Hardal, yemekleri tatlandırmak ve zenginleştirmek için kullanılan bir sos ve baharat çeşididir. Kökeni Roma'ya dayanan Hardal, ile kez Fransızlar tarafından yemeklerde kullanılmaya başlanmıştır. Özellikle et ve kızartmaların yanında sunulan bu lezzet, hazır paketler halinde satılır. İsteğe göre evdeki malzemelerle hazırlamak da mümkündür. İşte, hardal ile yapabileceğiniz en lezzetli 10 tarif:
İkea köftesi olarak da bilinen İsveç köfte, hardal sosuyla nefis bir uyum içindedir. Porsiyonu, yaklaşık 250 kaloridir. Videolu anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.
Yalnızca 6 malzemeden oluşan bu yemek, koç yumurtası ve hardal ile hazırlanır. Üzeri kaşar peyniri rendesi ile süslenir ve sıcak servis edilir.
Hardal, balık yemeklerinin de tamamlayıcısıdır. Levrek filetonun tavada kızartılmasından sonra, hardallı sos ile lezzeti artırılır.
Bal ve hardal ile marine edilen tavuk pirzolalar, tavada kızartılarak pişirilir. İrlanda mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan ballı hardallı tavuk tarifini, mutlaka deneyin.
Marul, domates ve roka yapraklarıyla hazırlanan mevsim salatasını, hardal sosuyla daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz.
Minik patlıcanların hardal ve peynir karışımıyla doldurulmasıyla hazırlanan bu yemek, özellikle kalabalık sofralarda ikram edilmek için idealdir.
Patates, ton balığı ve zeytin ile hazırlanan bu salata, omega 3 bakımından zengindir. Porsiyonu yaklaşık 180 kalori olan salatayı, diyet listelerine de ekleyebilirsiniz.
Kıyma, Meksika biberi ve kaşar peyniri ile hazırlanan köfteleri, hardal ve et suyu ile hazırlanan özel sosla birlikte servis edebilirsiniz.
Nar, krema ve hardal ile hazırlanan sosun, ince ince dilimlenmiş ve tavada mühürlenmiş bonfilelerin yanına çok yakıştığını söylemeden edemeyiz.
Hardal, yoğurt, labne peyniri ve baharatlarla hazırlanan bu sosu, sevdiğiniz yemeklerin yanında sunabilir, dip sos olarak kullanabilirsiniz.
Hazır hardal kullanmak yerine evde kendi ellerinizle hazırlayabileceğiniz bu nefis sos için, ev yapımı hardal tarifimize göz atın.
Şunlara da göz atın;