Hamur İşi Ürünlerinizin Üzeri için Sadece Yumurta Sarısı Kullanırsanız Ne Olur?
İster turta, puf böreği, maya ruloları, çörekler, hamur işleri ve hatta sandviç ekmeği hazırlıyor olun, bu benzersiz unlu mamuller listesinin ortak bir noktası vardır: genellikle fırına girmeden önce üzerlerine yumurta sürülür. Peki sadece yumurta sarısı sürülürse ne olur:

İster turta, puf böreği, maya ruloları, çörekler, hamur işleri ve hatta sandviç ekmeği hazırlıyor olun, bu benzersiz unlu mamuller listesinin ortak bir noktası vardır: genellikle fırına girmeden önce üzerlerine yumurta sürülür.

Yalnızca görünümü iyileştirme amaçlı olan yumurta, tarifinizin gerçek tadı veya sonucu üzerinde çok az etkisi vardır veya hiç etkisi yoktur. Çoğu zaman, üzerine sürülen yumurtanın, turbinado şekeri veya pul pul deniz tuzu gibi çıtırtı eklemek için diğer parçacıkların üst kısımlara yapışmasını sağlamaktır, ancak aynı zamanda, yemeğinizi çok daha mükemmel hale getiren güzel bir esmerleşme etkisi de sağlayabilir.

Bu işleme profesyonel mutfaklarda “egg wash” adı verilir. Türkçesi "Yumurta yıkama"’dır. Daha önce duymuş olabilirsiniz. Bu terimden bahsedildiğinde genellikle hem sarısı hem de beyazı olan bütün bir yumurta kullandığınız varsayılır. Bununla birlikte, bir yumurtanın bu iki ayrı bileşeni çok farklı şeyler yapar. Bir yumurta akı, bir bütün yumurta ve bir yumurta sarısı kullanarak bir yumurta yıkamasını test ederken, sonuçlar oldukça şaşırtıcıdır.

Parlak, Altın Kahverengi Üst Kısımlar Verecek

Ayrı mini turtalardaki tüm çeşitli yumurta yıkama türlerini karşılaştırırken, her birindeki farklı görünümleri tanımaya yardımcı olur. Yeni başlayanlar için, bir turtanın üzerine fırçayla yumurta akı sürüldüğünde, pişirmeden öncesine göre çok az renk farkı ile biraz parlak çıkacaktır.

Bütün bir yumurta kullanıldığında, biraz daha fazla parlaklık ve daha altın rengi bir tonla çıkacaktır. Pastanızı sadece bir yumurta sarısı ile fırçalarken, bu en fazla parlaklığı ve daha koyu, ancak daha ideal bir altın rengi tonu verecektir. Çok az kızarma ile donuk, mat bir yüzeyle sonuçlanan hiç yumurta sürülmemeye kıyasla, yumurta sarısı kullanmak size mükemmel bir sonuç verir ve hazırlık sürenizden yalnızca birkaç dakika daha alır.

Yumurta sürmek için kullanabileceğiniz az miktarda yumurta sarınız varsa içerisine su, süt ya da zeytinyağı ekleyerek çırpabilirsiniz.

Yumurtanız hiç yoksa ve yine de ürününüzün üzerine sürmek istiyorsanız, önceden pişirilmiş ürünlerinize fırçalamak için ağır krema, eritilmiş tereyağı, süt, zeytinyağı veya tercih ettiğiniz yağı kolayca değiştirebilirsiniz. Sadece farklı malzemeler kullanmanın farklı seviyelerde parlaklık ve esmerleşme ile sonuçlanacağını unutmayın.

Şunlara da göz atın;

  1. Yumurtalı tarifler
  2. Poşe yumurtayı fazla pişirirseniz ne olur?
  3. Yumurta pişirirken yapılan hatalar
  4. Yumurta nasıl haşlanır?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Krem Peynir Yerine Kullanılabilecek 9 Lezzet
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Çikolata Soslu Tatlılar: Çikolata Sosuyla Yapılan 14 Nefis Tarif
Sebzeli Kek Tarifleri: 10 Lezzetli Sebzeli Kek Tarifi
Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?