Kalan Dip Soslarını Çöpe Atmadan Önce Yapılması Gereken Nedir?
Cips ya da sebzeler ile birlikte tüketilen dip soslar artabilir. Artan dip soslar ise genellikle çöpe gider. Peki dip sosları çöpe atmak yerine ne yapılabilir? Kalan dip sosları çöpe atmadan önce yapılması gereken nedir?

Cips ya da sebzeler ile birlikte tüketilen dip soslar artabilir. Artan dip soslar ise genellikle çöpe gider. Bariz bir çözüm, muhtemelen daha sonra buzdolabında aramaya gitmeyeceğinizi düşünürsek, onu atmak olacaktır. Ama o kadar hızlı değil - bu minimum miktarda artık sos bile bir sonraki salata sosunuz için en lezzetli temel olabilir!

Dip soslar ve salata sosları tipik olarak sirke veya narenciye suyu gibi bir asit ve genellikle sıvı yağ, mayonez veya bir tür kremsi süt ürünü olan bir yağdan oluştuğundan, artık soslarınız soslar için mükemmel bir başlangıç yapar.

Dips Soslarınızı Salata Sosu Haline Getirebilirsiniz

Çoğu dip sos kolayca salata sosuna dönüştürülür, ancak genellikle yoğun olduklarından ve üzerinde gezdirmeleri zor olduğundan, onları gevşetmek için fazladan malzemeler eklemeniz gerekir. Sirke, tavuk suyu, narenciye suyu, zeytinyağı ve hatta su gibi sos türü ve aradığınız tat profili, mükemmel içeriği belirleyecektir. Kalan sosu bir karıştırıcıya aktarın ve fazla sıvınızı ekleyin. Miktarı gözden geçirebilir, sosunuz pansuman kıvamına gelene kadar azar azar ekleyebilirsiniz. Oradan, biraz tat testi yapın, gerekirse tuz, karabiber ve diğer baharatları veya tatlandırıcıları ekleyin ve yeşillikleriniz ve karışımlarınızla birlikte bir salata kasesine aktarın. Gerçekten bu ipucu tamamen kişisel zevk ve tercihlerle ilgilidir bu nedenle kombinasyonlar sonsuzdur, ancak fikir arıyorsanız, Fransız soğan sosuna birkaç damla et suyu ve beyaz şarap sirkesi eklemeyi deneyin; çiftlik sosuna kadar limon suyu ve kırmızı şarap sirkesi; humus sosuna kadar limon suyu ve tavuk suyu; hatta narenciye suyu ve balı çırpılmış beyaz peynir sosuna ekleyin.

Bazı yaygın soslar, özellikle taco sosu, fasulye sosu veya bufalo tavuğu gibi fasulye ve et içerenler, çok kalın kıvama sahip olduklarından ve ideal bir doku oluşturmayacaklarından bir sosa dönüştürmek için ideal değildir. Bununla birlikte, bir sonraki fırın makarnanıza veya güvecinize veya hatta bir sonraki ızgara tavuk göğsü veya biftek üzerine bir sos olarak kolayca atılırlar, bu yüzden onlara ikinci bir hayat verin ve kalan tüm soslarınızı çöp kutusundan kurtarın.

Şunlara da göz atın;

  1. Dip sos tarifleri
  2. Kolay sos tarifleri
  3. Sağlıklı salata sosları
  4. Kolay salata sosları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Yılbaşı Pastaları: Yeni Yıla Özel 32 Yılbaşı Pastası Tarifi
Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
2024'te YouTube Kanalımızda En Sevilen 10 Video
Hindi But Nasıl Pişirilir: 3 Farklı Yöntem
26 Aralık 2024 Masterchef: Son Ceket Verildi