Türk mutfağında en çok tercih edilen pişirme yöntemlerinin başında fırın gelir. Özellikle yemeklerin daha az yağlı olmasını sağlayan fırın yemekleri, hem etli, hem se sebzeli olarak sunulabilir. Daha önce sizlerle etsiz fırın yemeklerini paylaşmıştık. Bu kez, 'Et olsun da ne olursa olsun.' diyenler için, nefis tariflerimizle sofralarınıza konuk oluyoruz. Etli fırın yemekleri listesinden ilham alabilir, daha fazlasına fırın yemekleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz.
Patlıcan, domates ve dana bonfile ile hazırlanan bu yemek, davet sofralarının vazgeçilmezidir. İsteğe göre farklı sebzelerle zenginleştirebilirsiniz. Hazırlaması 15, pişirmesi ise 30 dakika süren antep fıstıklı pirzola, yalnızca 4 malzemeden oluşur. Hem lezzetiyle, hem de görünümüyle damaklara hitap eden bir yemektir. Zeytinyağlı sosla marine edilen dana yanağı, öncelikle tavada mühürlenir. Ardından farklı bir sosa bulanarak fırında ortalama 3 saat pişirilir. Hazırlanan dana yanağı, kereviz püresi ile birlikte sunulur. Diyarbakır mutfağıyla özdeşleşen ciğer şiş, aslında ciğer kebabı olarak da bilinir. Şişe geçirilen dana eti, ızgarada veya fırında pişirilir. Ardından lavaşla birlikte sunulur. Cottage pie, İngiliz kökenli bir yemektir. Fakat İrlanda mutfağında da sıkça tüketilir. Patates püresi ve kıyma ile hazırlanan bu yemek, çoban turtası ismiyle de bilinir. İsminden anlaşılacağı üzere Balıkesir mutfağıyla özdeşleşmiştir. Oğlak etiyle hazırlanan bu güveç, kuzu eti ve kuzu yağıyla birlikte harmanlanır. Şık sunumuyla herkesi kendine hayran bırakan dana kaburga, patlıcan, bakla içi ve kurutulmuş domates eşliğinde servis edilir. Lahana ve eti hiç birlikte denediniz mi? Eğer cevabınız hayırsa, mutlaka denemeniz gereken fırında etli lahana tarifini sizlere öneriyoruz. Yapımında hem lahana, hem de lahana turşusu kullanılan bu yemeği, kalabalık sofralarda da sunabilirsiniz. Sevgili Nermin Gül'ün özel tarifi olan kuzu incik, kekik, toz biber gibi baharatlarla marine edilir. Fırında 1-2 saat pişirilen bu yemek, sıcak bir şekilde servis edilir. Güveç yemeklerini sevenler için, kuşbaşı et, biber ve domates ile hazırlanan et sote tarifini sizlere öneriyoruz. Özellikle yılbaşı ve bayram sofralarının vazgeçilmezidir. Oğlak veya kuzu etiyle hazırlanan kleftiko, hem Kıbrıs, hem de Yunanistan mutfağında sık sık tüketilir. Patates, soğan, defne yaprağı gibi besinlerle birlikte sunulur. Dana eti, bezelye ve mısır ile hazırlanan bu yemek, Macar mutfağının favorisidir. Önce kızartılır, ardından fırınlanır. Üzerinde beşamel sos ve kaşar peyniri kullanılır. Mantar severlerin favorisi olan bu yemek, kültür mantarı ve kıyma karışımından hazırlanır. Domatesli sos eşliğinde sunulur. İsteğe göre üzerine kaşar peyniri ilave edebilirsiniz. Çin mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan Pekin ördeği, imparatorluk çağından günümüze kadar ulaşan eşsiz lezzetlerden biridir. İlk kez ördek eti yiyecekler için, ideal bir tariftir. Bostan patlıcanı, biber ve kuşbaşı et ile hazırlanan saksı kebabı, Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Hazırlaması 30, pişirmesi 40 dakikadır. Şunlara da göz atın;