Hazır (Granül) Kahve Nasıl Demlenir: 4 Farklı Hazır Kahve Demleme Yöntemi
Lezzetli bir fincan kahve içmek istiyorsunuz ama demlenmesini beklemek istemiyor musunuz? Bu durumlarda granül kahveler en pratik kahvelerden biridir. Peki granül kahve ile kahve nasıl demlenir:

Lezzetli bir fincan kahve içmek istiyorsunuz ama demlenmesini beklemek istemiyor musunuz? Bu durumlarda granül kahveler en pratik kahvelerden biridir. Sizlere granül kahve ile hazırlayabileceğiniz kahve demleme yöntemlerinden bahsettik. İşte, granül kahve ile kahve nasıl demlenir:

Sıcak Kahve Nasıl Hazırlanır?

  1. Bir bardak suyu ısıtın. Bir kupayı suyla doldurun ve yaklaşık 1-2 dakika veya kabarcıklar çıkmaya başlayana kadar mikrodalgaya koyun. Alternatif olarak, bir su ısıtıcısı kullanın ve su kaynamaya başlamadan hemen önce onu ocaktan alın; bu yalnızca birkaç dakika sürecektir.
  2. Kupaya 1-2 çay kaşığı (2-4 gr) hazır kahve ekleyin. En iyi tadı elde etmek için ne kadar kullanılmasını önerdiklerini görmek üzere hazır kahvenizin üzerindeki etiketi bir kez daha kontrol edin. Hazır kahveyi doğrudan kupanıza dökün.
  3. Kahvenizi bir fincan sıcak suyun içine karıştırın. Kahveyi suyla karıştırarak tamamen çözülmesini sağlamak için bir kaşık kullanın. Kaşığınızla hazır kahvenin tadını hissetmiyorsanız, kahvenizin tadını çıkarmaya hazırsınız.
  4. İsterseniz şekeri, baharatları, sütü veya kremayı karıştırın. Daha tatlı bir fincan kahve için yaklaşık 1 çay kaşığı (5 g) şeker serpin. Kahvenizin tadını daha gurme hale getirmek için bazı süslü tatlar eklemek istiyorsanız, bir miktar kakao tozu, tarçın veya yenibahar ekleyerek karıştırmayı deneyin. Daha fazla tatlılık için süt sütü, badem sütü veya kahve kremasını deneyin.

Buzlu Kahve Nasıl Hazırlanır?

  1. 2 çay kaşığı hazır kahveyi sıcak suyla karıştırın. 2 yemek kaşığı (30 ml) suyu bir bardakta mikrodalgada 30 saniye ile 1 dakika arasında ısıtın. Hazır kahvenizi bardağa ekleyin ve kahve granülleri tamamen eriyene kadar karıştırın.
  2. Sıcak karışıma 1⁄2 bardak (120 mL) soğuk su veya süt ekleyin. Suyunuzu veya sütünüzü doğrudan karıştırdığınız bardağa ekleyin. Su, buzlu kahve yapmak için harikadır, ancak soğuk süt kullanmak içeceğinizi daha zengin ve kremalı hale getirecektir. Tamamen birleşene kadar her şeyi bir kaşıkla karıştırın.
  3. Soğuk kahvenizi biraz buzun üzerine dökün. Uzun bir bardağı buz küpleriyle doldurun ve soğuk kahvenizi yavaşça buzun üzerine dökün. Kahvenizin tadını çıkarmadan önce daha da soğumasına yardımcı olmak için kahvenizi son bir kez karıştırın.

Kahve Çekirdeklerinden Granül Kahve Nasıl Yapılır?

