Jambon, genelde etin but kısmından yapılır, tuz, şeker ve baharatlar kullanarak bir süre saklanıp ondan sonra tüketilen bir besindir. Hindi ve dana etinden yapılan jambonun farklı çeşitleri de mevcuttur. Pişirilerek tüketilmesi önerilir. Jambon hem tavada, hem de fırında pişirilebilir. Özellikle sandviç yapımında sık sık tercih edilir. İşte, jambon kullanarak yapabileceğiniz 14 nefis tarif:
İtalyan mutfağının sevilen yemeklerinden biri olan saltımbocca, tavuk göğsü ve jambon ile hazırlanır. İsteğe göre tavuk yerine dana eti de kullanabilirsiniz.
Fransız mutfağı ile özdeşleşen Bretagne usulü krep, jambon, peynir ve yumurta ile doldurulur. Üçgen şeklinde birleştirildikten sonra, sıcak sıcak servis edilir.
Milföy hamurunun çeri domates, kaşar peyniri ve jambon ile doldurulmasıyla hazırlanan bu tart, özellikle kısa sürede harikalar yaratmak isteyenler için idealdir.
Cheddar peyniri, hardal ve jambon ile hazırlanan ekşi mayalı sandviç, isteğe göre açık bir şekilde sunulur. Dilerseniz, üzerini ekmekle kapatarak tost yapımında da kullanabilirsiniz.
Yalnızca 4 malzemeden oluşan bu tarifte, mozzarella peyniri ve jambon kullanılır. Tortilla ekmekleri dürüm şeklinde sarıldıktan sonra, tavada ısıtılır ve bekletmeden servis edilir.
Jambonu yalnızca iç harç olarak değil, hamur yapımında da kullanabilirsiniz. Kırmızı biberli jambonlu kurabiyeyi, çayın yanında servis edebilirsiniz.
Kahvaltıda sunabileceğiniz farklı tarifler mi arıyorsunuz? O halde, jambon, kapya biber ve lor peynirinden oluşan kahvaltı tartını deneyebilirsiniz. Dilerseniz, farklı malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.
İtalyan kökenli Amerikalılar tarafından ortaya çıkan stromboli, İtalyan peynirleri ve şarküteri ürünleri ile hazırlanan bir hamur işidir. Stromboli yapımında kaşar peyniri veya mozzarella peyniri kullanılabilir.
Beşamel sos ve kabak ile hazırlanan jambonlu kiş, orta büyüklükte hazırlanır. Dilimlenerek servis edilir. Üzeri garnitürlerle zenginleştirilebilir.
Kökeni İskoçya'ya dayanan scone, genelde yulaf veya buğday ezmesinden yapılır. Mayalamak için kabartma tozu kullanılır ve hazırlanan scone'lar, sac tavalarda pişirilir. Ancak isteğe göre fırında da pişirebilirsiniz.
Ispanak, parmesan peyniri ve jambon ile hazırlanan graten, ıspanak sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak niteliktedir. Ispanağa ek olarak farklı sebzeler de ilave edilebilir.
Tost ekmekleri ile hazırlanan bu tarif, şık görünümü ve lezzetiyle kahvaltılarda yer vermeniz gereken tariflerden biridir. Tarifte cherry domates kullanarak, yemeğin lezzetini artırabilirsiniz.
Jambonların bifteğe sarılmasıyla hazırlanan bu yemek, özellikle kalabalık sofralarda tercih edilebilir. Domates bazlı sosla birlikte sunulur. Sarmanın içine közlenmiş patlıcan ve biber de ekleyebilirsiniz.
İç harcı cheddar peyniri ve jambon ile doldurulan hamur, rulo şeklinde sarılır ve fırında pişirilir. İsteğe göre üzerine susam ve çörek otu serpiştirebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;