Galao Kahvesi Nasıl Yapılır?
Portekiz usulü bir kahve çeşidi olan galao kahvesi, aslında espresso bazlı kahvelerden biridir. Peki, galao kahvesi nasıl yapılır? İşte, farklı tatlar denemek isteyenler için galao kahvesi hakkında merak edilenler:

Galao kahvesi, Portekiz'le özdeşleşen ve genelde kahvaltıda servis edilen kahve çeşididir. Bir ölçü espresso ve üç ölçü köpürtülmüş süt ile hazırlanan bu kahve, uzun bardaklarda servis edilir. Latte ile benzerlik gösteren galao kahvesi, sütlü veya bol şekerli bir şekilde sunulur. Bunun sebebi, kahveye fazladan acılık katan Robusta çekirdeklerinin kullanılmasıdır. Kremsi bir dokuya sahip olan galao kahvesinin tadı çok yoğun değildir. Özellikle espresso makineniz varsa, Galao kahveyi hazırlamak oldukça kolaydır. 

Galao Kahvesi Nasıl Yapılır?

Malzemeler;

  1. Taze kahve çekirdekleri 
  2. Su
  3. Süt
  4. Espresso makinesi
  5. Uzun servis bardağı

Yapılışı: İlk olarak kahve çekirdeklerini orta-ince boyutta öğütün. Kahveyi espresso makinesine yerleştirin ve ortalama 75 ml espresso hazırlayın. Bu esnada sütü ısıtın ve köpürtün. Espressoyu servis bardağına alın. Üzerine köpürttüğünüz sütü ekleyin ve karıştırarak servis edin. Afiyet olsun. Portekiz kahvesinde genellikle koyu kavrulmuş çekirdekler kullanılır. Dilerseniz, öğütülmüş Robusta çekirdekleri de kullanabilirsiniz.

Galao Kahve Hakkında Merak Edilenler

1 fincan galao kahvesi, yaklaşık 80 kaloridir. İçeriğinde %48 yağ, %30 karbonhidrat ve %22 protein bulunur. Galao kahvesi, tatlı bir lezzete sahiptir. Süt oranı daha yüksek olduğu için kremsi bir kıvama ve hafif bir tada sahiptir. Süt tadı baskın olarak hissedilir. Kullanılan kahvenin çeşidine bağlı olarak çikolata, baharat veya çiçeksi notalara sahip olabilir.

Galao kahvesi latte ile benzerlik gösterilse de, latte'de 2:1 oranında süt-espresso kullanılır. Bu ölçü galao kahvesinde 3:1'dir. Lattede kullanılan süt buharda pişirilir, yani köpürtülmez. Galao kahvesinde ise kalın bir tabaka olacak şekilde köpük kullanılır. 

Galao kahvenin kafein oranı da değişiklik gösterir. Eğer tek shot espresso kullanıldıysa, kafein oranı 70 mg'dır. Double shot kullanıldıysa, 140-160 mg kafein içerir. Ayrıca kullanılan kahve çekirdekleri de önemlidir. Robusta çekirdekleri, Arabica çekirdeklerine göre 2 kat daha fazla kafein içerir. 

Şunlara da göz atın;

  1. Kapsül kahve nasıl yapılır?
  2. Americano nasıl yapılır?
  3. Flat white nasıl yapılır?
  4. Melange kahvesi nasıl yapılır?
  5. Espresso bazlı kahveler

Haber Kategorileri

Kahve

Lezzetli Haberler

Ordu Kahvaltı Mekanları: Ordu'da Kahvaltı Yapabileceğiniz 10 Mekan
Kahve Terimleri Sözlüğü: Uzman Olmak İsteyen Herkesin Bilmesi Gereken 37 Kahve Terimi
Tulum Peyniri Nedir, Nasıl Yenir?
14 Kasım 2024 Masterchef: 3. Dokunulmazlığı Hangi Takım Kazandı?
Hamilelikte Greyfurt Yenir Mi?
Kimler restoran, cafe açmalı veya açmamalı? Şef Murat Bozok'a sorduk