Haşlanmış Yumurta Nasıl Daha Hızlı Soyulur?
Haşlanmış yumurta kahvaltıdan salataya çeşitli yemeklerin içerisinde kullanılabilir. Haşlanmış yumurtanın en sıkıntılı kısmı ise kabuklarını soymaktır. Sizlere haşlanmış yumurtayı kolay soymanız için bir tüyo vereceğiz. İşte, haşlanmış yumurta nasıl daha hızlı soyulur:

Mükemmel baharatlı yumurta veya yumurta salatası hazırlamak, mükemmel haşlanmış yumurtaları pişirmekle başlar. Suyu kaynatabilirseniz, o zaman haşlanmış yumurta pişirebilirsiniz. Bu teoride doğru gibi görünse de gerçeklik oldukça farklı olabilir. Kaynatma sırasında çatlama veya kükürt benzeri bir koku elde edene kadar aşırı pişirme gibi, kaynatırken ters gidebilecek her şeyi atladığınızda, sinir bozucu yumurta soyma işlemiyle karşı karşıya kalırsınız.

Haşlanmış yumurtaları soyarken, her aşçı kabuğun tek bir hızlı ve basit hareketle kolayca ayrılmasını umar, ancak daha çok yumurta akına yapışan ve işlem sırasında parçaları koparan inatçı küçük kabuk parçalarıyla uğraşırsınız. Bununla birlikte, yemek masasındaki herkesi etkileyecek, kolay soyulan ve pürüzsüz, kusursuz yumurta hayali, mütevazi bir bileşen olan limon dilimi kullanılarak gerçekleştirilebilir. Limonların asidik özellikleri, kabuğu daha esnek hale getirerek ve çıkarılmasını kolaylaştırarak, daha pürüzsüz bir süreç sağlayarak bu soyma hilesinde çok önemli bir rol oynar.

Yumurta Soymayı Kolaylaştırmak İçin Limon Dilimi Nasıl Kullanılır?

Haşlanmış yumurtaları soymak için bu lezzetli tüyoyu iki şekilde kullanabilirsiniz.

İlk yöntem bir tencere soğuk su gerektirir. Yumurtalarınızı içine koyun, bir limonu dilimler halinde kesin ve bir parçayı tencereye ekleyin. Suyu kaynatın ve istediğiniz pişme seviyesi için gerekli dakikalar boyunca pişirmeye devam etmelerini sağlayın. Bundan sonra yumurtaları süzün, yaklaşık beş dakika soğuk suya batırarak soğutun ve ardından soyun.

Diğer teknik oldukça benzerdir, yalnızca limon dilimini yumurtalarla birlikte suya koymak yerine limonun suyunu sıkın, bir fırça kullanarak çiğ yumurtanın her yerine uygulayın ve ardından soğuk tencereye koyun. Su ve her şeyi kaynatın. Bu yöntemlerden herhangi birini kullanarak, yumurta akını yırtmadan kabuğun ne kadar kolay çıktığını görünce hoş bir şekilde şaşıracaksınız. Artık sinir bozucu soyma deneyimlerine elveda diyebilir ve size güzel bir son ürün bırakacak haşlanmış yumurta hazırlamanın daha hızlı, daha verimli bir yolunu karşılayabilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Yumurtalı tarifler
  2. Çiğ yumurta yemek sağlıklı mı?
  3. Sert haşlanmış yumurta nasıl soyulur?
  4. Haşlanmış yumurta hakkında bilmeniz gerekenler

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Çikolata Soslu Tatlılar: Çikolata Sosuyla Yapılan 14 Nefis Tarif
Sebzeli Kek Tarifleri: 10 Lezzetli Sebzeli Kek Tarifi
Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?
İstanbul'un Şömineli Mekanları: İçinizi Isıtacak 12 Mekan
Fransa'nın Sokak Lezzetleri: Fransız Usulü 10 Sokak Lezzeti