Antioksidan ve diyet lifi bakımından zengin olan elma, tatlıların içerisinde en çok kullanılan meyvelerden biridir. Sade olarak tüketilebilir. En sık tüketilen meyvelerden biri olan elmanın farklı versiyonları vardır. Her versiyonunda kabuklarını tüketmek güvenlidir. Kabuklu ya da kabuksuz tüketmek tercihe bağlıdır. Elma kabuklarını farklı tariflerde değerlendirebileceğiniz gibi çay olarak da tüketebilirsiniz. Sizlere elma çayı nasıl yapılır ve elma çayının faydaları nelerdir bahsettik. İşte, elma çayı nasıl yapılır ve elma çayının faydaları nelerdir:
Elma kabuğu çayı, antioksidan özellikler içerdiğinden cildin ve hücrelerin erken yaşlanmasını önlemeye yardımcı olur. Bu sayede çok daha güzel ve genç görünen bir cilde daha uzun süre sahip olmak mümkün. Elma kabuğundaki antioksidan aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu hastalıklardan korur. Elma çayı tüketimi aynı zamanda sinir hücrelerinin korunmasına da yardımcı olur. Bu şekilde beyin yaşlanmasıyla ve Parkinson ve Alzheimer gibi hastalıklarla savaşır.
Elma çayı ayrıca sıvıların tutulmasıyla da mücadele eder, vücudu detoksifiye eder ve şişliği azaltır. Elma ayrıca solunum sistemi için de iyi çalışır. Günde en az beş elma yemek, elmanın kabuğunda bulunan kersetin adı verilen bir antioksidan sayesinde akciğer fonksiyonlarını iyileştirebilir.
Elma çayı kullanılarak kadın sağlığından da yararlanılmaktadır. Menopoz belirtileri yaşayanların bu içeceği günlük hayatlarına dahil etmeleri gerekmektedir. Flavonoid floridzinin varlığı kemikleri korur ve osteoporozla mücadele eder. Son araştırmalara göre sindirim açısından da mükemmel olan elma kabuğunda antikanser maddeler bile bulunuyor: Pek çok lif içermesi nedeniyle sindirime yardımcı oluyor ve kabızlıkla mücadele ediyor.
Yapılışı:
Şunlara da göz atın;