Havuç Nasıl Saklanır: En Pratik Havuç Saklama Yöntemleri
Havuç nasıl saklanır? Havuç ne zamana kadar dayanır? Havucun bozulduğu nasıl anlaşılır? İşte, buzdolabında ve derin dondurucuda havuç saklama yöntemleri:

Havuç, maydanozgiller familyasına ait bir bitkidir. Genellikle turuncu rengiyle pazar tezgahlarındaki yerini alan havuç, koni biçiminde etli köklü bir sebzedir. Hem sade bir şekilde tüketilen, hem de salata ve çorba yapımında kullanılan havuç, suyu sıkılarak da tüketilebilir. İçeriğinde yüksek miktarda A vitamini olduğu için, göz sağlığına olan faydalarıyla bilinir. Yemeklerde sık sık kullanılan bu sebzeyi saklamak için, kullanabileceğiniz yöntemleri sizler için derledik.



Havuç Buzdolabında Nasıl Saklanır?

  1. Havucu buzdolabında saklayacaksanız, kullanana kadar yıkamayın. Aksi takdirde kısa sürede kuruyacaktır.
  2. Havucun yeşillik ve yaprak kısımlarını keserek temizleyin.
  3. Ardından plastik poşete koyup ağzını hava almayacak şekilde kapatın.
  4. Havuçları buzdolabının sebze rafında 2-3 haftaya kadar saklayabilirsiniz.
  5. Saklama esnasında havucu elma, armut gibi olgunlaşan meyvelerin yanına koymayın.



Soyulmuş Havuç Nasıl Saklanır?

  1. Eğer havuçların kabuklarını soyduysanız, buzdolabında saklamak için aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekir.
  2. Havuçları cam kavanoza doldurun ve üzerini geçecek şekilde su ekleyin.
  3. Kavanozun kapağını kapak yardımıyla kapatın ve havuçları buzdolabına yerleştirin.
  4. Su bulanık görünmeye başladığında, yani 4-5 günde bir havuçların suyunu değiştirin.
  5. Havuçları bu şekilde ortalama 1 aya kadar muhafaza edebilirsiniz.



Havuç Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır?

  1. Öncelikle bir tencerede su kaynatın ve tencerenin yakınına buzlu su koyun.
  2. Havuçları kaynar suya atarak 2 dakika haşlayın.
  3. Ardından kevgir yardımıyla çıkartın ve buzlu suya atarak 2 dakika daha bekletin.
  4. Daha sonra havuçları buzlu sudan çıkartın ve kuruması için bir süre daha bekleyin.
  5. Kuruyan havuçları buzdolabı poşetlerine yerleştirin. Poşeti hava almayacak şekilde kapatın.
  6. Üzerine tarihin yazılı olduğu bir etiket yapıştırın ve buzluğa kaldırın.
  7. Havuçları şoklama yöntemiyle buzlukta 12 aya kadar muhafaza edebilirsiniz.

Havucun Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

  1. Havuç lastik gibi yumuşak bir kıvama geldiyse kullanılmamalıdır.
  2. Havucun üzerinde siyah benekler oluştuysa, bozulmuş olma ihtimali çok yüksektir.
  3. Havuçtan keskin ve kötü bir koku geliyorsa, bozulmuş olabilir.
  4. Havucun tadında farklılık varsa, tüketilmesi önerilmemektedir.


Şunlara da göz atın;

  1. Brokoli nasıl saklanır?
  2. Domates nasıl saklanır?
  3. Ispanak saklama yöntemleri
  4. Kuru soğan nasıl saklanır?
  5. Kırmızı biber nasıl saklanır?

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Farklı Kek Tarifleri: Çay Saatlerine Özel 15 Nefis Kek Tarifi
Sigara Böreğinin Yanına Ne Gider: Sigara Böreğinin Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif
Yılbaşında Neden Hindi Yenir?
Yılbaşı Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?
Yılbaşı Oyunları: Evde 14 Eğlenceli Aktivite
Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı