Fındık Hasadı Nasıl Yapılır?
Fındık süper besleyici ve lezzetli bir kuruyemiştir. Peki nasıl hasat edilir? Sizler için anlattık. İşte, fındık nasıl hasat edilir:

Fındık, kendi arka bahçenizde hasat edilebilecek lezzetli bir atıştırmalıktır. Kendi içinde farklı fındık türleri bulunur. Ülkemizde en yaygın fındık üretimi yapan bölge Karadeniz’dir. Sizler için fındık nasıl hasat edilir anlattık. İşte, fındık nasıl hasat edilir:

  1. Fındık sonbahar başlangıcında hasat edilir.
  2. Fındıklar genellikle Eylül veya Ekim aylarında olgunlaşır. Fındığın rengi kahverengiye dönmeye başlamalıdır, ancak fındığın etrafındaki yapraklar hala yeşil olmalıdır. Bu saatten önce fındık toplarsanız yeterince olgunlaşmaz ve tadı güzel olmaz.
  3. Ağaçtan fındık kümeleri kesin. Ağaçtan fındık kümelerini kesmek için bir çift sterilize bahçe makası kullanın. Çok miktarda fındık içeren hedef kümeleri kesmeye özen gösterin. Yakınınızdaki vahşi yaşamın yiyecek bir şeyleri olması için ağaçta birkaç salkım bırakmayı unutmayın.
  4. Fındık kümeleri bir sonraki büyüme mevsiminde tekrar büyüyecek.
  5. Bitkiyi kesmeden önce, hastalığın yayılmasını önlemek için bahçe makasınızın bıçaklarını alkole batırılmış bir bezle silin.
  6. Fındıkları 2-3 hafta iyi havalandırılan bir alanda bırakın. Fındıkları garajınızda veya iyi havalandırılan başka bir yerde bir çuval, sandık veya ağ içinde saklayın. 2-3 hafta içinde fındıklar kurur ve kahverengiye döner.
  7. Fındıkları dışarıda bırakmayın yoksa hayvanlar onları yer.
  8. Fındık kümelerini ayırın.
  9. Fındıklar kuruduktan sonra fındıkları yapraklardan ayırmak daha kolay olacaktır. Fındıkları çuval veya sandıktan boşaltın ve fındıkları yapraklardan çekin. Ardından, ayrılan somunları tekrar çuvala veya kasaya koyun.
  10. Fındıkları bir hafta güneşte kurutun. Fındıkları kurutmak için kullandığınız çuval veya sandıkta saklayın. Fındıkları doğrudan güneş ışığı alan güvenli bir yere koyun. Bu, kurutma işlemini tamamlayacaktır.
  11. Fındıkları yiyin veya saklayın. Fıstıklar kuruduktan sonra onları kırabilir veya fırında kızartabilirsiniz. Fındıkları buzdolabında 3 aya kadar saklayabilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Biberiye nasıl hasat edilir?
  2. Patlıcan nasıl hasat edilir?
  3. Mısır nasıl hasat edilir?
  4. Mısırın faydaları nelerdir?


Haber Kategorileri

Bitki Yetiştirme

Lezzetli Haberler

Tavuklu Salata Tarifleri: 10 Değişik Tavuklu Salata Tarifi
Kadıköy Burger Restoranları: Kadıköy’de mutlaka görmeniz gereken 13 hamburgerci
Mahlepli Tarifler: Mahleple Yapılan 10 Farklı Tarif
Karadeniz Mutfağından 14 Sevilen Yemek
Gözleme Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif: Gözlemenin Yanına Ne Gider?
Denizli Kahvaltı Mekanları: Denizli'de Gidebileceğiniz 10 Kahvaltı Mekanı