Helva ile Yapılan 5 Lezzetli ve Pratik Tatlı
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Tatlı denince akla gelen klasik tariflerin dışına çıkmaya ne dersiniz? İşte helvayı farklı ve yaratıcı şekilde kullanabileceğiniz 5 nefis tarif önerisi!
Helva ile Yapılan 5 Lezzetli ve Pratik Tatlı

Helva, sadece kahvaltılarda ya da sade olarak tüketilen bir lezzet değil; aynı zamanda sütlü tatlılardan kurabiyeye, rulo pastadan kadayıfa kadar birçok tarifte başrol oynayabilir. İşte helva ile yapılan 5 pratik ve leziz tatlı tarifi.

  1. Helvalı Sütlü İrmik Tatlısı

helvalı irmik tatlısı

Malzemeler:

  1. 1 su bardağı irmik
  2. 1 litre süt
  3. 1 su bardağı toz şeker
  4. 1 paket vanilin
  5. 150 gr tahin helvası

Yapılışı:

Süt, şeker ve irmiği tencerede kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra ocaktan alın, içine ufalanmış tahin helvasını ve vanilini ekleyin. Karıştırıp kaselere paylaştırın, soğutup servis yapın.

  1. Helvalı Fırın Sütlaç

Malzemeler:

  1. 1 litre süt
  2. 1 çay bardağı pirinç
  3. 1 su bardağı toz şeker
  4. 2 yemek kaşığı nişasta
  5. 150 gr tahin helvası

Yapılışı:

Pirinci haşlayın, süt ve şekeri ekleyerek kaynatın. Nişastayı az su ile açıp tencereye ekleyin, kıvam alınca ocaktan alın. Küçük parçalara böldüğünüz helvayı sütlaca ekleyin ve fırın kaplarına paylaştırın. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

  1. Helvalı Kurabiye

Malzemeler:

  1. 1 su bardağı tahin helvası (ufalanmış)
  2. 1 çay bardağı sıvı yağ
  3. 1 çay bardağı pudra şekeri
  4. 2 su bardağı un
  5. 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Yapılışı:

Bütün malzemeleri yoğurup yumuşak bir hamur yapın. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekil verin. 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.

  1. Helvalı Rulo Pasta

Malzemeler:

  1. 1 paket petibör bisküvi
  2. 1 çay bardağı süt
  3. 200 gr tahin helvası
  4. 1 yemek kaşığı kakao
  5. 1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:

Bisküvileri rondodan geçirip süt ve kakao ile yoğurun. Helvayı ezip tereyağı ile karıştırın. Bisküvi karışımını streç filme serin, helvayı üzerine yayın. Rulo yapıp buzdolabında dinlendirin, dilimleyerek servis yapın.

  1. Helvalı Kadayıf Tatlısı

Malzemeler:

  1. 300 gr tel kadayıf
  2. 100 gr tereyağı
  3. 200 gr tahin helvası
  4. 1 su bardağı şeker
  5. 1 su bardağı su

Yapılışı:

Kadayıfları tereyağında kavurun. Şeker ve su ile şerbet hazırlayın. Kavrulmuş kadayıfın yarısını tepsiye yayın, üzerine helvayı serpiştirin. Kalan kadayıfı da ekleyip şerbeti dökün, dinlendirip servis yapın.

Şunlara da göz atın:

  1. Helva Yapmanın Püf Noktaları
  2. Balığın Üstüne Neden Helva Yenir?
  3. Helva Tarifleri
  4. İrmik Helvası Tarifleri
  5. Un Helvası Tarifleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Kalp Hastaları Oruç Tutarken Nelere Dikkat Etmeli?
Ramazan Ayında Sağlıklı ve Dengeli Beslenme için 9 ipucu
Ramazan Pidesi Kaç Kalori?
Şef Mert Yalçıner'den İftara Özel 5 Tarif
Kadıköy İftar Mekanları: 11 Farklı Mekan
Ramazanda Susuzluğu Gideren 10 Besin!