Hardallı Tarifler: Hardal ile Yapılan 10 Nefis Tarif
Hardal nedir? Hardal nerelerde kullanılır? Hardal sos nasıl yapılır? İşte, hardal ile lezzetlendirebileceğiniz birbirinden pratik 10 nefis tarif:

Hardal, yemekleri tatlandırmak ve zenginleştirmek için kullanılan bir sos ve baharat çeşididir. Kökeni Roma'ya dayanan Hardal, ile kez Fransızlar tarafından yemeklerde kullanılmaya başlanmıştır. Özellikle et ve kızartmaların yanında sunulan bu lezzet, hazır paketler halinde satılır. İsteğe göre evdeki malzemelerle hazırlamak da mümkündür. İşte, hardal ile yapabileceğiniz en lezzetli 10 tarif:

  1. Hardal Soslu İsveç Köfte

İkea köftesi olarak da bilinen İsveç köfte, hardal sosuyla nefis bir uyum içindedir. Porsiyonu, yaklaşık 250 kaloridir. Videolu anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.

  1. Hardallı Billur

Yalnızca 6 malzemeden oluşan bu yemek, koç yumurtası ve hardal ile hazırlanır. Üzeri kaşar peyniri rendesi ile süslenir ve sıcak servis edilir.

  1. Hardallı Levrek Fileto

Hardal, balık yemeklerinin de tamamlayıcısıdır. Levrek filetonun tavada kızartılmasından sonra, hardallı sos ile lezzeti artırılır.

  1. Ballı Hardallı Tavuk

Bal ve hardal ile marine edilen tavuk pirzolalar, tavada kızartılarak pişirilir. İrlanda mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan ballı hardallı tavuk tarifini, mutlaka deneyin.

  1. Hardal Soslu Yeşil Salata

Marul, domates ve roka yapraklarıyla hazırlanan mevsim salatasını, hardal sosuyla daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz.

  1. Hardal Soslu Mini Patlıcan

Minik patlıcanların hardal ve peynir karışımıyla doldurulmasıyla hazırlanan bu yemek, özellikle kalabalık sofralarda ikram edilmek için idealdir.

  1. Hardal Soslu Ton Balığı Salatası

Patates, ton balığı ve zeytin ile hazırlanan bu salata, omega 3 bakımından zengindir. Porsiyonu yaklaşık 180 kalori olan salatayı, diyet listelerine de ekleyebilirsiniz.

  1. Peynirli Hardal Soslu Köfte

Kıyma, Meksika biberi ve kaşar peyniri ile hazırlanan köfteleri, hardal ve et suyu ile hazırlanan özel sosla birlikte servis edebilirsiniz.

  1. Hardal Kremalı ve Narlı Bonfile

Nar, krema ve hardal ile hazırlanan sosun, ince ince dilimlenmiş ve tavada mühürlenmiş bonfilelerin yanına çok yakıştığını söylemeden edemeyiz.

  1. Hardallı Sos

Hardal, yoğurt, labne peyniri ve baharatlarla hazırlanan bu sosu, sevdiğiniz yemeklerin yanında sunabilir, dip sos olarak kullanabilirsiniz.

Hazır hardal kullanmak yerine evde kendi ellerinizle hazırlayabileceğiniz bu nefis sos için, ev yapımı hardal tarifimize göz atın.

Şunlara da göz atın;

  1. Kolay sos tarifleri
  2. Kefirli tarifler
  3. Pesto soslu tarifler
  4. Cheddar peynirli tarifler
  5. Sebzeli sufle tarifleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Karbonat Cilt İçin Güvenli Mi?
Taste Atlas Dünyanın En Trend Yiyeceklerini Açıkladı: Listede Türkiye'den 3 Lezzet Var
21 Kasım 2024 Masterchef: İkinci Eleme Adayı Belli Oldu!
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?
Mehmet Yaşin: Bizde glutensiz beslenmek moda oldu
Hangi Burç Hangi Keki Sever?