En Etkili Yöntemlerle Nar Nasıl Seçilir?
Sonbahar aylarının lezzetli meyvelerinden biri nardır. Tatlı ve tuzlu tariflerde kullanılan bu meyve, aynı zamanda sade bir şekilde de tüketilebilir. Peki, lezzetli nar nasıl seçilir? İşte, nar seçerken bilmeniz gereken tüyolar:

Nar, insanoğlunun bildiği en eski meyvelerden biri olup birçok farklı kültürde sembol olmuştur. Dışı pürüzsüz ve kırmızı, parlak kırmızı tohum kümelerinden oluşur. Narlar ağustos ayının sonundan aralık ayına kadar mevcuttur; ekim ve kasım ayları en önemli aylardır. Meyvesi yaklaşık bir elma büyüklüğündedir ve çoğunlukla kırmızı renkte olmasına rağmen kösele kabuğu sarı-turuncudan koyu kırmızımsı-mora kadar değişebilir.


Nar Nasıl Seçilir?

Narlar olgunlaşıp yemeye hazır şekilde pazarlara sevk edilir. (Toplandıktan sonra olgunlaşacak bir meyve değildirler, bu nedenle hasat edildikten sonra şeker geliştirmeye devam etmezler.) Boyutuna göre ağır, zengin, taze bir renge sahip, daha hafif bir nar olan dolgun ve yuvarlak meyveler arayın. Tohumların az miktarda meyve suyu içerdiği anlamına gelir. Ayrıca kesik ve kusurlardan arındırılmış olmalıdır. Kabuğu pürüzlü, büzüşmüş veya gözle görülür morlukları olan narlardan kaçının. Eğer aradığınız meyve suyu ise, büyük olanı tercih edin; daha büyük meyveler daha fazla meyve suyu vaat eder.


Narlar Hakkında

Kesildikten sonra serçe parmağınızın büyüklüğünde olan tohum keselerini bulacaksınız. Tohum görünüm olarak mısır tanesine çok benzemektedir ancak kırmızımsı, biraz yarı saydam ve daha ince bir kabuğa sahiptir. Beyaz özlü zar çok fazla yer kaplamamalı; bol çekirdekli ve meyve suyuyla dolu bir nar istiyorsunuz. Tohumlar kırmızıysa ancak özünün kenarları biraz kahverengi ise, tohumların kullanılmasında sakınca yoktur. Ancak tohumlar kahverengimsi renkteyse ve yumuşak ve yumuşak görünüyorsa, onları atmak zorunda kalacaksınız. Hem iyi hem de kötü tohumlara sahip bir narla karşılaşabilirsiniz; kırmızı tohumları yemek ve kahverengi tohumları atmak tamamen güvenlidir.


Nar Nasıl Saklanır?

Narlar bütün halinde, direkt güneş ışığı almayan, serin bir yerde saklanmalı; burada birkaç hafta sürecekler. Buzdolabına konursa meyve iki ay veya daha fazla dayanır. Tohumlar soğutulursa bir hafta veya daha uzun süre taze kalır ve hava geçirmez bir torbada bir yıla kadar dondurulabilir. Taze meyve suyu buzdolabında saklanmalı ve iki ila üç gün içinde kullanılmalı veya dondurulup altı ay içinde kullanılmalıdır. Nar suyu, soslara karıştırılmaktan keklere kadar çeşitli tariflerde kullanılabilir.

Şunlara da göz atın;

  1. Nar hangi mevsimde yetişir?
  2. Nar nasıl saklanır?
  3. Nar nasıl temizlenir?
  4. Nar çekirdeği yenir mi?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Tavuklu Salata Tarifleri: 10 Değişik Tavuklu Salata Tarifi
Kadıköy Burger Restoranları: Kadıköy’de mutlaka görmeniz gereken 13 hamburgerci
Mahlepli Tarifler: Mahleple Yapılan 10 Farklı Tarif
Karadeniz Mutfağından 14 Sevilen Yemek
Gözleme Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif: Gözlemenin Yanına Ne Gider?
Denizli Kahvaltı Mekanları: Denizli'de Gidebileceğiniz 10 Kahvaltı Mekanı