Kabak çekirdeği pepitas olarak da bilinir. Kabaklarda ve kabak ailesinin diğer üyelerinde bulunurlar. Çoğu kabak çekirdeği, gövde olarak bilinen beyaz veya sarı bir kasanın içinde tutulur. Tohumun kendisi yeşil ve düzdür. Kabak çekirdeği iyi bir magnezyum, manganez, fosfor, demir, bakır, protein ve çinko kaynağı olduğu için sağlıklı beslenmenin bir parçası olarak yenebilir. Gövde yenilebilir olsa da, bazı insanlar tadını çıkaramayacak kadar zor bulabilir. Sizler için kabak çekirdeğinin kabukları nasıl çıkarılır anlattık. İşte, kabak çekirdeğinin kabukları nasıl çıkartılır:
Kabak Çekirdeğinin Çıkarılması
- Kabaktan tohumları çıkarın. Başlamak için, balkabağının üst kısmında sapın yakınında bir daire kesmek için dikkatlice bir bıçak kullanın. Ardından, kestiğiniz bölümü çıkarın.
- Çıkarılan tohumları temizleyin. Balkabağının içini tamamen temizledikten sonra, çekirdeklerini posa ve meyve suyundan arındırana kadar temizlemelisin. Çekirdeklerini ve posasını bir süzgece koyarak temizleyebilirsiniz. Ardından, posanın çoğu çıkana kadar su altında yıkayın.
- Tohumların üzerinde bir oklava yuvarlayın. Artık balkabağının sert dış kabuklarını çıkarma işlemine başlayabilirsiniz. Bu kabuklar toksik değildir, bu yüzden onları bırakmak güvenlidir, ancak birçok kişi içindeki daha yumuşak tohumları tercih eder. Başlamak için tohumları tezgah üstü veya kesme tahtası gibi sert bir yüzeye yayın.
- Tohumları suda yaklaşık 5 dakika kaynatın. Tüm kabak çekirdeklerinizi alacak kadar büyük bir tencerede su kaynatın. Tohumlarınızı alın ve suya dökün. Kaynatma işlemi, kabukların yavaş yavaş düşmesine neden olmalıdır.
- Çekirdeklerini çıkarın ve soğumaya bırakın. Kabuklar gittikten sonra, tohumları ocaktan alın. Bir elek veya süzgeç kullanarak lavabonun üzerinde süzün ve ardından kurumaya bırakın.
Kabak Çekirdeği Teker Teker Soymak
- Tohumları çıkarın ve temizleyin. Taze bir balkabağından tohum alıyorsanız, önce tohumları çıkarmanız gerekir. Unutma, balkabağının sapının etrafında bir daire kes. Sapı kaldırarak kestiğiniz kısmı çıkarın ve ardından ellerinizi kullanarak posayı ve tohumları çıkarın. Temizlemek için tohumları bir süzgecin içine koyabilir ve lavabonuzdaki soğuk suyun altında akıtabilirsiniz.
- Bir tohum alın ve çatlayana kadar yavaşça kırın.
- Kabuğu soyun. Kabuk çatladığında, parmaklarınızı kullanarak kabuğu kolayca sıyırabilirsiniz. Başparmağınızı açtığınız çatlağa batırın ve kabuk tamamen ikiye ayrılıncaya kadar yukarı doğru çekin. Kabuğun bir yarısını ve ardından diğer yarısını çekip çıkarın.
Tohumları Yemek İçin Hazırlayın
- Tohumları çiğ olarak atıştırmalık olarak alın. Birçok insan kabak çekirdeğini çiğ yemekten hoşlanır. Lif açısından zengin oldukları ve iyi bir magnezyum, bakır, selenyum ve çinko kaynağı oldukları için oldukça besleyici bir besindir. Vejetaryen veya vegansanız, kabak çekirdeği protein açısından zengin olduğu için sağlıklı bir atıştırmalık olabilir.
- Kabak çekirdeğini kızartın. Kabak çekirdeğini hazırlamanın birçok farklı yolu vardır. Bir yol onları zeytinyağında kızartmaktır. Bir tavaya biraz zeytinyağı gezdirin. Ne kadara ihtiyacınız olacak, kaç tohum kızarttığınıza bağlıdır, ancak tavayı kaplamak için yeterli olmalıdır.
- Kabak çekirdeğini kavurun. Fırında ya da tavada kabak çekirdeklerini kavurabilirsiniz.
Şunlara da göz atın;
- Kabak çekirdeği için kabak seçerken nelere dikkat edilmelidir?
- Bal kabağı nasıl korunur?
- Bal kabağı nasıl saklanır?
- Kabak çekirdeği nasıl kurutulur?
- Kabak çekirdeğinin faydaları nelerdir?