Halihazırda Buzdolabından Taze Domates Alırsanız Ne Yapmalısınız?
Popüler inanışın aksine, tüm ürünlerin soğutulması gerekmez. Domateste bunlardan biridir. Buzdolabında, soğuk reyonda satılan domateslerden satın aldıysanız ne yapmalısınız anlattık. İşte, halihazırda buzdolabından taze domates alırsanız ne yapmalısınız?

Popüler inanışın aksine, tüm ürünlerin soğutulması gerekmez. Domates söz konusu olduğunda, onları tezgahta bırakmak en iyisidir. Buzdolabınızda uzun süre soğuğa maruz kaldığında reaksiyona girerek domateslerinizi yumuşak ve ıslak yapan enzimler içerirler. Artı, meyvelerinizin 12 derecenin altında kalmasına izin vermek, onların lezzet ve aromalarını kaybetmelerine neden olur; bu, onları ister taze dilimlenmiş ister tariflerde pişirilmiş olarak yemek isteyip istemediğiniz ideal değildir. Ayrıca, domatesler buzdolabındaki diğer aromaları emebilir, bu yüzden onları orada sakladığınızda daha da çabuk ürkütücü olurlar.

Bazen domateslerimizin buzdolabında olup olmadığı konusunda kontrolümüz yoktur. Örneğin, çiftliklerden marketlere taşınırken soğukta saklanabilirler. Peki, zaten soğuk olan taze domatesleri aldıysanız ne yapmalısınız? Tamamen olgunlaşana kadar tezgahın üzerinde bekletin, ardından yemeye hazır olana kadar buzdolabına koyun. Domatesleri bu yöntemle saklamak, önemli bir tat kaybına yol açmaz - bu nedenle, onlar için hazır olduğunuzda, meyveleriniz hiç soğutulmamış gibi lezzetli olacaktır.

Domates Nasıl Düzgün Şekilde Saklanır?

Zaten buzdolabından alınmış soğuk domatesleri alırsanız, onları tekrar soğuğa koyma dürtüsüne karşı koyun. Soğuk sıcaklıklar olgunlaşmayı büyük ölçüde yavaşlatır, bu nedenle onları yemeye hazır olana kadar tezgahta tutmanız gerekir. Domatesler olgunlaştıktan sonra yapılacak en iyi şey, en yüksek kalitede oldukları için onları hemen yemektir. Bunu yapamıyorsanız, bu noktada buzdolabında bir veya iki gün saklamak, tezgahta kalacaklarından daha taze kalmalarını sağlayacaktır.

Olgunlaşırken onları doğrudan güneş ışığından veya ısıdan uzak tutmak iyi bir fikirdir. Domateslerinizi serin ve karanlık bir yerde saklayın ve kurumaması için sapları aşağı bakacak şekilde yanlarını tutun. Belirli bir kaba ihtiyacınız yoktur; bir kasede veya doğrudan tezgahın üzerinde oturmalarına izin verebilirsiniz. Bununla birlikte, meyvelerinizi buzdolabına geri koymanız gerekirse, koku emilimini en aza indirmek için onları plastik bir torbada veya hava geçirmez bir kapta saklamak iyi bir fikirdir. Bu şekilde, başlangıçta buzdolabında olsalar bile lezzetli, taze tadı olan domateslere sahip olabilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Domatesli tarifler
  2. Domates nasıl dondurulur?
  3. Domates kabukları nasıl değerlendirilir?
  4. Kışlık domates sosu nasıl yapılır?
  5. Domates meyve mi sebze mi?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Krem Peynir Yerine Kullanılabilecek 9 Lezzet
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Çikolata Soslu Tatlılar: Çikolata Sosuyla Yapılan 14 Nefis Tarif
Sebzeli Kek Tarifleri: 10 Lezzetli Sebzeli Kek Tarifi
Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?