Elma Kabuğu Çayı Nasıl Yapılır?
Sonbahar ve kış aylarının en sevilen lezzetlerinden biri elmalardır. Bu lezzetli meyvelerin kabuklarını atmak yerine çay yaparak tüketebilirsiniz. İşte, elma kabuğu çayı nasıl yapılır:

Sonbahar ve kış aylarının en sevilen lezzetlerinden biri elmalardır. Birbirinden lezzetli ve çeşitli elmalar sade olarak tüketildiği gibi tarifler içerisinde kullanılabilir. Aynı zamanda sirke yapımı gibi farklı fermente ürünlerde yapılabilir. Çıtır çıtır sulu elmalar aynı zamanda oldukça faydalıdır. Elmanın kendisi olduğu gibi kabukları da oldukça faydalıdır. O sebeple kabuklarını atmak yerine iyice temizledikten sonra yiyebilir ya da elma kabuklarını da farklı ürünler için kullanabilirsiniz. Kompost yapımı, sirke yapımı, komposto ve meyve suyu yapımının yanı sıra çay olarak da tüketebilirsiniz.  Elma kabukları şunları içerir:

  1. Elmanın çoğu E ve K Vitamini
  2. Elmanın C vitamininin yarısı
  3. Elmanın tüm folatı
  4. Quercetin gibi bileşikler (akciğer fonksiyonunu iyileştirdiği ve beyindeki doku hasarıyla mücadele ettiği gösterilmiştir)

Bu nedenle, en sevdiğiniz lezzetli elma tarifi soyulmuş elma gerektiriyorsa, kendinizi suçlu hissetmeyin! Sadece kabukları saklayın ve sıcak bir fincan elma kabuğu çayının tüm bu sağlık yararlarının tadını çıkarın.

Elma kabuklarının daha detaylı faydalarını merak ediyorsanız yazımıza göz atabilirsiniz.


Elma Kabuğu Çayı Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  1. 5 elmanın kabukları ve çekirdekleri
  2. 4 bardak su
  3. 2 1/2 yemek kaşığı esmer şeker
  4. 2 adet karanfil
  5. 1 adet çubuk tarçın

Yapılışı:

  1. Elma kabuklarını ve çekirdeklerini, suyu ve esmer şekeri orta boy bir tencereye koyun. Tamamen kaynatın, ardından kısık ateşte/hafif kaynamaya getirin ve karanfilleri ekleyin. Bir saat kaynamaya bırakın.
  2. Bir saat sonra ateşi kapatın, tarçın çubuğunu ekleyin ve 45 dakika ila bir saat kadar bekletin. Ayrıca tarçın çubuğunu eklediğinizde tatlılığın da tadını çıkarabilirsiniz; daha tatlı bir çay isterseniz daha fazla esmer şeker ekleyebilirsiniz.
  3. Çayı ince bir süzgeçten geçirin ve süzülmüş elma püresini atın. Sıvı buzdolabındaki bir kapta saklanabilir (genellikle cam kavanoz kullanırım) ve kalanlar soğuk olarak içilebilir veya ocakta veya mikrodalgada yeniden ısıtılabilir.

 Şunlara da göz atın;

  1. Elma kabuğunun faydaları nelerdir?
  2. Elma çayı nasıl yapılır?
  3. Elma çeşitleri en sağlıklı elma türleri nelerdir?
  4. Elma suyunun faydaları nelerdir?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Pratik Yılbaşı Tarifleri: Yılbaşı İçin Hazırlaması Kolay 7 Tarif
Yılbaşı Ritüelleri: Şans ve Bereket İçin 23 İlginç Ritüel
Ekonomik Yılbaşı Yemekleri: Yeni Yıla Özel 25 Düşük Bütçeli Tarif
2024 Yılında Okurlarımız Tarafından En Çok Okunan 10 Haber
Ruby Çikolatası Nedir, Nasıl Yapılır?
Kış Diyeti: Kışın Kilo Vermek İçin 9 İpucu