Hava Fritözünüzde Neden Asla Sprey Yağ Kullanmamalısınız?
Sprey yağ ya da pişirme yağı mutfakta sıklıkla kullanılan, genelde hayat kolaylaştıran bir üründür. Peki hava fritözünde neden asla sprey yağ kullanmamalısınız:

Sprey yağ ya da pişirme yağı mutfakta sıklıkla kullanılan, genelde hayat kolaylaştıran bir üründür. Uzmanlar, spreylerin yapışmaz pişirme kaplarına zarar verebileceği gibi, popüler cihazlara da zarar verebileceği konusunda uyarıyor.

Pişirme spreyleri genellikle formülasyonunda bir emülgatör olan soya lesitinini içerir. Bu, yüksek dumanlanma noktasına sahip yağlardan daha az stabildir ve havada kızartma için kullanılan sıcaklıklarda bozulacaktır. Bu, ekipmanınızı, özellikle de tepsiyi veya sepeti kirletebilir ve potansiyel olarak yüzeyi bozabilir. Bu nedenle pişirme spreyiniz soya lesitini içeriyorsa bunu airfryer'ınızda kullanmaktan kaçınmalısınız.

Pişirme spreyleri aynı zamanda fritözdeki yiyeceklerin tadı ve görünümü üzerinde de etkiye sahip olabilir. Sprey yağlar renk bozulmasına neden olabilir ve hafif bir tat verebilir.

Sprey formunda yağınızı kullanmak istiyorsanız marketten satın almak yerine yağınızı kendiniz hazırlayabilirsiniz. Kendi hazırladığınız yağ spreylerini kullanabilirsiniz.

Hava Fritözünde Yapışmayı Önleme

Hava fritözleri, geleneksel kızartma olmadan size güzel ve gevrek bir kaplama sağladığından, pişirme işlemine yağ eklemek tuhaf görünebilir. Ancak pişirme spreyi yerine avokado, kanola, yer fıstığı, susam veya ayçiçeği gibi dumanlanma noktası yüksek bir yağ seçin.

Ayrıca hava fritözüyle, tavada kızartmaya göre daha az yağ kullanabilirsiniz. Aynı zamanda hava fritözü de dahil olmak üzere yemek pişirmek için sade yağ kullanabilirsiniz.

Yiyeceklerin Hava Fritözüne Yapışmasını Önlemenin 3 Yolu

  1. Yemeğini Yağlayın: Hava fritözünü kullanmadan önce sepete püskürtmek yerine yiyeceği hafif bir yağ tabakasına atabilirsiniz. Dumanlanma noktası yüksek bir yağ kullandığınızdan emin olun.
  2. Hava Fritöz Yağlı Kağıt Kullanın: Kahve filtrelerine benzeyen veya bulaşık makinesinde yıkanabilen yeniden kullanılabilir silikon astarları ya da yağlı kağıtları kullanabilirsiniz.
  3. Rafları ya da Tepsileri Deneyin: Bu ekler, yiyeceklerinizi biraz yüksekte tutan ve her yerde eşit pişirmeye olanak tanıyan metal raflardır. Ayrıca yiyeceklerinizin sepetin tabanına temas etmesini önleyerek yapışmasını önler.

Şunlara da göz atın;

  1. Neden hava fritözünde simit yapmalısınız?
  2. Hava fritözünde pişirmeniz gereken konserve yiyecekler nelerdir?
  3. Hava fritözünde somon nasıl pişirilir?
  4. Hava fritözünde yumurta nasıl yapılır?

Kaynakça

Lezzet Dergisi, tüm yayınlarını güvenilir kaynaklara dayandırır. Tüm yayınlar Lezzet Dergisi bünyesinde bulunan ya da danışmanlık alınan uzmanlar tarafından onaylanır. Doğru ve güvenilir bilgi sunmak için izlediğimiz sürece Lezzet Test Ekibi sayfasından ulaşabilirsiniz.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Krem Peynir Yerine Kullanılabilecek 9 Lezzet
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Çikolata Soslu Tatlılar: Çikolata Sosuyla Yapılan 14 Nefis Tarif
Sebzeli Kek Tarifleri: 10 Lezzetli Sebzeli Kek Tarifi
Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?