Enginar Mikrodalgada Nasıl Yapılır?
Enginar kültürümüzde genellikle zeytinyağlı olarak tüketilir. Enginarı mikrodalga da yapmak aklınıza gelmemiş olabilir. Enginarı mikrodalgada hazırlamaya ne dersiniz?

Hızlı ve sağlıklı bir atıştırmalık veya garnitür için enginar mikrodalgada pişirilebilir. Başlamak için enginarınızı kesmeniz gerekecek. Ardından, plastiğe sarılı, mikrodalgaya uygun bir kapta pişirebilirsiniz. Enginarlarınızı yemeden önce soğumaya bırakın. Yanında dip sos ile servis edebilirsiniz.

Enginarın Dilimlenmesi

  1. Enginarları durulayın. Ürünü yemeden önce daima durulamalısınız. Enginarlarınızı akan su altında durulayın ve tüm yüzeyi yıkamak için gerektiği kadar çevirin. Fazla kiri temizlemek için gerekirse parmaklarınızı kullanın.
  2. Her enginarın alt kısmındaki saptan yarım inç kesin. Ardından, her bir enginarın tepesinden yaklaşık yarım inç kesin. Keskin bir bıçak kullandığınızdan emin olun. Enginar pişmeden önce biraz serttir.
  3. Yaprakların uçlarını çıkarın. Enginar, gövdeyi çevreleyen yapraklara sahiptir. Bunların uçları keskin ve sivri olduğu için yenmemesi gerekir. Enginarınızı mikrodalgada ısıtmadan önce, her yaprağın sivri ucunu kesmek için bir makas veya mutfak makası kullanın.


Enginarı Mikrodalgada Pişirmek

  1. Enginarı limonla ovun. Limon, pişirme sırasında enginarın kararmasına yardımcı olacaktır. Bir limonu ikiye bölün ve enginarın tüm yüzeyini ovalayın. Kesilmiş kenarlara özellikle dikkat edin. Bunlar en kolay kızarma eğilimindedir.
  2. Enginarlarınızı bir tabağa alın. Tüm enginarlarınızı alacak kadar büyük, mikrodalgaya dayanıklı bir cam tabak alın. Enginarlarınızı sap kısmı yukarı gelecek şekilde tencereye dizin.
  3. Su ekleyin ve tabağı kapatın. Yarım su bardağı suyu tencereye dökün. Bir sıkım limon ekleyin. Çanağınızı mikrodalgaya uygun plastik örtü ile sıkıca kapatın. Çanağınızın plastik bir kapağı varsa, bunu kapatmak için de kullanabilirsiniz.
  4. Enginarlarınızı yumuşayana kadar mikrodalgada pişirin. Enginarları yüksek ateşte altı ila on dakika mikrodalgada pişirin. Kesin süre, mikrodalganızın kesin ısısına göre değişir.[7] Enginarlar pişince keskin bir bıçak rahatlıkla içinden geçmelidir.


Enginarı Servis Etmek

  1. Enginarı birkaç dakika kenara koyun. Mikrodalgadan çıkardıktan sonra enginarlar aşırı derecede sıcak olacaktır. Devam etmeden önce enginarları birkaç dakika bekletin. Devam etmek için dokunulamayacak kadar soğuyana kadar bekleyin.
  2. Enginarın devedikeni temizleyin. Enginarın merkezine devedikeni denir. Enginarın ortasını çevreleyen en küçük yaprakları çıkarın. Oradan, merkezde gördüğünüz kıllı parçaları kazıyın. Enginarın sadece kıllı kısımlarını sıyırın, çünkü kalbi sağlam bırakmak istiyorsunuz.
  3. Enginarınızı dip sos ile yiyin. Enginarı yemek için yapraklarını koparıp tek tek yiyorsunuz. Enginar, dip sosla harika bir tat alır. Aioli veya mayonez gibi şeyler enginarla iyi gider ama enginarınızı yemek için dilediğiniz dip sosunu seçebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Evde enginar nasıl yetiştirilir?
  2. Enginar nedir?
  3. Enginar hangi mevsimde yetişir?
  4. Enginarın faydaları nelerdir?
  5. Enginar nasıl saklanır?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Selma Mollaoğlu'ndan Yılbaşına Özel 5 Tarif
Yılbaşı Sofrasında Hangi Yemeklere Yer Verilmeli?
Bingül Mete'den Yılbaşı Tarifleri
Nişantaşı Kahvaltı Mekanları: Nişantaşı'nda Gidebileceğiniz 10 Kahvaltı Mekanı
Yılbaşı Pastaları: Yeni Yıla Özel 32 Yılbaşı Pastası Tarifi
Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?