Fındık Yağının Cilt İçin Faydaları Nelerdir?
Fındık yağı, sağlıklı bitkisel yağlardan biridir. Peki, fındık yağının faydaları nelerdir, ne işe yarar? İşte, fındık yağının cilt üzerindeki faydaları hakkında merak edilenler:

Fındık yağı, fındıktan pres adı verilen bir makineyle elde edilen sıvıdır. Genellikle yemek pişirmede ve salata soslarında kullanılır. Ayrıca saç bakımında ve aromaterapi veya masaj yağlarında taşıyıcı yağ olarak da kullanılır. Ancak fındık yağı cilt bakım ürünü olarak da kullanılabilir. Cildi güneş hasarına karşı korumaya, kolajen üretimini artırmaya ve daha fazlasına yardımcı olan cildi besleyen vitaminler ve esansiyel yağ asitleri ile yüklüdür.

Fındık Yağının Cilt Üzerindeki Faydaları Nelerdir?

  1. Çoğu durumda fındık yağı normal cilde sahip kişiler için güvenlidir. Alkol bazlı büzücü maddeler sert olabilir ve cildinizi kurutabilir veya tahriş edebilir. Fındık yağı, genellikle tahrişe neden olmayan, doğal, alkolsüz bir büzücüdür.
  2. Fındık yağındaki yüksek E vitamini ve yağ asidi içeriği, cildin en dış katmanındaki hidrasyonun artmasına yardımcı olabilir. E vitamini, cildi nemli tutarak cildin elastikiyetini artırmaya yardımcı olur ve cildin sıkı ve esnek görünmesini sağlar.
  3. Fındık yağının yağ asitleri ve E vitamini de onu etkili bir nemlendirici yapar. Bu bileşenler cildinizin suyu tutmasına ve kurumasını önlemeye yardımcı olan doğal bir yağ bariyeri oluşturmaya yardımcı olur.
  4. Fındık yağı güçlü antioksidanlar olan tanenler içerir. Fındık yağındaki tanenler, onu yağlı cildin kurumasına, gözeneklerin temizlenmesine, küçültülmesine ve bakterilerin giderilmesine yardımcı olabilir.

  1. Kolajen kemiklerinizi, organlarınızı ve tendonlarınızı bir arada tutan önemli bir proteindir. Cildinize yapı ve elastikiyet kazandırır. Yaşlandıkça cildimiz daha az kolajen üretir ancak E vitamini yardımcı olabilir. Kolajeni yok eden bir enzimi azaltarak kolajen üretimini sağlar.
  2. Fındık yağındaki E vitamini de ince çizgilerin görünümünün azaltılmasına yardımcı olabilir. E Vitamini cilt bakımı için önemli bir antioksidandır çünkü cildinizin pürüzsüzleşmesine yardımcı olmanın yanı sıra cildin dış katmanının su ve nemi tutmasına da yardımcı olur.
  3. Ancak bazı araştırmalar, E vitamini ve C vitaminini birleştiren ürünlerin, yaşlanma belirtileriyle mücadelede yalnızca E vitamini içeren ürünlere göre daha etkili olduğunu öne sürüyor. Fındık yağı, C vitamini içermez. Ancak fındık yağı tek başına fotoyaşlanmaya yardımcı olabilir: araştırmalar, fındık yağındakiler gibi yağ asitlerinin de güneşe maruz kalmanın neden olduğu ince çizgilerin veya kırışıklıkların görünümünü azaltmaya yardımcı olabileceğini öne sürüyor.
  4. Güneş ışığı hücrelerinize zarar veren ve cildinizde yaşlanma belirtilerine yol açan serbest radikaller oluşturur. E Vitamini, serbest radikalleri nötralize ederek ve hücre zarlarını güneşin zararlarından koruyarak vücudunuzun korunmasına yardımcı olur.
  5. Hiperpigmentasyon cildin koyulaşmasına neden olan bir durumdur. Cildinizin küçük veya büyük bölgelerini etkileyebilir. Fındık yağı E vitamini açısından zengindir ve deneysel kanıtlar E vitamininin hiperpigmentasyonu azaltabileceğini göstermektedir. Ancak etkinliğini gerçekten belirlemek için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

Fındık Yağı Nasıl Kullanılır?

Fındık yağını cildinize tek başına uygulayabileceğiniz gibi başka yağlarla da karıştırabilirsiniz. Ancak fındık yağı, bazı ciltlerde alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Bu yüzden öncelikle kolun iç kısmına küçük miktarda uygulanmalı ve 24 saat boyunca beklenmelidir. Eğer uygulama bölgesinde kızarıklık, kaşıntı veya tahriş oluşursa, fındık yağı kesinlikle kullanılmamalıdır. 

Kolda yama testi yaptıktan sonra herhangi bir reaksiyon oluşmadıysa, fındık yağını cildinize uygulayabilirsiniz. Yağı cilde masaj yaparak uygulayın ve 30 saniye bekleyin. Ardından nemli bezle yağı yavaşça silin. 

Şunlara da göz atın;

  1. Yumurta yağının faydaları nelerdir?
  2. Yaban mersininin cilt üzerindeki faydaları nelerdir?
  3. Yağlanma karşıtı besinler
  4. Kahve telvesinin cilde faydaları nelerdir?
  5. Cilt tipine göre bakım serumu nasıl seçilir?

Haber Kategorileri

Güzellik Reçeteleri

Lezzetli Haberler

Tatlı Bir Miras: Kestane Şekerinin Efsanevi Lezzet Yolculuğu
Hastalıklara Meydan Okuyun: Kış Aylarının Vazgeçilmez 10 Besini
Türk Mutfağı'nın Sofraları Süsleyecek En Lezzetli 13 Mezesi
Lezzetin Ötesinde: Sakatat Çeşitleri ve Sofralardaki Yeri
Taş Gibi Sert Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları
Tam Tahılların Gücü: Esmer Ekmeği Tercih Etmek İçin 10 İyi Neden