdir?
  4. Lahana nasıl temizlenir?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Ordu Kahvaltı Mekanları: Ordu'da Kahvaltı Yapabileceğiniz 10 Mekan
Kahve Terimleri Sözlüğü: Uzman Olmak İsteyen Herkesin Bilmesi Gereken 37 Kahve Terimi
Tulum Peyniri Nedir, Nasıl Yenir?
14 Kasım 2024 Masterchef: 3. Dokunulmazlığı Hangi Takım Kazandı?
Hamilelikte Greyfurt Yenir Mi?
Kimler restoran, cafe açmalı veya açmamalı? Şef Murat Bozok'a sorduk