İster klasik, ister glutensiz veya çikolatalı versiyonlarını deneyerek çay saatlerinize nefis bir tatlı ekleyebilirsiniz. Pratik ve lezzetli bir tatlı arıyorsanız bu 5 hurmalı turta tarif önerisi tam size göre!
Malzemeler:
İç harcı için:
Yapılışı:
Un, tereyağı, pudra şekeri, yumurta, kabartma tozu ve vanilini karıştırarak yumuşak bir hamur yoğurun. İç harcı için hurmaları küçük doğrayın ve süt ile pişirerek yumuşatın. Ceviz ve bal ekleyip karıştırın. Hamuru ikiye bölün. Yarısını açıp kalıba yerleştirin, üzerine hurmalı harcı ekleyin. Kalan hamuru şeritler halinde keserek üzerine kafes şekli verin. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 25-30 dakika pişirin.
Malzemeler:
İç harcı:
Yapılışı:
Hurmayı sıcak suda bekletin ve püre haline getirin. Hamur malzemelerini karıştırıp kalıba yayın. Hurmalı iç harcı ekleyin. 180°C’de 20-25 dakika pişirin.
Malzemeler:
İç harcı:
Yapılışı:
Hamuru yoğurun ve tart kalıbına yayın. Hurmaları doğrayın, elma ve tarçın ile karıştırıp hamurun üzerine serin. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 25-30 dakika pişirin.
Malzemeler:
İç harcı:
Yapılışı:
Hamur malzemelerini karıştırıp tart kalıbına dökün. Hurmayı sütle pişirip ezerek harç yapın, hamurun üzerine serin. 180°C’de 20-25 dakika pişirin.
Malzemeler:
İç harcı:
Yapılışı:
Hamuru yoğurun ve tart kalıbına yerleştirin. Hurmaları küçük doğrayın ve krema ile pişirerek püre haline getirin. Çikolata ekleyin. Hamurun üzerine harcı ekleyip 180°C’de 20-25 dakika pişirin.
Şunlara da göz atın: