Dünyanın en ikonik restoranları: Türkiye'den 6 restoran listeye girdi
Taste Atlas 'Dünyanın En İkonik Yemek Mekanları' listesini güncelledi. Yeni listedeki 150 mekan arasında Türkiye'den de 6 restoran bulunuyor.

Taste Atlas 'Dünyanın En İkonik' 150 restoranını listeledi. Taste Atlas açıklamasında "Veritabanımızdaki yerel yemekler sunan 23.751 geleneksel restorandan bu 150 restoran, uzun ömürlülüğü, güvenilirliği ve restoranın ve yemeklerinin ikonik statüsüyle öne çıkıyor. Bunlar sadece yemek yeme yerleri değil aynı zamanda şehirleri için kültür kurumlarıdır. Bunlar üç kriter dikkate alınarak sıralanıyor: uzun ömürlülük, ziyaretçi puanları ve sundukları ikonik yemeklerin TasteAtlas derecelendirmeleri" diyor.

İlk Üçte Hangi Restoranlar Var?

Listenin ilk sırasında Viyana'da 1905 yılında kurulan Figlmüller yer alıyor. Taste Atlas zirvedeki mekan için şu yorumu yapıyor: "1905 yılında küçük bir işletme olarak faaliyete başlayan Figlmüller, bugün Viyana'da ailenin dördüncü kuşağı tarafından işletilen ünlü bir restorandır".  Listede ikinci sırada Napoli'de 1870'te kurulan L'Antica Pizzeria da Michele, üçüncü sırada ise Münih'te 1589'da kurulan Hofbräuhaus München adlı mekan yer alıyor.

Türkiye'den Listeye Giren 6 Restoran

Türkiye'den listeye giren restoranlar ve sıralamaları şöyle:

  1. İmam Çağdaş Kebap ve Baklava Salonu (28. sırada)

Taste Atlas, "1887 yılında kurulan İmam Çağdaş Kebap ve Baklava Salonu, mehşur Gaziantep baklavası ile tanınan otantik bir Türk lokantasıdır. Restoranda baklavanın yanı sıra kebaplar ve Gaziantep mutfağının diğer lezzetleri de sunuluyor" yorumunu yapmış.

Şahinbey/Gaziantep

  1. Uludağ Kebapçısı Cemal&Cemil Usta (39. sırada)

Taste Atlas, "Pide ekmeğinin üzerine domates sos ve yoğurtla servis edilen ince dilimlenmiş ızgara kuzu etiyle yapılan geleneksel İskender kebabıyla ünlüdür. Kuruluş, zengin tarihi ve otantik Türk lezzetlerine olan bağlılığıyla tanınıyor" diyor.

1964/Bursa

  1. 7 Mehmet (43. sırada)

Taste Atlas şu yorumu yapıyor: 7 Mehmet, 1937 yılında küçük bir çorbacı olarak kuruldu. Yıllar geçtikçe bugün modern Akdeniz lezzetlerini geleneksel Türk mutfağıyla buluşturan bir restorana dönüştü. Menü oldukça geniş olup 650'ye yakın Türk mutfağı çeşidi sunmaktadır.

Muratpaşa/Antalya

  1. Tarihi Sultanahmet Köftecisi Selim Usta (75. sırada)

Taste Atlas'ta "Tarihi Sultanahmet Köftecisi Selim Usta, 1920 yılında köfteci olarak yolculuğuna başladı. Bugün dünyanın 100 yılda çok değiştiğini ama köftelerinin lezzetinin aynı kaldığını gururla söyleyen 5. kuşak tarafından yönetiliyor" yorumu yapılmış.

1920/İstanbul Fatih

  1. Çiya Sofrası (119.sırada)

Taste Atlas, "Çiya Sofrası rahat ve sade bir ortamda servis edilen çok çeşitli Anadolu ve Orta Doğu yemekleriyle öne çıkıyor. Bu restoran Türkiye'nin farklı bölgelerinden lezzetleri ve tarifleri keşfetmek isteyenler için bir lezzet cenneti" yorumunu yapmış.

1998/İstanbul Kadıköy

  1. Hacı Abdullah Lokantası (120. sırada)

Taste Atlas'ta "1888 yılında Sultan Abdülhamit Han'ın resmi izniyle açılan Hacı Abdullah Lokantası Osmanlı-Türk mutfağının özgün lezzetini günümüze kadar korumuştur. Yavaş yavaş pişirilen yemekleriyle ünlü restoran yerli halk ve yabancı ziyaretçiler arasında oldukça popüler" yorumu yapılmış.

1888/ İstanbul Beyoğlu

Şunlara da göz atın;

  1. Taste Atlas 2023'ün en iyi yemeklerini seçti
  2. Taste Atlas'a göre dünyada en çok tüketilen peynirler
  3. Taste Atlas'a göre en popüler Türk tatlıları
  4. Taste Atlas'a göre en popüler Türk mezeleri

Haber Kategorileri

Mekan Rehberleri

Lezzetli Haberler

Kimler restoran, cafe açmalı veya açmamalı? Şef Murat Bozok'a sorduk
Şef Alp Çekici'den 3 Nefis Tarif
Zahter Nasıl Tüketilir?
13 Kasım 2024 Masterchef: 2. Oyunu Hangi Takım Kazandı?
Neden Yavaş Yemek Hızlı Yemekten Daha Sağlıklı?
Şefler neden uzun şapka takıyor?