Evde Lahmacun Yapımı: 7 Farklı Ev Yapımı Lahmacun Tarifi
Birbirinden lezzetli çeşitleri ile 'evde lahmacun nasıl yapılır?' sorusunu sizler için cevapladık. Tavada, tencerede ve fırında pişirme yöntemleriyle 7 farklı ev yapımı lahmacun tarifi:

Türk mutfağında lahmacun denildiğinde akan sular durur. Peki, en sevilen lezzetler arasında yer alan lahmacunu, evde kendi ellerinizle hazırlamaya ne dersiniz? Evde lahmacun yapımının en temel malzemeleri; lahmacun hamuru, kıyma, soğan, salça ve biberdir.  Yanına limon, yeşillik ve köpüklü ayranın eşlik ettiği lahmacunu hazırlamak ise, sanıldığının aksine oldukça kolaydır. Ev yapımı lahmacunların hazırlama süresi 20, hamurun mayalanması 40, pişirmesi ise ortalama 20 dakikadır. Tüm bu hazırlık sürecinin ardından, size sadece afiyetle yemesi kalır. Sizler için yazımızda en sevilen lahmacun çeşitlerini derledik. İşte, 7 farklı ev yapımı lahmacun tarifi:

Ev Yapımı Lahmacun Tarifleri

  1. Antep Lahmacun


Listemize, meşhur bir tarifle başlıyoruz. Hazırlaması ve pişirmesi ortalama 40 dakika olan Antep lahmacun, en lezzetli çeşitlerden biridir. Hazır lahmacunları unutturacak Antep lahmacununun yapımında hem biber, hem de domates salçası kullanılır.

  1. Kolay Lahmacun


Bol malzemesi ve nefis kokusuyla tüm evi saracak kolay lahmacunların hazırlaması 20, pişirmesi ise 10 dakikadır. Tarifte verilen ölçüler, 10 kişiliktir.

  1. Tavada Lahmacun


Tavada lahmacun, pişirmesi en uzun süren lahmacun çeşitlerinden biridir. Lezzetiyle verilen tüm emeğe ve zamana değen lahmacunlar, fırın yerine yapışmaz tavada kızartılır.

  1. Tencerede Lahmacun


İsmini pişirilme şeklinden alan tencere lahmacun, klasik tariflerden sıkılanlar için oldukça lezzetli bir çeşittir. Hazırlama ve pişirme süresi yaklaşık 45 dakikadır. Ana malzemeleri aynı olsa da, hamurunda instant maya kullanılır.

  1. Tortilla Lahmacun


Diğer lahmacunlara göre farklı şekilde hazırlanan tortilla lahmacun, lavaş veya tortilla ekmeği ile birlikte sunulur. Dolu dolu iç harcı ve yumuşacık hamuruyla tortilla lahmacunlar, yalnızca 25 dakika da hazırlanarak sofralardaki yerini alır.

  1. Fındık Lahmacun


Restoran ve lokantalarda sık sık yer verilen fındık lahmacunun en önemli özelliği, porsiyon boyutunun küçük olmasıdır. Klasik lahmacunların üçte biri olan fındık lahmacun, ana yemeklerin yanında atıştırmalık olarak sunulabilir.

  1. Yufka Lahmacun


Lahmacun yapımında hamur kullanmak istemeyenler için de nefis bir önerimiz var. Ana malzemeleri hazır yufka ve kıymalı harç olan yufka lahmacun; hem hafif, hem de doyurucudur.


Şunlara da göz atın;

  1. Lahmacun kaç kalori?
  2. Antep yemekleri
  3. Ev yapımı pizza tarifleri
  4. Ev yapımı pide tarifleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Kuru Üzüm Suyunun Faydaları Nelerdir?
4 Kasım 2024 Masterchef: Kaptanlık Oyununu Kim Kazandı?
Soğuk Algınlığı Ne Kadar Süre Bulaşıcı?
Evde White Chocolate Mocha Nasıl Yapılır?
Yer Fıstığı Nasıl Kavrulur: 2 Farklı Yöntem
Hamilelikte Levrek Yenir Mi?