Kendi kahvenizi damak tadınıza göre kendiniz mi kavurmayı tercih ediyorsunuz? Genellikle kavrulmamış kahve çekirdeklerini kavurmak için varsayılan olarak fırını, wok'u veya kızartma tavasını kullanırsınız. Peki farklı bir yöntem denemeye ne dersiniz?
Özünde, hava fritözü, sıcak havayı hassas bir şekilde sirküle eden kullanışlı ve kompakt bir konveksiyonlu fırındır ve daha önce çekirdeklerinizi fırında kızartmışsınızdır. Hava fritözünüz çok yönlü olduğundan, kahve çekirdeklerini kızartmak için fırınınız yerine kullanabilir misiniz?
Kahve çekirdeklerini evde hava fritözünüzde kavurabilirsiniz. Zevkinize göre kişiselleştirilmiş, mükemmel şekilde kavrulmuş kahve çekirdeklerine sahip olacaksınız.
İlk olarak, hava fritözünüzü 230 dereceye kadar önceden ısıtın. Hava fritözleri standart fırınlardan daha kompakt olduğundan genellikle daha hızlı ön ısıtma yaparlar. Hava fritözünüz istenilen sıcaklığa ulaştığında kahve çekirdeklerinizi tek kat halinde yayılacak şekilde sepetine yerleştirin. Bu düzenleme, her çekirdeğin yeterli havalandırmaya sahip olmasını sağlar, bu nedenle aşırı kalabalıklaşmaktan veya katmanlardan kaçının. Bazıları kavurma sırasında çekirdeklerin periyodik olarak atılmasını önerirken, biz bu adımın isteğe bağlı olabilir. Fritözün içinde dolaşan hava, çekirdekler tek bir tabaka halinde dizildiği sürece genellikle eşit bir ısı kaplaması sağlar. Hava fritözünüzün zamanlayıcısını yaklaşık 40 dakikaya ayarlayın, ancak çekirdeklerin ilerlemesine dikkat edin. Tercih ettiğiniz kavurma seviyesi çekirdeklerin toplam kavurma süresini belirleyecektir. Hafif kavurma meraklıları, ilk duyulabilir çatırtıyı duyduklarında çekirdekleri hava fritözünden çıkarmalıdır. Koyu kavurma sizin tarzınızsa, çekirdekleri ilk çatlamadan sonra yaklaşık 12 dakika kadar kavrulmasına izin verin. İkinci bir çatırtı duyulduğunda ve çekirdekler parlak, koyu bir renk aldığında, koyu kızartma işleminiz tamamlanır. Kavurduktan sonra çekirdekleri üstü açık olarak oda sıcaklığında tek kat halinde yayın. Bu onların soğumasını ve karbondioksit salmasını sağlar. Soğuduktan sonra çekirdekleri hava geçirmez bir kapta saklayın veya taze bir fincan kahve için hemen öğütün ve tadını çıkarın! Şunlara da göz atın;Kahveyi Ne Kadar Kavuracağınız Size Bağlıdır