Ballıbabagiller familyasından olan nane, aromatik tadı ve hoş kokusuyla en sevilen bitkilerden biridir. Yemek ve içeceklerin içerisinde sık sık kullanılan nane, genellikle Temmuz ve Ağustos aylarında açar. Keskin kokusuyla burun tıkanıklığı açma, nefes darlığını giderme gibi faydaları olan bu bitki, yağ olarak da kullanılmaktadır. Nanenin faydaları nelerdir diye merak edenler, yazımızdan daha detaylı bilgi alabilir. Şifa deposu olarak da bilinen naneyi, evde kurutarak kendi baharatlarınızı hazırlayabilirsiniz. Nane nasıl kurutulur sorusu için kurutma tekniklerini adım adım anlattık. İşte, evde nane kurutma yöntemleri:
Nane Nasıl Kurutulur?
- Nane demetini alın ve içindeki yabancı otları temizleyin.
- Ardından nanenin yapraklarını tek tek kopartın ve ıslatın.
- Naneleri musluğun altında hafifçe ovaladıktan sonra süzgece alın ve suyun süzülmesini bekleyin.
- 15 dakikalık bekleme süresinin ardından gazete kağıdı serin ve naneleri kağıt üzerine yayın.
- Naneleri güneş almayan bir yerde 2 gün bekletin.
- İki günün sonunda naneleri elinizle ovuşturarak küçük parçalara ayırın.
- Baharat haline gelen naneleri cam kavanoza koyun ve ağzını kapatarak saklayın.
- Fakat nane kavanozunu fırın, ocak ve doğalgaza uzak bir yere yerleştirin.
- Tarifte kullanacağınız nanelerin fazla kararmamış ve lekelenmemiş olmasına özen gösterin.
- Naneleri suyun içerisinde çok fazla bekletmeyin.
Şunlara da göz atın;
- Evde patlıcan nasıl kurutulur?
- Hangi baharat hangi yemekte kullanılır?
- Isırgan otu nasıl kurutulur?
- Meyveler nasıl kurutulur?
- Kabak nasıl kurutulur?