Et yemekleri, hem Türk mutfağında, hem de dünya mutfaklarında oldukça önemli bir yere sahiptir. Genellikle kuzu ve dana etinden hazırlanan bu yemekler, haşlama, kızartma, fırınlama, ızgara gibi farklı usullerle pişirilebilir. Et yemeklerini tek başına servis etmek istemiyor ve başlangıçta sindirimi kolaylaştıracak çorba tarifleri arıyorsanız, doğru yerdesiniz. İşte, et yemeklerine çok yakışan çorba tarifleri:
Yalnızca 6 malzemeden oluşan un çorbası, un, su ve tereyağının bileşiminden oluşur. Üzeri lor peyniri ile tatlandırılır. İsteğe göre az miktarda sarımsak tozu da ekleyebilirsiniz.
Et yemeklerine başlamadan önce hafif bir başlangıç yapmak istiyorsanız, sütlü kabak çorbası tam size göre! Hazırladığınız çorbayı, kızarmış ekmek dilimleri ile birlikte servis edebilirsiniz.
Türk mutfağının demirbaşlarından biri olan mercimek çorbası da, et yemeğinden önce servis edebileceğiniz çorbalardan biri. Üstelik videolu anlatımıyla hazırlaması son derece kolay!
Kırmızı mercimek, bulgur ve pirinç ile hazırlanan ezogelin çorbası, yaklaşık 90 kalori değerindedir. Çorbanın yapımında et suyu da kullanabilirsiniz.
Domates ve sıcak su ile hazırlanan domates çorbası, videolu ve resimli anlatımıyla kolayca hazırlayabileceğiniz tariflerden biridir. Üzerine kaşar peyniri serpiştirmeyi unutmayın.
Fransız mutfağından yayılan soğan çorbası, hem lezzetiyle, hem de şık sunumuyla mutlaka denenmesi gereken tariflerden biridir. Yanında mutlaka dilimlenmiş ekmek servis edilir.
Havuç, kabak ve brokoli ile hazırlanan kremalı sebze çorbası, kış aylarında şifa niyetine içilebilecek çorbalardan biridir. Porsiyonu, yaklaşık 45 kalori değerindedir.
Arpa şehriye ve domates suyu ile hazırlanan şehriye çorbası, yumurta ve limon suyu ile terbiye edilir. Dilerseniz, arpa yerine tel şehriye de kullanabilirsiniz.
Mantar, krema ve sarımsak ile hazırlanan bu çorba, hem kıvamı, hem de lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakır. Et yemeklerinden önce tüketilebilir.
Karadeniz Bölgesi'yle özdeşleşen mısır çorbası, dondurulmuş mısır ve süt ile hazırlanır. Hafifliği ile çok sevilir. İsteğe göre maydanozla süsleyebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;