Elma Çayı Nasıl Yapılır ve Elma Çayının Faydaları Nelerdir?
Elma, lif ve antioksidan açısından zengin, lezzetli bir meyvedir. Farklı türleri bulunur. Kabuklu ve kabuksuz olarak tercihe göre tüketilebilir ancak kabuklarını farkı tariflerde değerlendirebilirsiniz. Elma kabukları ile hazırlayacağınız çayın faydaları nelerdir? Elma çayı nasıl yapılır?

Antioksidan ve diyet lifi bakımından zengin olan elma, tatlıların içerisinde en çok kullanılan meyvelerden biridir. Sade olarak tüketilebilir. En sık tüketilen meyvelerden biri olan elmanın farklı versiyonları vardır. Her versiyonunda kabuklarını tüketmek güvenlidir. Kabuklu ya da kabuksuz tüketmek tercihe bağlıdır. Elma kabuklarını farklı tariflerde değerlendirebileceğiniz gibi çay olarak da tüketebilirsiniz. Sizlere elma çayı nasıl yapılır ve elma çayının faydaları nelerdir bahsettik. İşte, elma çayı nasıl yapılır ve elma çayının faydaları nelerdir:

Elma kabuğu çayı, antioksidan özellikler içerdiğinden cildin ve hücrelerin erken yaşlanmasını önlemeye yardımcı olur. Bu sayede çok daha güzel ve genç görünen bir cilde daha uzun süre sahip olmak mümkün. Elma kabuğundaki antioksidan aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu hastalıklardan korur. Elma çayı tüketimi aynı zamanda sinir hücrelerinin korunmasına da yardımcı olur. Bu şekilde beyin yaşlanmasıyla ve Parkinson ve Alzheimer gibi hastalıklarla savaşır.

Elma çayı ayrıca sıvıların tutulmasıyla da mücadele eder, vücudu detoksifiye eder ve şişliği azaltır. Elma ayrıca solunum sistemi için de iyi çalışır. Günde en az beş elma yemek, elmanın kabuğunda bulunan kersetin adı verilen bir antioksidan sayesinde akciğer fonksiyonlarını iyileştirebilir.

Elma çayı kullanılarak kadın sağlığından da yararlanılmaktadır. Menopoz belirtileri yaşayanların bu içeceği günlük hayatlarına dahil etmeleri gerekmektedir. Flavonoid floridzinin varlığı kemikleri korur ve osteoporozla mücadele eder. Son araştırmalara göre sindirim açısından da mükemmel olan elma kabuğunda antikanser maddeler bile bulunuyor: Pek çok lif içermesi nedeniyle sindirime yardımcı oluyor ve kabızlıkla mücadele ediyor.

  1. Elma kabuğu, yağların emilimini önleyen pektin nedeniyle zayıflamaya yardımcı olur
  2. İyi kolesterol seviyelerini korur
  3. Lifleri nedeniyle etkili müshil etkisine sahiptir ve sindirime yardımcı olur.
  4. Kan şekerini kontrol eden ve vücuttaki yağ seviyelerini azaltan ursolik asit içerir
  5. Kalp krizi veya felç geçirme riskinizi azaltır
  6. Kanseri önler
  7. Hücrelerin yaşlanmasını yavaşlatmaya yardımcı olacak antioksidanlarla doludur.

Elma Çayı Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  1. 2 adet elma
  2. 3 su bardağı su
  3. 1,5 yemek kaşığı esmer şeker
  4. 2 bütün karanfil
  5. 2 tarçın çubuğu
  6. 1 ince dilim taze zencefil

Yapılışı:

  1. Elmalar iyice yıkanır. Yıkanan elmalar gelişi güzel 4-5 parçaya bölünür. 
  2. Tencereye alınan elmaların içerisine su, şeker, karanfil, tarçın ve zencefil eklenir. 
  3. Yaklaşık yarım saat kaynatılır. Ardından süzülerek servis edilir. 

Şunlara da göz atın;

  1. Elmalı tarifler
  2. Elma kabuğunun faydaları nelerdir?
  3. Elmaları değerlendirmenin yolları nelerdir?
  4. Elma çekirdeği zehirli midir?
  5. Elma çeşitleri en sağlıklı elma türleri nelerdir?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Burdur Yöresel Yemekleri: Burdur Mutfağından 12 Nefis Tarif
Tavşan Eti Nasıl Pişirilir?
Hamilelikte Fast Food Tüketmek Zararlı Mı?
18 Kasım 2024 Masterchef: Kaptanlık Oyununu Kim Kazandı?
Nar Kabuğu Çayının Faydaları Nelerdir?
Taste Atlas Dünyanın En İyi Tatlılarını Açıkladı: Listede Türkiye'den 6 Tatlı Var