Dondurucuyu temizlemek planlanması gereken uzun bir iştir. Dikkatli ve hızlı yapılmalıdır. Düzenli aralıklarla yapmak işinizi kolaylaştıracaktır. Ancak dikkat edilesi gereken bir nokta vardır. Dondurucunuzu temizlerken gıdaların bozulmaması gerekir.
Bu nedenle bu mutfak işini yaparken soğutucuları, termos çantaları ve termal torbalarını yanınızda bulundurmak isteyebilirsiniz. Dondurucuyu temizlemek kesinlikle önceden planlanmış bir iştir. Yiyeceklerde minimum düzeyde bozulma olduğundan emin olmak istersiniz, böylece donmuş halde kalırlar ve bakteri üremesini teşvik edebilecek sıcaklık dalgalanmaları yaşama riskini ortadan kaldırırsınız.
Sağlık kuruluşlarının da belirttiği gibi dondurulmuş ürünleriniz eksi on yedi derecede kalırsa endişelenmenize gerek yoktur çünkü bunlar her zaman güvende olacaktır. Ancak siz temizlik yaparken onların dışarıda durmasına izin verirseniz, onları yiyenleri gıda kaynaklı hastalıklara yakalanma riskiyle karşı karşıya bırakabilirsiniz. Bu nedenle elinizde termos çanta bulundurmak iyi bir fikirdir. Sabit sıcaklığı korumaya ve mikroorganizmaları uzakta tutmaya yardımcı olmak için, temizlik yaparken dondurulmuş sebzeleri, biftekleri, güveçleri ve yarım litre dondurmayı içine koyun. Soğutucunuz yoksa dondurulmuş gıdaları plastik poşetler içinde gruplandırmalısınız ve çok fazla sıcaklık değişimi olmadan serin kalmalıdırlar. Ayrıca marketlerde bulabileceğiniz dondurulmuş gıdaların taşınmasında kullanılan termal poşetler de geçici depolama alanı görevi görecektir. 12 saate kadar serin tutma eğilimindedirler. Şunlara da göz atın;Dondurucunun Kaç Derece Olması Gerekiyor?