Elmaları Değerlendirmenin 10 Yolu
Elinizde fazla elma varsa ve ne yapacağınız konusunda emin değilseniz sizlere önerilerimiz var. İşte, elmaları değerlendirmenin 10 yolu:

Sonbahar en sevilen meyvelerden elmanın mevsimidir. Serin sonbahar aylarında bir elma bahçesine gidebilirseniz, eve umduğunuzdan daha fazla elma ile dönebilirsiniz. Marketten toplu bir elma paketi satın almanın, bir tarif için ihtiyacınız olan üç ayrı elmadan daha ucuz olduğunu görebilirsiniz. Peki mutfak tezgahlarınızı dolduran elma yığınlarıyla ne yaparsınız?

Her öğünü tatlandırmak için elma kullanmanın birçok tatlı ve tuzlu yolu vardır. Ayrıca, bu seçeneklerin çoğunu yapması kolaydır ve çok az malzeme gerektirir. Biraz yaratıcılıkla, herkesi etkileyecek, elmadan ilham alan lezzetli bir yemek yapma yolunda ilerleyeceksiniz. İşte bu sonbaharda fazla elma hasadınızı değerlendirmenin en sevdiğimiz yollarından bazıları.

  1. Elma Püresi Haline Getirin

Elma püresi, elle yenemeyecek kadar çürümüş olan, artık faydalı elmaları değerlendirmenin mükemmel bir yoludur. Kabaca doğranmış elmaları, suyu, limon kabuğu rendesini, tarçını ve tuzu birleştirerek pratik elma sosu yapabilirsiniz. Elma püresi yapmak için elma karışımı kullanmanızı öneririz; Granny Smiths ve Honeycrisp gibi bazı tatlı çeşitleri ve ekşi bir alt ton sağlayan diğerlerini aramak isteyeceksiniz. Elmalarınızın yumuşak olması için düdüklü tencerede yalnızca sekiz dakikaya ihtiyacı olacaktır, ancak isterseniz karışımı daha da fazla püre haline getirmek için bir daldırma blenderi kullanabilirsiniz.

Ev yapımı elma püresiyle oynayacak çok yer var. Elinizde yalnızca tart çeşitleri varsa biraz toz şeker ekleyebilir veya sonbahar lezzetlerini seviyorsanız baharat ağırlıklı bir tarife sadık kalabilirsiniz.

  1. Yulaf Ezmesinin Üzerine Bir Sos Olarak Kullanın

Arta kalan elmaları tüketmeye çalışıyorsanız, en iyi yol bu malzemeyi günün tüm öğünlerinde kullanmaktır: kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği ve tatlı. Sabahınıza taze elmalarla doldurulmuş lifli bir kase yulaf ezmesiyle başlamanızı öneririz. Önceden paketlenmiş "elma tarçını" aromasını kullandığınızdan daha fazla elmalı lezzet elde edeceksiniz.

Yulafınızı ve tercih ettiğiniz sıvıyı eklemeden önce elmalarınızı biraz tarçın, hindistan cevizi ve tatlandırıcıyla ocakta yumuşatmanızı öneririz. Elmalı yulaf ezmesi, ceviz veya ceviz gibi diğer katkıların yanı sıra chia veya keten tohumlarından elde edilen bazı ekstra lif takviyeleriyle iyi bir şekilde eşleşir. Bu kahvaltıdan midenizin ve damak zevkinizin memnun kalacağını garanti ediyoruz.


  1. Sonbahara Özgü Bir Elmalı Turta Hazırlayın

Sonbahar dendiğinde akıllara ilk gelenlerden biri elmalı turtadır. Çıtır turta hamurunuzun üzerine elmalı tarçınlı harç ile hazırlayacağınız elmalı turta sonbaharın vazgeçilmez lezzeti olacak. Ev yapımı elmalı turtayı güzelleştirecek en iyi malzemelerden bazıları, sade kabuğunuzu şekerli kurabiye veya tarçınlı çöreklerden yapılmış biriyle değiştirmektir.

  1. Bir Elmayı Dilimleyin Ve Salatanıza Ekleyin

Bu sonbahar meyvesine hafif bir dokunuş katmak için birini ince şeritler halinde doğrayıp salatanıza eklemeyi deneyin. Elma, kendilerine özgü keskin bir tada sahip olan roka ve ıspanağın yanı sıra doğranmış kırmızı soğan ve keçi peyniri gibi keskin soslarla iyi uyum sağlama eğilimindedir.