  1. Kahve çekirdeklerinizi ince bir toz haline gelinceye kadar öğütün. En sevdiğiniz çekirdekleri kahve öğütücüye ekleyin ve en iyi ayara getirin. Öğütücüyü açın ve fasulyelerinizi ince bir kıvama gelinceye kadar çalıştırın.
  2. Büyük parçaları çıkarmak için öğütülmüş kahve çekirdeklerini eleyin. Bir kasenin üzerine ince gözenekli bir süzgeç yerleştirin ve çekilmiş kahvenizi içine dökün. Eleği sallayarak ince toz kahvenin tamamının alttaki kaseye düşmesini sağlayın.
  3. Tek bir porsiyon için çekilmiş kahvenizden 1 çay kaşığı kullanın. Toz kahveden bir kepçe alıp kahve kupanızın dibine ekleyin. Kupanızı yaklaşık 180 ml sıcak suyla doldurun ve karıştırın. Daha sonra kahvenizi yudumlayın ve tadını çıkarın.
  4. Ev yapımı hazır kahvenizi 7-10 gün boyunca hava geçirmez bir kapta saklayın. Hazır kahvenizi cam bir kavanoza veya kapaklı plastik bir kaba koyun, böylece bayat bir tat oluşmaz. Kahveyi, kullanmaya hazır olana kadar oda sıcaklığında, serin ve kuru bir yerde saklayın.

Hazır Kahveden Latte Nasıl Yapılır?

  1. 1 ½ çay kaşığı hazır kahveyi 1⁄4 bardak sıcak suyla karıştırın. Suyu ısıtmak ve kahvenin çözülmesini kolaylaştırmak için mikrodalgada suyu 20 ila 30 saniye ısıtın. Hazır kahveyi ekleyin ve kahve granülleri tamamen eriyene kadar karıştırın.
  2. İstenirse şeker veya baharat ekleyin. Latte'nizi tatlı veya aromalı seviyorsanız 1 çay kaşığı şeker, tarçın, kabak baharatı, vanilya özü veya aromalı kahve şurubu ekleyin. Kupanıza alıp suda tamamen eriyene kadar karıştırın.
  3. 1⁄2 bardak sütü kapalı bir kavanozda çalkalayın. Sütünüzü mikrodalgaya dayanıklı, kapaklı bir kavanoza dökün ve kapağını kapatın. Ardından, klasik bir latte hazırlayabilmeniz için kavanozu 30 ila 60 saniye kuvvetlice çalkalayarak köpürmesini sağlayın.
  4. Köpüğü ayırmak için üstü açık sütü 30 saniye mikrodalgada tutun. Kavanozun kapağını çıkarın ve mikrodalgaya koyun. Latte'nize eklemeyi kolaylaştırmak için köpüğün üste çıkmasını sağlamak için mikrodalganızı orta ayarda çalıştırın.
  5. Sıcak sütü bardağa dökün. Sıcak sütü kahve tabanına dökerken köpüğü tutmak için büyük bir kaşık kullanın. Karışımı homojen bir renk elde edene kadar yavaşça karıştırın. Köpüğü ekleyebilmeniz için kupanızın üst kısmında biraz boşluk bırakın.
  6. Latte'yi süt köpüğüyle doldurun. Kavanozdaki süt köpüğünü lattenin üzerine dökün. Köpüğü kahvenin üzerinde bırakın ve karıştırmaktan kaçının.
  7. Lattenizi servis etmek için bir tutam baharatla süsleyin. Süt köpüğünü veya çırpılmış kremayı tarçın, hindistan cevizi, kakao tozu veya seçtiğiniz başka bir baharatla hafifçe tozlayın.
  8. En iyi tatlar için lattenizi sıcakken ve süt hala köpüklüyken hemen yudumlayın veya servis yapın.

 Şunlara da göz atın;

  1. Artan kahve nasıl saklanır?
  2. Beyaz gömlekten kahve lekesi nasıl çıkar?
  3. Kahve çekirdekleri öğütücü olmadan nasıl öğütülür?
  4. Kahve öğütücü kullanmanın farklı yolları nelerdir?

Haber Kategorileri

Kahve

Lezzetli Haberler

Farklı Kek Tarifleri: Çay Saatlerine Özel 15 Nefis Kek Tarifi
Sigara Böreğinin Yanına Ne Gider: Sigara Böreğinin Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif
Yılbaşında Neden Hindi Yenir?
Yılbaşı Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?
Yılbaşı Oyunları: Evde 14 Eğlenceli Aktivite
Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı