Yapımı Kolay ve Basit 5 Hurmalı Turta
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Hurmalı turta, hem sağlıklı hem de lezzetli tatl�� alternatiflerinden biridir. Doğal şeker kaynağı olan hurma, ceviz, badem, çikolata veya elma gibi farklı malzemelerle birleşerek mükemmel tatlar ortaya çıkarır. İşte yapımı kolay 5 hurmalı turta tarif listesi.
Doğal Tatlılığın En Lezzetli Hali: Yapımı Kolay ve Basit 5 Hurmalı Turta

İster klasik, ister glutensiz veya çikolatalı versiyonlarını deneyerek çay saatlerinize nefis bir tatlı ekleyebilirsiniz. Pratik ve lezzetli bir tatlı arıyorsanız bu 5 hurmalı turta tarif önerisi tam size göre!

  1. Klasik Hurmalı Turta

hurmalı turta

Malzemeler:

  1. 2 su bardağı un
  2. 125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  3. 1 çay bardağı pudra şekeri
  4. 1 yumurta
  5. 1 çay kaşığı kabartma tozu
  6. 1 çay kaşığı vanilin

İç harcı için:

  1. 10-12 hurma (çekirdekleri çıkarılmış, doğranmış)
  2. 1 çay bardağı ceviz içi
  3. 1 yemek kaşığı bal
  4. 1 çay bardağı süt

Yapılışı:

Un, tereyağı, pudra şekeri, yumurta, kabartma tozu ve vanilini karıştırarak yumuşak bir hamur yoğurun. İç harcı için hurmaları küçük doğrayın ve süt ile pişirerek yumuşatın. Ceviz ve bal ekleyip karıştırın. Hamuru ikiye bölün. Yarısını açıp kalıba yerleştirin, üzerine hurmalı harcı ekleyin. Kalan hamuru şeritler halinde keserek üzerine kafes şekli verin. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 25-30 dakika pişirin.

  1. Unsuz Hurmalı Turta (Glutensiz)

Malzemeler:

  1. 2 su bardağı badem unu
  2. 1/2 su bardağı tereyağı
  3. 1/4 su bardağı bal
  4. 1 yumurta
  5. 1 çay kaşığı tarçın

İç harcı:

  1. 10 hurma
  2. 1 çay bardağı sıcak su
  3. 1 çay bardağı fındık veya ceviz

Yapılışı:

Hurmayı sıcak suda bekletin ve püre haline getirin. Hamur malzemelerini karıştırıp kalıba yayın. Hurmalı iç harcı ekleyin. 180°C’de 20-25 dakika pişirin.

  1. Elmalı Hurmalı Turta

Malzemeler:

  1. 2 su bardağı un
  2. 125 gr tereyağı
  3. 1/2 su bardağı pudra şekeri
  4. 1 yumurta

İç harcı:

  1. 6 hurma
  2. 2 elma (rendelenmiş)
  3. 1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı:

Hamuru yoğurun ve tart kalıbına yayın. Hurmaları doğrayın, elma ve tarçın ile karıştırıp hamurun üzerine serin. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 25-30 dakika pişirin.

  1. Yoğurtlu Hurmalı Pratik Turta

Malzemeler:

  1. 1,5 su bardağı un
  2. 1/2 su bardağı yoğurt
  3. 1/2 su bardağı sıvı yağ
  4. 1 çay bardağı şeker
  5. 1 yumurta
  6. 1 çay kaşığı karbonat

İç harcı:

  1. 8-10 hurma
  2. 1 çay bardağı süt

Yapılışı:

Hamur malzemelerini karıştırıp tart kalıbına dökün. Hurmayı sütle pişirip ezerek harç yapın, hamurun üzerine serin. 180°C’de 20-25 dakika pişirin.

  1. Çikolatalı Hurmalı Turta

Malzemeler:

  1. 2 su bardağı un
  2. 125 gr tereyağı
  3. 1/2 su bardağı kakao
  4. 1 çay bardağı pudra şekeri
  5. 1 yumurta

İç harcı:

  1. 8 hurma
  2. 80 gr bitter çikolata
  3. 1 çay bardağı krema

Yapılışı:

Hamuru yoğurun ve tart kalıbına yerleştirin. Hurmaları küçük doğrayın ve krema ile pişirerek püre haline getirin. Çikolata ekleyin. Hamurun üzerine harcı ekleyip 180°C’de 20-25 dakika pişirin.

Şunlara da göz atın:

  1. 5 Farklı Elmalı Turta Tarifi
  2. Turta Nasıl Süslenir: 10 Püf Noktası
  3. Balkabağı Turtasını Neden Buzdolabında Bekletmelisiniz?
  4. Tart, Turta ve Kişin Farkları Nelerdir?
  5. Hurma Yıkanmazsa Ne Olur? 

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Kalp Hastaları Oruç Tutarken Nelere Dikkat Etmeli?
Ramazan Ayında Sağlıklı ve Dengeli Beslenme için 9 ipucu
Ramazan Pidesi Kaç Kalori?
Şef Mert Yalçıner'den İftara Özel 5 Tarif
Kadıköy İftar Mekanları: 11 Farklı Mekan
Ramazanda Susuzluğu Gideren 10 Besin!