Salatanıza ekleyebileceğiniz en iyi elma çeşitleri arasında, elle yenildiğinde tadı harika olan elmalar yer alır. Mükemmel gevreklik için elmaların kabuklarını üzerinde bırakmanızı veya daha yumuşak bir görünüm için salatanıza eklemeden önce onları kızartmayı denemenizi öneririz.

  1. Pizzanıza Birkaç Dilim Ekleyin

Elma... pizzanın üstünde mi? Yerel dilim ekleminizde muhtemelen popüler bir malzeme olmasa da, elma ve pizza oldukça uyumludur. Pizzanıza elma eklemenin püf noktası iki şeyden birini yapmaktır. Optimum gevreklik için elmaları ince dilimleyebilir ve turta piştikten sonra taze olarak ekleyebilir veya turtanızı fırına koymadan önce eklemeye devam edebilirsiniz.

Seçiminiz ne olursa olsun, bu meyveli ilaveyi doğranmış rezene, kabak, pastırma, sosis veya taze roka gibi malzemelerle eşleştirebilirsiniz. Ayrıca sonbahar pizzanızı tamamlamak için sıcak bal veya akçaağaç şurubu gezdirebilirsiniz.

  1. Yaz Salatası Yapın

Lahana ile hazırlanan coleslaw salatasını yaza uyarlamaya ne dersiniz? Elma, havuç ve kırmızı lahana ile coleslaw salatanızı hazırlayın ve soslayın. Yaz aylarına yakışan bu salatayı yemeklerinize dahil edin.

  1. Dondurmanıza Dokunuş Katın

Çikolatalı veya vanilyalı dondurma kadar geleneksel olmasa da, elmalı turta dondurması bize sonbahar havasını veren bir ikramdır. Kızarmış elmaları sadece dondurmanızın üzerine eklemekle kalmaz, aynı zamanda karıştırırken meyveleri ev yapımı dondurma tabanınıza da ekleyebilirsiniz. Dondurma tabanı istediğiniz kıvama gelince, elmaları ve biraz kraker tabana ekleyin ve birleşene kadar karıştırın.

Bu dondurmanın tadı tamamen harika olsa da, dondurmanızı karamel sos, doğranmış fındık veya kurabiye parçalarıyla ekleyebilirsiniz. Ayrıca pasta tabanına tarçın eklemenizi de öneririz.

  1. Tavuk Salatanıza Karıştırın

Tavuk salatası, en sevilen ve tercih edilen salatalar arasında yer alır. Sadece harika bir protein dozu değil, aynı zamanda farklı eklentilerle kolayca özelleştirilebilir. Bir sonraki gevrek ve kremalı tavuk salatanıza doğranmış elma eklemeyi düşünün.

  1. Kurutun

Fazla elmanız varsa bozulmasını tercih etmezsiniz. Çürümeden önce hepsini yiyemezsiniz. Elmalarınızı mümkün olduğu kadar uzun süre saklamak istiyorsanız, onları rafa dayanıklı parçalar halinde kurutmak için zaman ayırmanız gerekecektir. Bu elma cipslerini yapmak için şık bir kurutucuya bile ihtiyacınız olmayacak. Cipsleri fırında tek kat halinde yaklaşık iki saat veya kenarları kahverengileşip kıvrılmaya başlayana kadar pişirebilirsiniz.

İnce dilimlemeniz en önemlisi. Eşit ve ince dilimlediğiniz elmaları atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz.

  1. Muffinlere veya Kurabiyelere Ekleyin

Elmalı tarçınlı kek ya da muffin hazırlayın. Farklı meyveler ile harmanlayarak hazırlayabilirsiniz. Elmalı kekinizin ya da muffininizin içerisine tarçın ve ceviz eklemeyi unutmayın.

Şunlara da göz atın;

  1. Elmalı tarifler
  2. Elmalar nasıl dondurulur?
  3. Elma kabukları nasıl değerlendirilir?
  4. Şekersiz elma püresi nasıl yapılır?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Farklı Kek Tarifleri: Çay Saatlerine Özel 15 Nefis Kek Tarifi
Sigara Böreğinin Yanına Ne Gider: Sigara Böreğinin Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif
Yılbaşında Neden Hindi Yenir?
Yılbaşı Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?
Yılbaşı Oyunları: Evde 14 Eğlenceli Aktivite
Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı