Helva, sadece kahvaltılarda ya da sade olarak tüketilen bir lezzet değil; aynı zamanda sütlü tatlılardan kurabiyeye, rulo pastadan kadayıfa kadar birçok tarifte başrol oynayabilir. İşte helva ile yapılan 5 pratik ve leziz tatlı tarifi.
Malzemeler:
Yapılışı:
Süt, şeker ve irmiği tencerede kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra ocaktan alın, içine ufalanmış tahin helvasını ve vanilini ekleyin. Karıştırıp kaselere paylaştırın, soğutup servis yapın.
Malzemeler:
Yapılışı:
Pirinci haşlayın, süt ve şekeri ekleyerek kaynatın. Nişastayı az su ile açıp tencereye ekleyin, kıvam alınca ocaktan alın. Küçük parçalara böldüğünüz helvayı sütlaca ekleyin ve fırın kaplarına paylaştırın. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Malzemeler:
Yapılışı:
Bütün malzemeleri yoğurup yumuşak bir hamur yapın. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekil verin. 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.
Malzemeler:
Yapılışı:
Bisküvileri rondodan geçirip süt ve kakao ile yoğurun. Helvayı ezip tereyağı ile karıştırın. Bisküvi karışımını streç filme serin, helvayı üzerine yayın. Rulo yapıp buzdolabında dinlendirin, dilimleyerek servis yapın.
Malzemeler:
Yapılışı:
Kadayıfları tereyağında kavurun. Şeker ve su ile şerbet hazırlayın. Kavrulmuş kadayıfın yarısını tepsiye yayın, üzerine helvayı serpiştirin. Kalan kadayıfı da ekleyip şerbeti dökün, dinlendirip servis yapın.
Şunlara da göz atın: